Δύο πεσμένοι τιτάνες του Αγγλικού ποδοσφαίρου, κοντράρονται την Κυριακή, καθώς η Τότεναμ υποδέχεται τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Ρούμπεν Αμορίμ, στο Βόρειο Λονδίνο. Η νίκη της Τότεναμ θα της επέτρεπε να ξεπεράσει την αντιπάλο της, αν και κανένας από τους δύο δεν μπορεί να θεωρηθεί εντελώς ξεκάθαρα εκτός από την εικόνα του υποβιβασμού.
Τότεναμ
Αναδρομή λίγο μετά το ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με την Άρσεναλ τον Σεπτέμβριο, όπου ο ανικανοποίητος Άντζε Ποστέκογλου παρατήρησε ότι «πάντα» κερδίζει τρόπαια στη δεύτερη χρονιά σε μια δουλειά, μια τολμηρή αξίωση που όντως υποστηρίζει η προπονητική του ιστορία.
Ωστόσο, σε διάστημα μόλις τεσσάρων ημερών νωρίτερα αυτόν τον μήνα, η προσπάθεια του Αυστραλού να εκπληρώσει αυτή την προφητεία υπέστη δύο καταστροφικά πλήγματα, καθώς η κατάρρευση του ημιτελικού του Κυπέλλου EFL από την Λίβερπουλ προηγήθηκε μιας άλλης πρόωρης αποχώρησης από το FA Cup, αυτή τη φορά στον τέταρτο γύρο από την Άστον Βίλα.
Ωστόσο, μια πρώτη προσπάθεια από το 2008 θα μπορούσε να έρθει στο Europa League, και πριν από τη διπλή δόση νοκ-άουτ, η Τότεναμ επέστρεψε στις νίκες, στην Πρέμιερ Λιγκ, εκτός εδρας με τη Λονδρέζικη Μπρέντφορντ.
Αυτή η επιτυχία έσπασε την αβυσσαλέα σειρά τεσσάρων ήττων και επτά αγώνων χωρίς νίκη της Τότεναμ, στην κορυφαία κατηγορία, όπου ο στόχος τώρα είναι να τερματιστεί μια εξίσου ενοχλητική πορεία στο Tottenham Hotspur Stadium.
Πράγματι, η ομάδα του Ποστέκογλου έχει περάσει πάνω από τρεις μήνες χωρίς να έχουν κερδίσει έναν εντός έδρας αγώνα στην Πρέμιερ Λιγκ, φέρνοντας δύο ισοπαλίες και χάνοντας πέντε από τα επτά τελευταία παιχνίδια τους μπροστά στους οπαδούς τους, παρόλο που βρήκαν το αντίπαλο δίχτυ σε όλα.
Μόνο η Έβερτον απέτυχε να σκοράρει εκτός έδρας κόντρα στην Τότεναμ τη σεζόν 2024-25 στην Premier League, αλλά ο Ποστέκογλου δεν έχει υποστεί ακόμη ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη διοργάνωση και μπορεί τώρα να γίνει μόλις ο τέταρτος προπονητής – μετά τους Ουνάι Έμερι, Ρουντ Γκούλιτ και Νούνο Εσπίριτο Σάντο – που θα μείνει αήττητος στους τέσσερις πρώτους αγώνες του με τους Κόκκινους Διαβόλους.
Αγωνιστικά νέα Τότεναμ
Τις τελευταίες εβδομάδες, ο Ποστέκογλου τα κατάφερε χωρίς πλήρη ομάδα ή κοντά σε μια πλήρη ομάδα τραυματισμένων παικτών, αλλά τουλάχιστον δύο και πιθανώς τέσσερις θα μπορούσαν να επιστρέψουν για την επίσκεψη στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Το αφεντικό των Σπερς επιβεβαίωσε την Παρασκευή ότι ο Γκουγκλιέμο Βικάριο και ο Ντέστινι Ουντόγιε βρίσκονται σε καλό δρόμο για τις πρώτες τους εμφανίσεις το 2025, ενώ οι Τζέιμς Μάντισον και Μπρέναν Τζόνσον θα μπορούσαν επίσης να επιστρέψουν από προβλήματα στη γάμπα. Ο Ουιλσόν Οντομπέρ και ο Τίμο Βέρνερ βρίσκονται επίσης στις προπονήσεις, αλλά οι επιστροφές τους θα πρέπει να περιμένουν.
Ωστόσο, οι Τίμο Βέρνερ, Κριστιάν Ρομέρο, Ντόμινικ Σολάνκε και Ρισάρλισον παραμένουν εκτός δράσης, ενώ ο Ράντου Ντραγκουσίν υποβλήθηκε πρόσφατα σε επιτυχή χειρουργική επέμβαση για το πρόβλημα στο γόνατο και θα μείνει εκτός μέχρι το τέλος της σεζόν.
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ομοίως με τους γηπεδούχους της Κυριακής, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ διόγκωσε επίσης τα δίχτυα στον πρόσθετο χρόνο της αναμέτρησης της στον τέταρτο γύρο του Κυπέλλου Αγγλίας, αλλά ενώ η προσπάθεια του Μάθις Τελ για την Τότεναμ ήταν μια αδιαμφισβήτητη παρηγοριά, η προσπάθεια του Χάρι Μαγκουάιρ για τους Κόκκινους Διαβόλους ήταν πολύ αμφιλεγόμενη.
Ο πρώην σέντερ μπακ της Λέστερ ανέβηκε ψηλότερα για να σκοράρει και να ωθήσει τους παίκτες της Αμορίμ σε μια εξαιρετικά σκληρή νίκη με 2-1, αλλά αν το VAR λειτουργούσε για το ματς του τέταρτου γύρου, το γκολ του αναμφίβολα θα είχε αποκλειστεί για ξεκάθαρο οφσάιντ που έχασε ο διαιτητής.
Καθώς ο Ρουντ φαν Νίστελροϊ λυσσομανούσε για το οφσάιντ, οι ενθουσιασμένοι οπαδοί της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ απολάμβαναν την έκτη νίκη της ομάδας τους από τους τελευταίους οκτώ αγώνες σε όλα τα τουρνουά, μια αξιοσημείωτη βελτίωση για τους πρώην πρωταθλητές καθώς κυνηγούν επίσης τη δόξα του Europa League την άνοιξη.
Ωστόσο, οι 20 φορές πρωταθλητές Αγγλίας βρέθηκαν για άλλη μια φορά αδύναμοι στην εντός έδρας ήττα τους με 2-0 από την Κρίσταλ Πάλας στις 2 Φεβρουαρίου -την έβδομη ήττα τους από τους τελευταίους 11 αγώνες στην Πρέμιερ Λιγκ- και οι Σπερς έχουν ήδη κερδίσει δύο φορές αυτή τη σεζόν.
Πριν από τον σαγηνευτικό θρίαμβο με 4-3 στον προημιτελικό του EFL Cup του Δεκεμβρίου, η Τότεναμ του Ποστέκογλου ήταν πολύ καυτή σε ένα 3-0 στο Όλντ Τράφορντ, πράγμα που σημαίνει ότι θα μπορούσε τώρα να κάνει ακόμα μία επιτυχία επί των Κόκκινων Διαβόλων στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά.
Αγωνιστικά νέα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
Ο Ράντου Ντραγκουσίν και ο Λισάντρο Μαρτίνες είναι τώρα και οι δύο σε αποκατάσταση από παρόμοιες επεμβάσεις. Ο αμυντικός, φέρεται να υπεβλήθη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα και θα είναι ένας από τους έξι εγγυημένα απόντες για τους επισκέπτες στο Βόρειο Λονδίνο.
Ο Λουκ Σο, ο Μέισον Μάουντ, ο Τζόνι Έβανς, ο Τομ Χίτον και ο Αλτάι Μπαγίντιρ παραμένουν επίσης στο περιθώριο, και ο Αμορίμ αποκάλυψε επίσης στη συνέντευξη Τύπου πριν από το παιχνίδι ότι είχε άλλα «ένα ή δύο προβλήματα» χωρίς να κατονομάσει ονόματα.
Η επιτυχία του κυπέλλου επί της Λέστερ οδήγησε τον νέο Αλτάι Μπαγίντιρ να κάνει το ντεμπούτο του στα δεξιά πριν αντικατασταθεί στην ανάπαυλα από τον Αλεχάντρο Γκαρνάτσο, ο οποίος σίγουρα θα ανταμειφθεί για αυτό το παιχνίδι, με ένα ξεκίνημα την Κυριακή.
Τοτεναμ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ προγνωστικα Premier League
Είτε υπέρ είτε κατά της ομάδας του Ποστέκογλου, τα γκολ αποτελούν σχεδόν πάντα εγγύηση και στα δύο άκρα του γηπέδου στο στάδιο της Τότεναμ, καθώς και οι δύο ομάδες έχουν σκοράρει σε κάθε έναν από τους τελευταίους 10 εντός έδρας αγώνες των Σπερς στην Πρέμιερ Λιγκ. Το δέκα θα πρέπει να γίνει 11 σε ένα ευχάριστο απογευματινό έργο για την Τότεναμ, η οποία έχει μερικούς βασικούς παίκτες που επιστρέφουν, ενώ η μη πειστική νίκη της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ επί της Λέστερ δεν δίνει ελπίδες αισιοδοξίας. Δεν γίνεται να μην δούμε γκολ και θα ποντάρω στο over 3,5 σε απόδοση 2,20 στην bwin.gr
Δείτε επίσης
- Μπαρτσελονα – Ατλετικο Mαδριτης προγνωστικα 🔼 25/02/2025
- Κρισταλ Παλας – Αστον Βιλα προγνωστικα 🔼 25/02/2025
- Τσελσι – Σαουθαμπτον προγνωστικα 🔼 25/02/2025
- Ιντερ – Λατσιο προγνωστικα 🔼 25/02/2025
- Μπραιτον – Μπορνμουθ προγνωστικα 🔼 25/02/2025
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
**ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
21+. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ. Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777