Αποδόσεις: Εξήγηση και τύποι αποδόσεων

 

Τι είναι οι αποδόσεις; Πώς σχετίζονται με τις πιθανότητες; Ποιοι είναι οι τύποι αποδόσεων και πώς τους υπολογίζεις; Αν δεν ξέρεις ήδη, πρέπει οπωσδήποτε να διαβάσεις παρακάτω!

Με μια ματιά

Οι αποδόσεις καθορίζουν το πιθανό κέρδος του παίκτη και ακολουθούν την εξής λογική: Όσο πιο πιθανό είναι να συμβεί ένα αποτέλεσμα τόσο μικρότερη είναι η απόδοση. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι όλες οι εταιρίες στοιχημάτων προσφέρουν τις ίδιες αποδόσεις. Επειδή λοιπόν οι αποδόσεις συνδέονται άμεσα με το ύψος του κέρδους, είναι σημαντικό για τον παίκτη να βρίσκει τη στοιχηματική σελίδα που δίνει την υψηλότερη απόδοση σε ένα συγκεκριμένο παιχνίδι.

Όπου και να είσαι, είναι και το Casino σου | 24χ7 | +21

1. Αποδόσεις και Πιθανότητες

Οι αποδόσεις περιγράφουν την αναλογία της πιθανότητας να κερδίσεις. Άρα για να μπορέσεις να καταλάβεις τι είναι οι αποδόσεις, πρέπει πρώτα να καταλάβεις την έννοια της πιθανότητας, δηλαδή πόσο πιθανό είναι να συμβεί ένα ενδεχόμενο.

Ας ρίξουμε ένα ζάρι

Οι πιθανότητες να πραγματοποιηθεί ένα από τα δυνατά αποτελέσματα είναι 1 στις 6. Οι πιθανότητες να σταματήσει το ζάρι σε οποιαδήποτε πλευρά είναι οι ίδιες για όλες τις πλευρές. Σε ποσοστό αυτό σημαίνει 16.66% πιθανότητα να εμφανιστεί οποιοσδήποτε από τους 6 αριθμούς.

Πώς υπολογίστηκε το ποσοστό πιθανότητας;

Διαιρείς το 100% με τα 6 δυνατά αποτελέσματα.

2. Δεκαδικές Αποδόσεις (Ευρωπαϊκές Αποδόσεις)

Οι αποδόσεις είναι απλώς ένας διαφορετικός τρόπος για να εκφράσουμε τις πιθανότητες. Οι δεκαδικές αποδόσεις (γνωστές και ως ευρωπαϊκές αποδόσεις) είναι αντεστραμμένες πιθανότητες, γι’ αυτό και είναι πολύ εύκολο να τις υπολογίσεις. Η ευκολία υπολογισμού τους είναι εξάλλου ο λόγος που οι δεκαδικές αποδόσεις είναι οι πιο δημοφιλής τύποι αποδόσεων.

Πώς υπολογίζεις τις δεκαδικές αποδόσεις

Αντί να πεις ότι ένα δυνατό αποτέλεσμα έχει πιθανότητα Χ% να γίνει πραγματικότητα, αυτό που κάνεις είναι να μεταφράσεις το Χ σε έναν αριθμό. Γίνεται ως εξής:

[ 100% / Πιθανότητες = Αποδόσεις ]

Παράδειγμα

Ας πούμε ότι οι πιθανότητες της Ρεάλ Μαδρίτης να νικήσει σε έναν αγώνα είναι 40%. Σε δεκαδική απόδοση είναι: 100% / 40% = 2.50

Αν στοιχηματίσεις στη νίκη της Ρεάλ και πράγματι επικρατήσει, τότε παίρνεις επιστροφή 2.50 του ποσού που πόνταρες. Αφού αφαιρέσεις το αρχικό ποσό που επένδυσες, το κέρδος είναι 1.50.

Build A bet: Όσα συμβαίνουν σε έναν αγώνα, συνδυάζονται σε ένα στοίχημα. |21+

Πιάσε το κομπιουτεράκι

Σε οποιαδήποτε αριθμομηχανή θα βρεις το πλήκτρο 1/x. Είναι η μαθηματική φόρμουλα που περιγράψαμε παραπάνω.

– Πληκτρολόγησε μία δεκαδική απόδοση.
– Πάτα το πλήκτρο 1/x και θα πάρεις κατευθείαν την πιθανότητα.
– Πάτα ξανά το πλήκτρο 1/x και η πιθανότητα θα μετατραπεί και πάλι σε δεκαδική απόδοση.

3. Κλασματικές Αποδόσεις (Αγγλικές Αποδόσεις)

Οι κλασματικές αποδόσεις ονομάζονται και αγγλικές αποδόσεις γιατί χρησιμοποιούνται κατά κύριο λόγο στη Μεγάλη Βρετανία.

Για να χρησιμοποιήσουμε το προηγούμενο παράδειγμα της δεκαδικής απόδοσης 2.50, η κλασματική απόδοση εκφράζει την ίδια πιθανότητα ως 6/4 (ή 3/2 ή 1.5/1). Πρέπει να στοιχηματίσεις 1 για να κερδίσεις 1.50.

Ένα πολύ συνηθισμένο λάθος είναι να θεωρήσεις ότι η δεκαδική απόδοση 2.50 ισοδυναμεί σε κλασματική απόδοση με 2.5/1. Ωστόσο οι κλασματικές αποδόσεις υπολογίζουν το καθαρό κέρδος σου και όχι το συνολικό ποσό που επιστρέφεται, γι’ αυτό και το ποντάρισμα (που ισούται με 1) μπαίνει ως παρονομαστής στην κάτω γραμμή του κλάσματος. Η απόδοση 3/2 διαβάζεται ως τρία προς δύο, που σημαίνει ότι πρέπει να στοιχηματίσεις 2 για να κερδίσεις 3.

Σε γενικές γραμμές αυτός ο τύποι αποδόσεων χάνει διαρκώς έδαφος, ακόμη και στη Μεγάλη Βρετανία, καθώς είναι ευκολότερο να υπολογίσει κάποιος με δεκαδικές αποδόσεις, ειδικά όταν θέλει να μετρήσει τις πιθανότητες που αντικατοπτρίζουν.

Πώς μετατρέπεις δεκαδικές αποδόσεις σε κλασματικές

Μπορείς εύκολα να μετατρέψεις τις κλασματικές αποδόσεις σε δεκαδικές, διαιρώντας τους όρους του κλάσματος και προσθέτοντας στη συνέχεια μία μονάδα.

Παράδειγμα

Αν η κλασματική απόδοση είναι 6/4, τότε:

[ (6 / 4) +1 = 2.50 ]

Σε περίπτωση που σε βολεύει περισσότερο, μπορείς να προσθέσεις τον αριθμητή με τον παρονομαστή και στη συνέχεια να διαιρέσεις το άθροισμα με τον παρονομαστή.

[ 6+4 = 10 –> 10 / 4 = 2.50 ]

4. Αμερικανικές Αποδόσεις

Οι αμερικανικές αποδόσεις είναι ακόμα πιο περίπλοκες από τις κλασματικές αποδόσεις.

Κατ’ αρχάς, υπάρχουν θετικές και αρνητικές αποδόσεις. Για παράδειγμα -150 ή +150. Ουσιαστικά δείχνουν πόσα πρέπει να στοιχηματίσεις για να έχεις κέρδος $100 ή πόσο κέρδος θα έχεις αν στοιχηματίσεις $100.

Αρνητικές αποδόσεις

Οι αρνητικές αποδόσεις σου δείχνουν πόσα πρέπει να στοιχηματίσεις για να κερδίσεις $100. Αν σε μία ομάδα δίνεται απόδοση -150, αυτό σημαίνει ότι πρέπει να στοιχηματίσεις $150 για να κερδίσεις $100.

Πώς θα μετατρέψεις αρνητική αμερικανική απόδοση στην αντίστοιχη δεκαδική

Ας πούμε ότι έχεις μία απόδοση -150. Απλώς διαιρείς το 100 με το 150 και στη συνέχεια προσθέτεις μία μονάδα.

(100 / 150) + 1 = 1.67 ]

Θετικές αποδόσεις

Οι θετικές αποδόσεις σου δείχνουν πόσο κέρδος θα έχεις αν στοιχηματίσεις $100. Αν σε μία ομάδα δίνεται απόδοση +150, στοιχηματίζοντας $100 θα έχεις κέρδος $150.

Πώς θα μετατρέψεις θετική αμερικανική απόδοση στην αντίστοιχη δεκαδική

Διαιρείς την απόδοση με το 100 και στη συνέχεια προσθέτεις μία μονάδα.

[ (150 / 100) + 1 = 2.50 ]

5. Αντικατοπτριζόμενη Πιθανότητα

Όπως είδαμε, οι στοιχηματικές αποδόσεις εκφράζουν το ενδεχόμενο να συμβεί ένα αποτέλεσμα. Κάτι που είναι πολύ χρήσιμο να γίνει κατανοητό είναι αυτό που αποκαλείται “αντικατοπτριζόμενη πιθανότητα”. Είναι η πιθανότητα που εκφράζει η απόδοση.

Επομένως πώς υπολογίζεις την πιθανότητα από μία απόδοση;

Διαιρείς το 100% με την απόδοση.
Για παράδειγμα, 100% / 2.50 = 40%

Το να υπολογίζεις την πιθανότητα που κρύβεται πίσω από μία απόδοση είναι ιδιαίτερα σημαντικό προκειμένου να είσαι σε θέση να εντοπίζεις τα value bets.

6. Η Κατανόηση των Αποδόσεων Είναι το Κλειδί για Επιτυχημένο Στοίχημα

Οι δεκαδικές αποδόσεις είναι μακράν οι πιο δημοφιλής τύποι αποδόσεων. Ωστόσο εσύ πρέπει να χρησιμοποιείς τον τύπο που σου είναι πιο ξεκάθαρος και σαφής, όποιος κι αν είναι αυτός.

Η κατανόηση των αποδόσεων είναι η βάση στο στοίχημα. Να θυμάσαι ότι οι αποδόσεις αντανακλούν την πιθανότητα ενός αποτελέσματος. Δεν υπάρχει μακροχρόνια επιτυχημένος παίκτης που δεν έχει εμπεδώσει αυτή την απλή στοιχηματική αρχή.

Δείτε επίσης για σήμερα

Πρυτάνευσε η αιώνια αντιπαλότητα

Ασιατικό Χάντικαπ με απλά λόγια

*αφορά μόνο το τελικό αποτέλεσμα και ισχύουν όροι και προϋποθέσεις | +21

Νόμιμες στοιχηματικές

Ενίσχυση Στοιχήματος Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

MEGA DEAL!!! Εσύ διαλέγεις το ΔΩΡΟ σου

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 Euro Offer aπό τη Novibet και τη Wolt!

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξε νόμιμα στην Bwin.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις