Τρόπος παιχνιδιού Πόκερ στο Flop

Τρόπος παιχνιδιού στο Flop ενώ είχατε κάνει Raise, πότε πρέπει να κάνετε Bet και πότε Check

Έπαιζα $30- $60 limit hold’em στο Bellagio και είχα δύο κόκκινους ρηγάδες ενώ βρισκόμουν σε middle position. Έκανα raise και μόνο τα δύο blinds και οι δύο παίκτες στα blinds ήταν επαγγελματίες έκαναν call. To flop ήταν 10 μπαστουνί 9 σπαθή 8 μπαστουνί. Τα blinds κάνανε check, όπως και εγώ (θα επανέλθω σε αυτό το σημείο παρακάτω). Το turn ήταν το 8 σπαθί. Έπειτα, ο παίκτης στο small blind έκανε bet  και ο παίκτης στο big blind έκανε call. Επέλεξα να κάνω raise και έμεινα έκπληκτος όταν είδα και τους δύο αντιπάλους μου να κάνουν fold. Όπως ήταν φυσικό έμεινα απόλυτα ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της παρτίδας, αυτό όμως δεν σημαίνει αναγκαστικά ότι ο τρόπος παιχνιδιού Πόκερ που έπαιξα ήταν ορθός.

Ας εξετάσουμε τον λόγο

Η περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει να γίνεται bet: To preflop raise ήταν κάτι το φυσιολογικό, άρα, αυτό που θα πρέπει να μας απασχολήσει είναι το check που έκανα στο flop. Σχεδόν κάθε παίκτης που έχει Κ-Κ θα επιλέξει να κάνει ένα bet στο flop στις εταιρίες στοιχημάτων.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ:

  • Πιθανότατα έχει το καλύτερο χέρι
  • Δεν θέλει να δώσει κάποιο δωρεάν φύλλο στους αντιπάλους του
  • Θα κάνει πάντα bet και αυτό γιατί δεν θέλει να γίνεται εύκολα αντιληπτό το χέρι του από τους αντιπάλους
  • Υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσει το pot σε αυτό το σημείο της παρτίδας

Πιθανότατα έχετε το καλύτερο χέρι: Είναι ευχάριστο να έχετε το καλύτερο χέρι, αλλά ουσιαστικά, δεν είναι και ο καλύτερος λόγος για να κάνετε bet. Τα σημαντικότερα ερωτήματα είναι τα εξής:

  • Ποια είναι η πιθανότητα κάποιος αντίπαλός σας να έχει αυτός το καλύτερο χέρι στο τέλος της παρτίδας;
  • Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βελτιστοποιήσετε τα κέρδη σας και να περιορίσετε τυχόν απώλειες;
  • Υπάρχει κάποιος τρόπος σύμφωνα με τον οποίο θα συνεχίσετε στην παρτίδα και που θα απλοποιήσει τις αποφάσεις σας; – πράγμα το οποίο είναι και το κλειδί για να καταλήγετε μακροπρόθεσμα νικητής.

Με τα παραπάνω δεν εννοώ ότι είναι λάθος να ποντάρετε με το καλύτερο χέρι, απλά υπάρχει η πιθανότητα να υπάρχουν πιο προχωρημένες και εναλλακτικές στρατηγικές που περιστασιακά μπορεί να αποδειχτούν περισσότερο επικερδείς.

Stoiximan.GR: Αναλήψεις σε μόνο 24 ώρες & κάθε μέρα ματς με 0% γκανιότα

Δεν θέλετε να δώσετε κάποιο δωρεάν φύλλο: Κανένας δεν θέλει να δίνει δωρεάν φύλλα στους αντιπάλους του, αλλά θα πρέπει να εξετάσουμε προσεκτικότερα το τι σημαίνει ένα δωρεάν φύλο. Ένα δωρεάν φύλλο σε κάποιον αντίπαλο είναι καταστροφικό μόνο εάν θα πήγαινε πάσο σε κάποιο ενδεχόμενο  bet σας, ενώ στη συνέχεια της παρτίδας θα συμπλήρωνε έναν συνδυασμό που θα κέρδιζε τον δικό σας. Σε αυτού του τύπου το board, το πιο επικίνδυνο δωρεάν φύλλο θα ήταν ο άσσος που θα μπορούσε να έχει κάποιος  αντίπαλος σας και θα πήγαινε πάσο σε κάποιο ενδεχόμενο bet  από την πλευρά σας. Εάν κάνετε check και έρθει άσσος κάποιος αντίπαλος σας έχει έναν και το πιθανότερο είναι να έκανε πάσο εάν θα δοκιμάζατε ένα bet μόλις χάσετε ένα pot που θα μπορούσατε να το κερδίσετε. Η κατάσταση δεν είναι δραματική, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πήρατε κάποιο ρίσκο. Τι γίνεται στην περίπτωση που κάποιος αντίπαλός σας έχει κάτι σαν 3-3; Λίγοι αντίπαλοι κάνουν πάσο ένα τέτοιου είδους χέρι απλά σε ένα bet, με την ελπίδα ότι έχετε ένα χέρι του τύπου Α-Κ και άρα σας κερδίζουν.

Όταν βρίσκεστε απέναντι σε τέτοια χέρια και δίνετε «δωρεάν» φύλλα σας κοστίζει ένα μέρος κάποιου bet, αντί να χρεώσετε τον αντίπαλο σας με ένα call στο flop, αλλά δεν θα σας κοστίσει το pot. Υπάρχουν και άλλα χέρια που μπορεί να έχουν οι αντίπαλοι σας που όταν κάνετε check σας κοστίζει ένα μέρος του bet μακροπρόθεσμα. Αυτό το ποσό μπορεί να ισορροπιστεί με το μέγεθος των bets που χάνονται όταν κάνετε bet ενώ ο αντίπαλος σας κερδίζει. Παρόλαυτά, υπάρχουν επικίνδυνα χέρια που μπορεί να έχουν οι αντίπαλοι σας και να πάνε πάσο, και αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να κάνετε ένα bet.

Κάνετε πάντοτε bet  και αυτό γιατί δεν θέλετε οι αντίπαλοι σας να αντιλαμβάνονται εύκολα τον συνδυασμό σας. Στη πραγματικότητα πολλοί παίκτες το κάνουν αυτό. Ανεξάρτητα από το εάν οι πιθανότητες τους να κερδίσουν το pot είναι πολύ λίγες, εάν είχαν κάνει preflop raise και όλοι οι αντίπαλοι τους κάνανε check, θα δοκιμάσουν ένα bet. Θα έλεγα ότι ένα τέτοιο bet κοστίζει αρκετά όταν οι πιθανότητες νίκης είναι ελάχιστες, στην καλύτερη περίπτωση, και ότι είναι σχεδόν σίγουρο ότι ένα τέτοιο bet είναι αρνητικών προσδοκιών, άρα το αυτόματο αυτό bet δεν έχει φιλοσοφία νίκης. Ωστόσο, εάν πρόκειται να κάνετε check  κάποια από τα χειρότερα χέρια σας, θα πρέπει, για ισορροπία, περιστασιακά να κάνετε check και κάποια από τα καλά σας χέρια.

Το κλειδί στο παιχνίδι είναι η ισορροπία

Ένα εξίσου σημαντικό γεγονός είναι ότι υπάρχουν κάποιοι παίκτες οι οποίοι κάνουν bet  κάθε φορά, εκτός και εάν πραγματικά έχουν ένα δυνατό χέρι. Τότε κάνουν ένα «έξυπνο» check. Οι παίκτες οι οποίοι δεν έχουν αίσθηση της κατάστασης ίσως πιστέψουν ότι ο παίκτης που κάνει check φοβάται κάτι αυτοί οι παίκτες παίζουν άσχημα ούτως ή αλλΙώς. Οι παίκτες με προχωρημένη αντίληψη τείνουν να αντιλαμβάνονται αμέσως την έννοια αυτού του ανέλπιστου check, το θεωρούν επικίνδυνο και συνεχίζουν στην παρτίδα με εξαιρετική προσοχή. Όπως πάντα, το κλειδί στο παιχνίδι είναι η ισορροπία, είναι ένας τρόπος παιχνιδιού Πόκερ.

Υπάρχει η πιθανότητα να κερδίσετε το pot σε αυτό το σημείο της παρτίδας: Συχνά, είναι ορθότερο να κάνετε ένα bet εάν μπορείτε να κερδίσετε το pot σε εκείνο το σημείο της παρτίδας αντί να κάνετε check και πιθανότατα να το χάσετε στην εξέλιξή της. Εξαίρεση αποτελούν τα πολύ μικρά pots, αλλά κατά κύριο λόγο οποιοδήποτε raised pot πληρεί τις προϋποθέσεις , καθώς αξίζει να το κερδίσετε αμέσως. Ωστόσο , θα πρέπει να αξιολογήσετε τις πιθανότητες που έχετε για να το πετύχετε αυτό. Για παράδειγμα, στην παρτίδα που αναλύουμε, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το flop  να έδωσε σε τουλάχιστον έναν από τους αντίπαλους μου ένα εξαιρετικό draw, ή ένα χέρι που ήδη κερδίζει το δικό μου. Αυτός ο παράγοντας ελαττώνει τις πιθανότητες να κερδίσω το pot με ένα bet. Εάν ένα bet δεν είναι ικανό να κερδίσει το pot  άμεσα, προτεραιότητα έχουν στρατηγικές όπως αυτές που αναλύσαμε παραπάνω.

Πότε κάνουμε Check

Περίπτωση κατά την οποία θα πρέπει να κάνετε check: Ας δούμε ένα ακραίο παράδειγμα. Έχουν κάνει limp τρεις παίκτες και κάνετε raise με δύο μαύρους άσσους από το cutoff . Τα δύο blinds και όλοι οι limpers κάνουνε call. Το flop έρχεται Q κούπα 7 κούπα 3 κούπα. Όλοι οι αντίπαλοι σας κάνουν check. Οι πιθανότητες να μην έχει μια κούπα κάποιος από τους πέντε αντιπάλους σας είναι μικροσκοπικές και άρα εάν στο turn έρθει μια κούπα, είσαστε καταδικασμένοι. Παρόλο που πιθανότατα έχετε το καλύτερο χέρι αυτήν την στιγμή, ο καλύτερος τρόπος για να παίξετε την παρτίδα είναι να κάνετε check. Εάν όντως έρθει ακόμα μια κούπα μπορείτε να πάτε σιωπηλά πάσο και έτσι να σώσετε κάποια χρήματα. Εάν δεν έρθει κούπα, πιθανότατα κάποιος αντίπαλος σας θα ποντάρει και εσείς θα του κάνετε raise. Με το μεγάλο ποντάρισμα που κάνατε και μόνο με ένα φύλλο να απομένει για να συμπληρωθεί το board, περιορίζονται τα odds των αντίπαλων σας και πιθανότατα τους εξωθείτε στο να κάνουν fold κάποια αδύναμα flush draws .

Αμα δεχτείτε την παραπάνω αρχή, τότε μπορείτε να συμπεριλάβετε σε αυτήν και το check που έκανε στο flop σε εκείνη την παρτίδα με τους Κ κούπα Κ κάρο. Καταρχήν το flop είναι επικίνδυνο, ειδικά εάν λάβουμε υπ’οψιν μας ότι οι παίκτες που κάνανε call είναι επαγγελματίες, οι οποίοι πιθανότατα έχουν κάποιο αξιόλογο χέρι για να κάνουν call. Πολλά αξιόλογα αρχικά χέρια συνδέονται με αυτό το flop.

Εν δευτέροις, εάν κάποιος από τους αντιπάλους μου κάνει check –raise στο flop, δεν θα είμαι σε θέση να γνωρίζω εάν αυτό το κάνει με κάποιο draw, με κάποιο καλό χέρι που όμως είναι χειρότερο από το δικό μου ή με κάποιο καλό χέρι που είναι καλύτερο από το δικό μου. Αυτό το γεγονός κάνει τις αποφάσεις που θα πρέπει να λάβω στο flop πολύ δυσκολότερες.

Επίσης, ένας τρίτος λόγος, είναι ότι εάν έρθει ένα «ασφαλές» φύλλο στο turn, μπορώ να κάνω raise πιθανότατα με το καλύτερο χέρι και έτσι να τους κάνω να πληρώσουν άμα θέλουν να συνεχίσουν στην παρτίδα με τα draws τους. Εάν έρθει ένα πραγματικά άσχημο φύλλο, όπως το 7 μπαστούνι, μπορεί είτε να κάνω call είτε flop, ανάλογα πάντα με την δράση.Ένα raise στο turn, από τους αντιπάλους μου, είναι ένας πολύ πιο αξιόπιστος δείκτης του χεριού τους, παρά ένα παρόμοιο raise στο flop. Εάν τελικά δώ αλεπάλληλα raises και μεγάλη αντίσταση στο turn, θα μπορέσω να περιορίσω το range των φύλλων των αντιπάλων μου και θα κάνω flop στην περίπτωση που είμαι σχεδόν drawing dead.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Η φιλοσοφία του check σε αρκετά επικίνδυνα flops όταν έχω ένα καλό χέρι που όμως δεν ταιριάζει στο flop, δεν θα πρέπει να σας φαίνεται υποχρεωτική. Ανεξάρτητα από το εάν η απόφαση που πήρα ήταν σωστή η όχι, στο παραπάνω παράδειγμα, ο τρόπος με τον οποίο έπαιξα στην παραπάνω παρτίδα ήταν αποτέλεσμα ώριμης σκέψης.

Δείτε επίσης

Γιατί είναι τόσο ξεχωριστό το πόκερ

Διαχείριση Κεφαλαίου (Bankroll Management)

Κατηγορίες: Poker
SitesPLUSΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Betsson
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Stoiximan
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Betshop
21+ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ
PameStoixima
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Novibet
21+ | Παίξε Υπεύθυνα. | *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
Sportingbet
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Vistabet
21+ | Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Bwin
21+ *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Interwetten
21+ | MGA | Ε.Ε.Ε.Π | ΚΕΘΕΑ 2109237777
*Η συμμέτοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών. Διεξαγωγή παιγνίων βάσει αρχών υπεύθυνου παιχνιδιού I Παίξτε Υπεύθυνα. Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας I ΚΕΘΕΑ: 2109237777 Ι Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ

POPULAR
MUST READ

Stoiximan

1


Εγγραφή! | 21+

Όροι και προϋποθέσεις
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Η συμμέτοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών
Διεξαγωγή παιγνίων βάσει αρχών υπεύθυνου παιχνιδιού I Παίξτε Υπεύθυνα
Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας I ΚΕΘΕΑ: 2109237777
Αρμόδιος Ρυθμιστής: MGA Ι Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ
***αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα

betsson

2


Εγγραφή! | 21+

Όροι και προϋποθέσεις
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Η συμμέτοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών
Διεξαγωγή παιγνίων βάσει αρχών υπεύθυνου παιχνιδιού I Παίξτε Υπεύθυνα
Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας I ΚΕΘΕΑ: 2109237777
Αρμόδιος Ρυθμιστής: MGA Ι Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ
***αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα

Novibet

3


Εγγραφή! | 21+

Όροι και προϋποθέσεις
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Η συμμέτοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών
Διεξαγωγή παιγνίων βάσει αρχών υπεύθυνου παιχνιδιού I Παίξτε Υπεύθυνα
Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας I ΚΕΘΕΑ: 2109237777
Αρμόδιος Ρυθμιστής: MGA Ι Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ
***αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα

PameStoixima.gr

4


Εγγραφή! | 21+

Όροι και προϋποθέσεις
*Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις
Η συμμέτοχή σε τυχερά παίγνια επιτρέπεται μόνο σε άτομα άνω των 21 ετών
Διεξαγωγή παιγνίων βάσει αρχών υπεύθυνου παιχνιδιού I Παίξτε Υπεύθυνα
Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας I ΚΕΘΕΑ: 2109237777
Ρυθμιστής εμπορικής επικοινωνίας: ΕΕΕΠ
***αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα

ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ

Τι είναι το BetCatalog.net

To BetCatalog ξεκίνησε το “ταξίδι” του στο διαδίκτυο από το 2008, αποτελώντας έναν ιστοχώρο με ειδήσεις και προγνωστικά στοιχήματος για το πάμε στοίχημα. Η ομάδα του, προσπαθεί πάντα να προσφέρει έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση στους παίκτες του στοιχήματος.

Εδώ θα βρείτε, όλα τα απαραίτητα εργαλεία, πριν παίξετε το κουπόνι σας στο στοίχημα. Επιπλέον, μπορείτε να αναζητήσετε πλήρη ενημέρωση για τις νόμιμες σελίδες στοιχημάτων, που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Οι αναλύσεις στοιχήματος και οι προτάσεις στοιχήματος αφορούν κυρίως το ποδόσφαιρο, από όλα τα πρωταθλήματα παγκοσμίως.

Ο ιστότοπος λειτουργεί νόμιμα στην Ελλάδα με αριθμό Άδειας Καταλληλότητας Συνεργάτη HGC-000045-AFF, που έχει χορηγηθεί από την ΕΕΕΠ.

Μείνετε συντονισμένοι!!!!

Υπεύθυνος Στοιχηματισμός

Η συχνή συμμετοχή στα Παίγνια μπορεί να εκθέτει τους συμμετέχοντες στον κίνδυνο του εθισμού και στην απώλεια περιουσίας.

Τηλεφωνική Γραμμή Ψυχολογικής Υποστήριξης για τον Τζόγο: 1114