Πόκερ: Χρησιμοποιώντας την καλή θέση στο Flop.

 

Όλοι όσοι παίζουν hold’em γνωρίζουν ότι η καλή θέση είναι μεγάλο πλεονέκτημα . Δρώντας τελευταίοι μας επιτρέπεται να γνωρίζουμε τι έχουν κάνει οι αντίπαλοι και έτσι βελτιώνεται η ακρίβεια της απόφασής μας . Αλλά αυτή η γνώση προφανώς και δεν είναι αρκετή – χρειάζεται να ξέρουμε και τις τεχνικές που πρέπει να εκμεταλλευθούμε το πλεονέκτημα της θέσης . Σε αυτό το άρθρο θα αναπτύξω μια σειρά από ενέργειες που μας επιτρέπουν να πάρουμε τα μέγιστα όταν έχουμε position. Προς χάριν της απλότητας , θα υποθέσουμε ότι βρισκόμαστε πάντοτε στο button ενώ θα αναφερθούμε μονάχα στον γύρο πονταρίσματος του flop .

 
1 Κλέβοντας ένα pot που κανείς δεν θέλει :
Είστε ο τελευταίος που μιλά και όλοι οι προηγούμενοι έχουν κάνει check .Αν κανείς από τους παίκτες δεν προσπαθεί να παγιδεύσει με κάποιο τεράστιο χέρι , τότε έχετε τη δυνατότητα να πάρετε εύκολα το pot απλά ποντάροτας . Αυτό όμως δεν είναι μια μηχανική κίνηση . Αν υιοθετήσετεμια πολιτική πονταρίσματος κάθε φορα που το field κάνει check , τότε αυτό θα σας γυρίσει μπούμερανγκ . Όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση στο ποκέρ , είναι σοφό να έχετε ποικιλία στο παιχνίδι σας . Μπορείτε να ποντάρετε με ένα draw ή και με το απόλυτο τίποτα. Μπορείτε ακόμη και να κάνετε κι εσείς check .Προσωπικά προσπαθώ να κλέβω περίπου το 1/4 με 1/2 των pots που όλοι έχουν κάνει check πριν από μένα και μιλώ τελευταίος .
Σας παρουσιάζω μερικές οδηγίες για το αν πρέπει ή δεν πρέπει να προσπαθήσετε να κλέψετε το pot:
Θα υποθέσουμε ότι το pot δεν έχει γίνει raise preflop αφού συνήθως ο preflop raiser θα επιχειρήσει continuation bet . Αν ο preflop raiser είναι ακριβώς δεξιά σας , τα checks πριν από εκείνον δεν θα πρέπει να θεωρηθούν αυτόματα ως μη ενδιαφέρον για το pot αφού ένας παίκτης με καλό χέρι ίσως περιμένει να χτυπήσει δυνατά στην πιθανότητα κάποιου continuation bet .

 

Παίξε στην BetShop με 100 ευρώ Bonus και 1000 Ευρώ bonus στο Καζίνο

Οι βασικοί παράγοντες που ορίζουν το αν θα πρέπει να επιχειρήσετε ένα κλέψιμο ή όχι είναι ο αριθμός των αντιπάλων και η σύσταση του flop . Αυτά τα δεδομένα σχηματίζουν την πιθανότητα του να έχει βοηθηθεί κάποιος από τα τρία πρώτα φύλλα του board . Όσο περισσότεροι παίκτες είναι στην πάσα , τόσο πιο πιθανό είναι να υπάρχει κάποιος που έχει πετύχει κάτι ενδιαφέρον στο flop . Και όσο πιο πολλά μεγάλα φύλλα έχουν ανοίξει στο board , τόσο πιο εύκολα είναι να έχει πιάσει κάποιος έστω και μια επαφή . Η παρουσία δυο καρτών ίδιου χρώματος ή μερικά πολύ κοντινά μεγάλα φύλλα , αυξάνει την πιθανότητα του να υπάρχει κάποιος που θα έχει αποκτήσει ενδιαφέρον για το pot . Θα πρέπει επίσης να συνειδητοποιήσετε ότι οι παίκτες συνήθως αισθάνονται << υποχρεωμένοι >> να ποντάρουν όταν το flop βοήθα τα drawing hands . Δυο φύλλα ίδιου χρώματος είναι συνήθως αρκετά για να διακόψουν όποια ιδέα slow-playing υπάρχει.

 
Ιδού μερικά flops και τι θα σκεφτόμουν προσωπικά σε αυτά :
Ντάμα κούπα επτά κάρο δύο σπάθη : Δεν υπάρχουν straight ή flush draws . Ένας παίκτης με δυνατό χέρι ίσως δελεαστεί να κάνει check , αλλά ουσιαστικά υπάρχει μόνο μια ντάμα στα πιθανά holdings. Συνήθως θα έβγαζα bet αν όλοι έκαναν check πριν από μένα .
Άσο σπάθη εννέα μπαστούνι πέντε κούπα : Ένα χέρι με άσο είναι πιο πιθανό να παιχθεί παρά να παρατηθεί . Κάποιος με άσο μπορεί και να κάνει check αφού δεν υπάρχουν overcards για να φοβηθεί το drawout , όπως άλλωστε και straight ή flush draws . Σπανίως θα δοκίμαζα να κλέψω όταν θα είχα απέναντί μου αρκετούς αντιπάλους .

 
Δέκα κούπα δέκα σπάθη τρία κάρο: Ο κόσμος λατρεύει το slow-play όταν βγάζει trips σε boards σαν και αυτό . Αν ποντάρω θα είναι περισσότερο ένας τρόπος εξερεύνησης παρά γέμισμα του pot ή κάτι παρόμοιο.
Ρίγας κούπα βαλές κούπα οκτώ σπάθη : Θα φοβόμουν να δοκιμάσω μπλόφα σε ένα flop σαν και αυτό αν αντιμετωπίζω πολλούς αντιπάλους . Υπάρχουν πάρα πολλοί συνδυασμοί που είναι πιθανό να μείνουν μέσα στην παρτίδα .

 
Βαλές μπαστούνι δέκα κούπα οκτώ σπάθη: Μερικά straight draws και ένας συνδυασμός έτοιμης κέντας είναι κάτι το ανησυχητικό , ενώ υπάρχει επίσης και ένας σεβαστός αριθμός συνδυασμών two-pair . Αν με δείτε να ποντάρω σε τέτοιο board με πολλούς αντιπάλους , τότε είμαι προετοιμασμένος για πόλεμο ! Δεν είναι ένα pot για μπλόφα ακόμα και αν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες έχουν κάνει check .
Ρίγας σπάθη οκτώ σπάθη τρία σπάθη : Είτε το πιστεύετε είτε όχι ,είναι πιο πιθανό να ποντάρω σε flop που έχει ένα και μόνο χρώμα παρά στο προηγούμενο J-10-8 .

 
Το call μπορεί να είναι επίσης ένα αρκετά επιθετικό όπλο όταν έχετε θέση . Δείτε μερικά calling plays που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε :
2 smooth- calling με ένα καλό φύλλο:
Όταν το flop δεν φαίνεται και πάρα πολύ επικίνδυνο , μπορείτε να κάνετε call με ένα ευρύ range από καλά φύλλα που στην πραγματικότητα είναι αρκετά δυνατά για να σηκώσουν και raise. Πολλοί παίκτες cash game με deep stack συχνά απλά κάνουν call με καλά φύλλα , ιδιαίτερα με εκείνα που ίσως δεν είναι πολύ ισχυρά για να παίξουν όλα τους τα χρήματα , αλλά μπορεί και να αποδεικνύονται αρκετά για να πάρουν το pot . Για παράδειγμα : Είστε στο under the gun , κρατάτε άσο σπάθη ρίγα σπάθη και επιλέγετε να κάνετε limp. Το button και τα blinds μπαίνουν στην παρτίδα και όλοι βλέπετε το flop να ανοίγει ένα πολύ ευχάριστο ρίγα μπαστούνι οκτώ σπάθη έξι κούπα . Το small blind κάνει check, το big bling ποντάρει και πλέον ο λόγος έρχεται σε εσάς . Γιατί να κάνετε raise ώστε <<να δείτε που βρίσκεστε >> και παράλληλα να πληροφορήσετε τους αντιπάλους σας ότι έχετε ένα καλό φύλλο , όταν μπορείτε να κάνετε smooth – call ελπίζοντας να κερδίσετε περισσότερα χρήματα : Το φύλλο σας δεν είναι αρκετό για να παίξετε όλα σας τα χρήματα , αλλά δεν θα δυσαρεστηθείτε αν ο αρχικός bettor βγάλει στη συνέχεια ένα ακόμη ποντάρισμα μεσαίου μεγέθους .

 
3 smooth-calling με αέρα ή συνδυασμό μικρής πιθανότητας : Ας υποθέσουμε ότι στο ίδιο flop είχατε κάνει limp με δέκα σπάθη εννέα σπάθη . Τώρα το μόνο που έχετε είναι ένα gutshot three-card straight draw . Αλλά αν οι άλλοι παίκτες σας είχαν δει νωρίτερα να κάνετε call με Α-Κ , τότε συχνά μπορείτε να επιχειρήσετε το ίδιο με σχεδόν τίποτα . Η ιδέα πίσω από αυτό είναι να κάνετε τους αντιπάλους σας να πιστεύουν ότι έχετε ρήγα με κάλο kicker ( ή ακόμα και καλύτερο από αυτό ) , αφού δεν μπορεί ένας πανούργος και trickr παίκτης σαν κι εσάς να κάνει call με κάτι λιγότερο . Αν ο αντίπαλος σας στη συνέχεια κάνει check τότε θα πάρετε τη δωρεάν κάρτα και είτε θα πιάσετε φύλλο που βοηθά τα draws σας , ή θα προχωρήσετε σε μπλόφα . Χρειάζεστε το κατάλληλο image στο τραπέζι και τον σωστό αντίπαλο για να δουλέψει αυτή η τεχνική , όμως είναι ένα χρήσιμο εργαλείο για να έχετε κατά νου.

 
4 smooth – calling έναν τρομοκρατημένο αντίπαλο όταν το board έχει πολλά draws:
Είμαστε στην ίδια περίπτωση ,με το board όμως να δείχνει βαλές κούπα δέκα κούπα πέντε σπάθη . Αν ένας παίκτης που δείχνει γενικώς να φοβάται βγάλει bet , τότε δείτε το ποντάρισμα . Αν στη συνέχεια ανοίξει κάτι που συμπληρώνει χρώμα ή κέντα και εκείνος κάνει check ή κάποιο μικρό bet χτυπήστε τον δυνατά με μεγάλο ποντάρισμα ή raise . Λογαριάστε το image που έχετε στο τραπέζι πριν εφαρμόσετε αυτή την τακτική .
Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε το raise ως απειλή όταν έχετε θέση . Για παράδειγμα , μπορείτε να παίξετε το draw σας με πολύ επιθετικό στυλ . Όταν ο αντίπαλος σας ποντάρει , εσείς ανεβάστε . Αυτό προσωπικά το εφαρμόζω μόνο όταν είμαι διατεθειμένος να πάω μέχρι τέλους σε περίπτωση που δεχθώ reraise . Όταν έχω ένα απλό straight draw ή flush draw, δεν κάνω raise εκτός αν είμαι short-stacked . Αν όμως είμαι με nut-flush draw, ζευγάρι και flush draw ή flush draw και straight draw , τότε θα ανεβάσω αν πιστεύω ότι ο αντίπαλος μου έχει απλά ένα ζευγάρι και βλέπω αρκετά χρήματα μπροστά του. Αυτή η περίπτωση παρουσιάζεται συχνότερα όταν ο bettor είναι και ο preflop raiser και έτσι είναι πιθανό να έχει απλώς ένα overpair. Καιν εδώ το image που έχετε στο τραπέζι και ο τύπος του αντιπάλου , είναι βασικοί παράγοντες για να υπολογίσετε πριν αποφασίσετε αν θα κάνετε raise ή απλό call με το draw σας .

*Ο Bod Ciaffone είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων πόκερ , των Middle Limit Hold’em poker , Pot-Limit and No-Limit Poker , Improve Your Poker και Omaha Poker.

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις