Προβλέψεις Πρέμιερ Λιγκ: Ντέρμπι στο Γκούντισον Παρκ!

14:45 ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ – ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ

 

Προϊστορία: 49-32-65

Πέρυσι: ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ-ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ 1-2

 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ: Φάνηκε από την αρχή πως θα χειριζόταν το παιχνίδι με τη Στόουκ με το ρόλο του αουτσάιντερ και παρά τις απουσίες στην επίθεση κατάφερε να πάρει τη νίκη χάρη σε γκολ του Βάιμαν στο 50’. Προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, τρόπος με τον οποίο πέτυχε και το γκολ, έχοντας τον νου της αρχικά στο να διασφαλίσει το μηδέν, σχέδιο που της βγήκε στο 100%. Το ματς πάντως ήταν πολύ κακό ποιοτικά, κάτι που όμως λίγο απασχολεί τον Λαμπέρτ, που είχε στόχο αρχικά να μη χάσει. Ντεμπούτο έκαναν οι Σεντέρος, Σισοκό στην άμυνα και ο Ρίτσαρντσον στην άμυνα. Θέση στην ομάδα βρήκαν ο δεξιός μπακ Χάτον και ο μεσοεπιθετικός Ν’Ζόγκμπια, οι οποίοι ελέω «σφιχτής» οικονομικής πολιτικής (και φέτος) υπολογίζονται κανονικά στα πλάνα της πρώτης ομάδας (δανεικός δύο χρόνια ο πρώτος, εκτός όλη τη σεζόν πέρυσι ο δεύτερος). Μαζί με τα δύο προηγούμενα φιλικά (Γουόλσολ, Πάρμα) μετράει 3 παιχνίδια χωρίς να έχει δεχτεί γκολ. Εντός έδρας πάντως έχει δεχτεί γκολ στα 10 από τα 12 τελευταία. «Δεν πωλείται» από τον Λαμπέρτ για τον κεντρικό αμυντικό Φλάαρ, τον οποίο βολιδοσκοπεί η Σαουθάμπτον. Απέκτησε τον Κολομβιανό αμυντικό χαφ Κάρλος Σάντσεζ της Έλτσε (6 εκατ.). Δανεικός στη Μπράιτον δόθηκε ο αριστερός μπακ-χαφ Τζο Μπένετ. Εκτός ο εξτρέμ Κόουλ και οι επιθετικοί Μπεντεκέ, Κοζάκ.

 

Εντός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 2-1-2

 

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Είχε πολύ δύσκολη πρεμιέρα κόντρα στους πρωταθλητές και ηττήθηκε δίκαια εντός έδρας με 0-2. Μπήκε καλά στην αρχή, αλλά μέχρι εκεί, αφού η Σίτι έλεγξε απόλυτα το παιχνίδι και δεν της επέτρεψε να κάνει φάσεις. Στο 38’ το πρώτο γκολ, δεν απείλησε καθόλου στη συνέχεια, αν και έδειξε καλή διάθεση στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, στο 92’ διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Είναι τέτοια η κατάσταση στην ομάδα και ειδικά η δυσαρέσκεια για τον Πάρντιου από την πλειοψηφία των οπαδών, που με ένα αρνητικό αποτέλεσμα και σήμερα τα σύννεφα θα εμφανιστούν έντονα (και πάλι) πάνω από το Σεντ Τζέιμς Παρκ. Ντεμπούτο έκαναν ο αριστερός μπακ Γιάνμαατ, ο μεσοεπιθετικός Καμπελά και ο επιθετικός Ριβιέρ. Καλός ο πρώτος, μέτριοι οι άλλοι δύο, οι οποίοι δε φάνηκαν να ανταποκρίνονται στον κρίσιμο ρόλο της ανάπτυξης και του σκοραρίσματος που τους έχει ανατεθεί. Μετράει 5 σερί εκτός έδρας ήττες στο πρωτάθλημα. Χωρίς ισοπαλία στα 16 τελευταία ανεξαρτήτου έδρας (4-0-12), με 8 ήττες στα 9 τελευταία. Δεν έχει χάσει στις τρεις τελευταίες επισκέψεις στο Βίλλα Παρκ (2-1-0). Δύο σερί νίκες με 2-1 και μία ισοπαλία με 1-1. Εκτός ο αριστερός μπακ Ράιαν Τέιλορ, ο δεξιός μπακ Σαντόν και ο επιθετικός Παπί Σισέ. Τιμωρημένος ο αριστερός μπακ Ντάμετ.

 

Εκτός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 2-1-2

 

Πρόταση: Από πέρυσι (τουλάχιστον) η Νιούκαστλ είναι από τις πιο προβληματικές ομάδες της Πρέμιερ. Η Άστον Βίλλα με το χαμηλό μπάτζετ και τις στρατηγικές προσθήκες κοιτάει να παίρνει ότι μπορεί από ομάδες του βεληνεκούς της και να συγκεντρώνει πόντους, κάτι που έφερε και την παραμονή πέρυσι. Δε φαίνεται να γέρνει προς κάποια πλευρά το ματς, η ισοπαλία είναι πολύ πιθανή (3.35 Mybet).

 

 

 

17:00 ΤΣΕΛΣΙ – ΛΕΣΤΕΡ

 

Προϊστορία: 33-22-17

Πέρυσι: –

 

ΤΣΕΛΣΙ: Με νίκη ξεκίνησε τις φετινές υποχρεώσεις της η Τσέλσι, επικρατώντας εκτός έδρας της Μπέρνλι με 3-1, σκορ που διαμορφώθηκε στο πρώτο ημίχρονο. Η Μπέρνλι έκανε καλό ξεκίνημα και έδειξε επιθετικές διαθέσεις, καταφέρνοντας να προηγηθεί στο 14’. Η απάντηση δεν άργησε να έρθει για τους μπλε, με τον Ντιέγκο Κόστα να σκοράρει στο ντεμπούτο του στο 17’, παίρνοντας το ριμπάουντ, μετά από συρτή σέντρα-σουτ του Φάμπρεγκας που βρήκε στο δοκάρι. Ο Ισπανός, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους, έδωσε έτοιμο γκολ στον Σίρλε 4 λεπτά αργότερα με μπαλιά που θύμισε πολύ το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα. Στο 30’ δεν της δόθηκε λανθασμένα πέναλτι για ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα, αλλά το τρίτο δεν άργησε να έρθει, όταν στο 34’ ο Ιβάνοβιτς σκόραρε με κοντινή προβολή από κόρνερ του Φάμπρεγκας. Στην επανάληψη η Μπέρνλι είχε μια καλή ευκαιρία νωρίς, αλλά έδειξε λίγη στη συνέχεια για να χαλάσει το θετικό ξεκίνημα της ομάδας του Μουρίνιο. Ο Κουρτουά ξεκίνησε βασικός κάτω από τα δοκάρια, χρόνο συμμετοχής πήρε ο Ντρογκμπά, ντεμπούτο για Ντιέγκο Κόστα και Φάμπρεγκας. Ήδη ξεκίνησαν τα προβλήματα για τη φανέλα με τον no 1, αφού ο Μουρίνιο φαίνεται προς προτιμά τον Κουρτουά, κάτι που φούντωσε τις φήμες για αποχώρηση του Τσεχ. Ο ίδιος ο Κουρτουά πάντως δήλωσε πως θα ήθελε πολύ να δει τον Τσεχ να μένει. Δανεικοί δόθηκαν οι μέσοι Μαρίν (Φιορεντίνα) και ΜακΈιχραν (Φίτεσε). Χωρίς απουσίες.

 

Εντός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 4-0-1

 

ΛΕΣΤΕΡ: Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 20’ από την Έβερτον με ελαφρά ευθύνη του Σμάιχελ που άργησε να καλύψει σωστά την εστία του, αλλά ο γκολτζής Ουγιόα έφερε άμεσα το παιχνίδι στα ίσια, εκμεταλλευόμενος κόντρες μετά από κόρνερ. Πριν το ημίχρονο βρέθηκε και πάλι να χάνει (45’), αλλά ο Γουντ, που πέρασε αλλαγή στη θέση του Ουγιόα στο 86’, κατάφερε με πλασέ να γράψει το τελικό σκορ. Ο Πίρσον ρίσκαρε στην επανάληψη, έριξε και δεύτερο επιθετικό στο παιχνίδι, τον Γκανέζο Σλουπ, ο οποίος είχε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Θετικό το πρώτο δείγμα της νεοφώτιστης Λέστερ, που έδειξε αντοχές και καλό αγωνιστικό πρόσωπο κόντρα σε μία ομάδα που πρωταγωνίστησε πέρυσι. Ετοιμάζει δύο καλές μεταγραφές που σίγουρα θα την ενισχύσουν ακόμα περισσότερο, τον δεξιό μπακ Φανί (Μαρσέιγ) και τον αμυντικό χαφ Καμπιάσο (Ίντερ). Overοι 4 από τις 5 τελευταίες αναμετρήσεις της με την Τσέλσι. Εκτός ο κεντρικός αμυντικός Άπσον, ο αριστερός μπακ Μπακαγιόγκο και οι κεντρικοί μέσοι Ντρινκγουότερ (βασικός, τραυματίστηκε με την Έβερτον) και Τζέιμς.

 

Εκτός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 3-2-0

 

Πρόταση: Δύο στα δύο με τις νεοφώτιστες θέλει να κάνει η Τσέλσι, εκμεταλλευόμενη τη διαφορά δυναμικότητας, ώστε να βάλει άλλους τρεις πόντους στο «σακούλι». Θετικό το πρώτο δείγμα για τη Λέστερ, αλλά θα αποτελέσει έκπληξη να αποφύγει την ήττα. Με την όρεξη που έδειξε κόντρα στην Έβερτον, ίσως μπορέσει να πετύχει ένα γκολ κόντρα στην Τσέλσι, που αμυντικά ακόμα δεν έπεισε. Με ρίσκο το γκολ-γκολ στο 2.20 (Championsbet).

 

 

 

17:00 ΣΟΥΟΝΣΙ – ΜΠΕΡΝΛΙ

 

Προϊστορία: 2-1-1

Πέρυσι: –

 

ΣΟΥΟΝΣΙ: Κατάφερε να χαλάσει το ντεμπούτο του φαν Χάαλ παίρνοντας τη νίκη με 2-1 στο Ολντ Τράφορντ, με πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα Σίγκουρντσον, ο οποίος δημιούργησε το πρώτο γκολ για τον επίσης νεοαποκτηθέντα Κι και στη συνέχεια σκόραρε το δεύτερο. Η Γιουνάιτεντ έδειχνε να πατάει καλύτερα, αν και οι Ουαλοί δεν της επέτρεψαν να τελειώσει τις φάσεις που δημιουργούσε, με τον Φαμπιάνσκι να χρειάζεται να επέμβει σε δύο κολλητές φάσεις στα μέσα του ημιχρόνου (23’, 24’). Αμέσως μετά ήρθε το πρώτο γκολ της Σουόνσι, με τον Σίγκουρντσον να στρώνει στον Κι και αυτός με συρτό σουτ από το ύψος της περιοχής να ανοίγει το σκορ. Στην αρχή της επανάληψης οι γηπεδούχοι μείωσαν σε στημένη φάση (53’) και στο 64’ είχαν δοκάρι σε εκτέλεση φάουλ, αλλά η Σουόνσι κατάφερε να πετύχει και δεύτερο στο 72’, σε αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Σίγκουρντσον. Στο 94’ πάντως γλίτωσε το πέναλτι, όταν μία σέντρα βρήκε στο χέρι του Άνχελ Ράνχελ. Ντεμπούτο για τη Σουόνσι έκανα οι Σίγκουρντσον, Κι, ο κίπερ Φαμπιάνσκι και οι επιθετικοί Μοντέρο, Γκομίς που πέρασαν αλλαγή στην επανάληψη. Αν και αρκετά ανανεωμένη, οι νέοι παίχτες της έδειξαν από νωρίς ότι μπορούν να προσφέρουν και θύμισε πολύ τη φρέσκια ομάδα που είχαμε δει πριν δύο χρόνια και που είχε κατακτήσει το Λιγκ Καπ. Πανευτυχής φυσικά και ο Μονκ, που πήρε έτσι ακόμα περισσότερους ψήφους εμπιστοσύνης. Απέκτησε τον βασικό κεντρικό αμυντικό της Νάπολι, Φεντερίκο Φερνάντεζ, βασικός και με την Αργεντινή στο Μουντιάλ (11 εκατ. ευρώ). Μόλις 4 οι αναμετρήσεις της με την Μπέρνλι. όλες σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ. Εντός έδρας έχει κερδίσει με 1-0 και έφερε ισοπαλία με 1-1. Από τα 4 τα 3 ήταν under, ενώ άλλες τόσες φορές έχει εμφανιστεί το 2-3 γκολ. Εκτός ο κεντρικός μέσος Μπρίτον και ο επιθετικός Έμνες.

 

Εντός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 3-0-2

 

ΜΠΕΡΝΛΙ: Είχε δύσκολο έργο στο πρώτο παιχνίδι της στην επιστροφή στην Πρέμιερ, αλλά η ήττα από την Τσέλσι (1-3) μπορεί να μην της έπεσε βαριά, αφού κατάφερε να βγάλει κάποια καλά στοιχεία στο παιχνίδι, κόντρα σε μία ομάδα που απέχει πολύ από τα δικά της στάνταρ. Κοίταξε την αντίπαλο της στα μάτια και έδειξε από την αρχή τη διάθεση να μην παίξει με σκοπιμότητα. Είχε ένα πολύ καλό πρώτο δεκάλεπτο και κατάφερε μάλιστα να προηγηθεί στο 14’, όταν ο Μάθιου Τέιλορ βρέθηκε στην αριστερή πλευρά, έβγαλε απέναντι στον Άρφιλντ, ο οποίος κατέβασε εξαιρετικά και εκτέλεσε τον Κουρτουά. Δε χρειάστηκε πάντως πολύ για την Τσέλσι να ανατρέψει την κατάσταση, σκοράροντας στο 17’ και 21’. Στο 30’ μάλιστα γλίτωσε από πέναλτι και πιθανή αποβολή του Χίτον, ο οποίος ανέτρεψε τον Ντιέγκο Κόστα, αλλά στο 34’ δέχτηκε και τρίτο από στημένο. Μεγαλύτερη ευκαιρία της στην επανάληψη στο 49’, όταν ο Άρφιλντ παραλίγο να σκοράρει ξανά με πανομοιότυπο τρόπο. Λίγες οι φάσεις στη συνέχεια για τις δύο πλευρές, με τη Μπέρνλι να μη μπορεί να μειώσει, αλλά και χωρίς να απειληθεί ιδιαίτερα. Μοιάζει αγγλική ομάδα βγαλμένη από τα παλιά, χωρίς ιδιαίτερη τεχνική, αλλά με ποιοτικούς παίχτες και ας μην έχει στο ρόστερ της μεγάλα ονόματα, οι οποίο δείχνουν διάθεση και τρέχουν πολύ. Η πορεία πάντως θα δείξει αν αυτό θα είναι αρκετό για να της επιτρέψει να μείνει στην κατηγορία. Εκτός ο επιθετικός Βόουκς.

 

Εκτός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 2-1-2

 

Πρόταση: Συμπαθητική ομάδα η Μπέρνλι και φυσικά το πρώτο κρας-τεστ δε μπορεί να μας οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα. Η Σουόνσι πάντως έβγαλε πολύ πιο δύσκολο έργο και έδειξε σαφώς σε πολύ καλύτερο επίπεδο ετοιμότητας, ενώ είναι πολύ πιο πλήρης και ποιοτική σε όλες τις γραμμές. Λίγο πιο κάτω από ότι περιμέναμε, αλλά μας κάνει το 1.61 στον άσο (Stoiximan).

 

 

 

19:30 ΕΒΕΡΤΟΝ – ΑΡΣΕΝΑΛ

 

Προϊστορία: 55-41-90

Πέρυσι: ΕΒΕΡΤΟΝ-ΑΡΣΕΝΑΛ 3-0

 

ΕΒΕΡΤΟΝ: Κατάφερε να προηγηθεί με αριστοτεχνικό πλασέ του Μπάρκλεϊ στο συμβολή των δοκών και πάνω από τα κεφάλια 6 (!) ποδοσφαιριστών της Λέστερ σε φάση διαρκείας που ξεκίνησε από κόρνερ που εκτέλεσε ο ίδιος. Από κόρνερ ήρθε το γκολ της ισοφάρισης μόλις δύο λεπτά αργότερα, αλλά ο Νέισμιθ κατάφερε να της δώσει και πάλι το προβάδισμα στο 45’. Μοιρασμένη η επανάληψη χωρίς πολλές φάσεις, με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να την περιορίσουν στην ισοπαλία, σκοράροντας στο 86’. «Σαν να μην πέρασε μια μέρα» για τα «ζαχαρωτά» που εμφανίστηκα με το ίδιο υλικό με πέρυσι και τα ίδια θετικά στοιχεία, αν και ένα βαθμό κατώτερη στον ανασταλτικό τομέα κόντρα στην ορεξάτη Λέστερ. Το ότι δεν πήρε τη νίκη ήταν κάτι που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, αν και το τελικό αποτέλεσμα δείχνει δίκαιο. Μελανό σημείο ο τραυματισμός του Μπάρκλεϊ, στον οποίο βασιζόταν πολύ φέτος ο Μαρτίνεθ και θα μείνει για αρκετό καιρό εκτός. Απών και ο αριστερός φουλ μπακ Οβιέδο, αναπληρωματικός πέρυσι.

 

Εντός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 0-2-3

 

ΑΡΣΕΝΑΛ: «Όταν ακούς πολλά κεράσια…», φράση που ταιριάζει απόλυτα σε όσα έδειξε η Άρσεναλ στα δύο παιχνίδια της μέσα σε 4 μέρες. Αρχικά τα βρήκε σκούρα στο μίνι λονδρέζικο ντέρμπι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, η οποία στα χαρτιά είναι από τα φαβορί για υποβιβασμό και που έμεινε αιφνιδίως χωρίς προπονητή δύο μέρες πριν το παιχνίδι. Βρέθηκε μάλιστα να χάνει στο 35’ σε στημένη φάση, αλλά κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όταν ο Κοσκιελνί έπιασε την κεφαλιά μετά από φάουλ του Σάντσεζ. Σε φάση διαρκείας στο 91’ ο Ράμσεϊ κατάφερε να της χαρίσει μία δύσκολη νίκη, με την Πάλας να παίζει με 10 από το 89’. Ο Ουαλός μέσος πάντως παραλίγο να αποβεί μοιραίος στο μεσοβδόμαδο αγώνα με τη Μπεσίκτας για τα πλέι-οφ του Τσάμπιονς Λιγκ, δεχόμενος δεύτερη κίτρινη στο 80’. Οι Τούρκοι ήταν καλύτεροι, είχαν δοκάρι με το καλημέρα, όπως και η Άρσεναλ στις καθυστερήσεις με τον Τσάμπερλεϊν. Έδειξε ότι ακόμα θέλει χρόνο για να πιάσει ρυθμό και για την ώρα θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι στο πρώτο δείγμα γραφής κατέκτησε το Τσάριτι Σιλντ με 3-0 επί της πρωταθλήτρια Σίτι. Την Τετάρτη ο επαναληπτικός με τη Μπεσίκτας.  Underτα 5 από τα 6 τελευταία κόντρα στην Έβερτον για το πρωτάθλημα. Η περσινή ήττα ήταν η πρώτη στις 7 τελευταίες επισκέψεις της στο Γκούντισον Παρκ (4-2-1). Εκτός ο κίπερ Οσπίνα, ο δεξιός μπακ Γκιμπς, οι κεντρικοί μέσοι Αρτέτα (1 συμμ.), Γκνάμπρι, ο εξτρέμ Μιγιαΐτσι και οι επιθετικοί Σανόγκο (1 συμμ.), Γουόλκοτ.

 

Εκτός: –

Γκολ: –

Τελευταία 5: 3-1-1

 

Πρόταση: Η Άρσεναλ έχει σίγουρα το μυαλό της στον επαναληπτικό με τη Μπεσίκτας, που θα της δώσει το εισιτήριο για τους ομίλους, στόχος ζωτικής σημασίας για το υπόλοιπο της χρονιάς, ειδικά στον οικονομικό τομέα. Επειδή είδαμε λάθη ανασταλτικά στην Έβερτον και η Άρσεναλ δεν έδειξε να είναι… μπετόν αρμέ στον ίδιο τομέα στα δύο πρόσφατα, το γκολ-γκολ είναι πολύ πιθανό να εμφανιστεί (1.67 Goalbet).

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις