Τουρκια – Πορτογαλια προγνωστικα 🔼 22/06/2024

Επιδιώκοντας να εξασφαλίσουν την πρώτη θέση στον όμιλο F και να προκριθούν στους 16 του Euro 2024, η Τουρκία και η Πορτογαλία θα συναντηθούν στο Βεστφάλεν του Ντόρτμουντ. Και οι δύο χώρες κέρδισαν τους μέγιστους βαθμούς την πρώτη αγωνιστική, με την Τουρκία να κερδίζει με σκορ 3-1 έναντι της πρωτοεμφανιζόμενης στο τουρνουά Γεωργίας, λίγες μόνο ώρες πριν η Πορτογαλία κερδίσει με 2-1 επί της Τσεχίας.

Vistabet – Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας
Η Vistabet σε υποδέχεται με απίθανο W3lcome δώρο!
*New Players Only
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Τουρκία

Η Τουρκία μπήκε στο Euro 2024 μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη σε όλες τις διοργανώσεις και είχε χάσει επίσης τον εναρκτήριο αγώνα σε κάθε μία από τις προηγούμενες πέντε εμφανίσεις της σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αλλά ξεκίνησε στο φετινό τουρνουά του καλοκαιριού με νίκη επί της Γεωργία, τη Δευτέρα.

Αφού ο Γεωργιανός Ζορζ Μικαουτατζέ ισοφάρισε πρώτο γκολ του Μερτ Μουλντούρ στο πρώτο ημίχρονο, ο σταρ της Ρεάλ Μαδρίτης, Άρντα Γκιουλέρ, παρουσίασε τον εαυτό του στην διοργάνωση με ένα αξέχαστο χτύπημα στο 65ο λεπτό, και έγινε ο πέμπτος νεότερος σκόρερ στην ιστορία του Euro (19 χρόνια, 114 ημέρες) και ο πρώτος έφηβος που σκόραρε στο ντεμπούτο του, σε Euro μετά τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2004.

Στη συνέχεια, ο Κερέμ Ακτούρκογλου βγήκε από τον πάγκο των αναπληρωματικών για να πετύχει ένα τρίτο γκολ για την Τουρκία σε άδειο τέρμα για να εξασφαλίσει και τους τρεις βαθμούς, με τον προπονητή Βιντσένσο Μοντέλα να γιορτάζει τα 50ά του γενέθλια με χαρούμενο τρόπο.

Ωστόσο, ο Μοντέλα παραδέχτηκε μετά τον αγώνα ότι η ομάδα του πρέπει να είναι “πιο ακριβής” μπροστά από το αντίπαλο τέρμα, καθώς “δεν θα έχει πάντα την πολυτέλεια να χάνει τόσες πολλές” ευκαιρίες για γκολ σε μελλοντικά παιχνίδια – η Τουρκία σημείωσε μόλις οκτώ από τα 22 σουτ της στο στόχο.

Στην 40η θέση στον κόσμο από τη FIFA, η Τουρκία έχει χάσει μόνο δύο από τους 15 τελευταίους αγώνες της και μπορεί να εξασφαλίσει τη θέση της στους 16 του Euro 2024 με μια νίκη το Σάββατο, αν και δεν έχει νικήσει ποτέ την Πορτογαλία στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, αποτυγχάνοντας να σκοράρει και στις τρεις περιπτώσεις, που την αντιμετώπισε.

Αγωνιστικά νέα Τουρκιας

Η Τουρκία έγινε μόνο η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που εμφανίζει δύο έφηβους (ο Γκιουλέρ και τον 19χρονο Κενάν Γιλντίζ) στην αρχική τους ενδεκάδα, και οι δύο παίκτες πρόκειται να αγωνιστούν κόντρα στην Πορτογαλία.

Ο αρχηγός Χακάν Τσαλχάνογλου πρόκειται να λειτουργήσει σε έναν βαθύτερο ρόλο στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Κάαν Αϊχάν, αν και ο Μοντέλα μπορεί να σκεφτεί να αντικαταστήσει τον τελευταίο με τον Σαλίχ Οζκάν της Ντόρτμουντ ή τον Οκάι Γιοκουσλού της Γουέστ Μπρομ.

Ο Ζέκι Τσελίκ και ο Μέριχ Ντεμιράλ θα πιέσουν και οι δύο για θέση στην άμυνα, αλλά η τετράδα των Μούλντουρ, Σαμέτ Ακαϊντίν, Αμπντουλκερίμ Μπαρντάκτσι και Φέρντι Καντίογλου μπορεί να παραμείνει άθικτη, ενώ ο Ορκούν Κεκτσιού της Μπενφίκα θα μπορούσε να διατηρήσει τη θέση του στο νούμερο 10.

Αποστολή της Τουρκίας

Τερματοφύλακες: Μερτ Γκιουνόκ (Μπεσίκτας), Ουγκουρτσάν Τσακίρ (Τραμπζονσπόρ), Αλτάι Μπαγιντίρ (Μάντσεστερ Γιουν.), Ντογκάν Αλεμντάρ (Τρουά)

Αμυντικοί: Ζεκί Τσελίκ (Ρόμα), Μερίχ Ντεμιράλ (Αλ Αχλί), Οζάν Καμπάκ (Χόφενχαϊμ), Μερτ Μιουλντιούρ (Φενερμπαχτσεέ), Φέρντι Καντιόγλου (Φενερμπαχτσέ), Τσενκ Ουζκατσάρ (Βαλένθια), Αμπντουλκερίμ Μπαρντακτσί (Γαλατασαράι), Σαμέτ Ακαϊντίν (Φενερμπαχτσέ), Αχμετσαάν Καπλάν (Άγιαξ)

Μέσοι: Χακάν Τσαλχάνογλου (Ίντερ), Κάαν Αϊχάν (Γαλατασαράι), Οκάι Γιοκουσλού (Γουέστ Μπρομ), Ορκούν Κεκτσιού (Μπενφίκα), Σαλίχ Οζκάν (Ντόρτμουντ), Ισμαήλ Γιουκσέκ (Γαλατασαράι), Μπεράτ Εζντεμίρ (Τραμπζονσπόρ), Καν Ουζούν (Νυρεμβέργη), Ιρφάν Καχβετσί (Φενερμπαχτσέ), Κερέμ Ακτούρκογλου (Γαλατασαράι), Αμπντουλκαντίρ Ομιούρ (Χαλ), Αρντά Γκιουλέρ (Ρεάλ Μαδρίτης)

Επιθετικοί: Τσενκ Τοσούν (Μπεσίκτας), Γιουσούφ Γιαζίτσι (Λιλ), Μπαρίς Αλπέρ Γιλμάζ (Γαλατασαράι), Γιουνούς Ακγκούν (Λέστερ), Κενάν Γιλντίζ (Γιουβέντους), Ογκούζ Αϊντίν (Αλάνιασπορ), Σεμίχ Κιλιτσόι (Μπεσίκτας).

Ενδεκάδα Τουρκια (4-2-3-1)

Γκιουνόκ; Μιουλντιούρ, Ακαϊντίν, Μπαρντακτσί, Καντιόγλου; Οζκάν, Τσαλχάνογλου; Γκιουλέρ, Κεκτσιού, Γιλντίζ; Γιλμάζ

Πορτογαλία

Αφού πέρασε από τα προκριματικά του Euro 2024 με τέλειο ρεκόρ 10 νικών σε 10 αγώνες, η Πορτογαλία κοίταξε κατάματα την ήττα στον πρώτο αγώνα του ομίλου, τη Δευτέρα, όταν η Τσεχία πήρε ένα αιφνιδιαστικό προβάδισμα στα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου.

Ο Λούκας Πρόβοντ σκόραρε επιδέξια με ένα υπέροχο μακρινό χτύπημα στο 62ο λεπτό, αλλά το προβάδισμα της Τσεχίας κράτησε μόνο επτά λεπτά καθώς ο τερματοφύλακας Γίντριχ Στανέκ μπόρεσε μόνο να αποκρούσει την κεφαλιά του Νούνο Μέντες, που χτύπησε στον Ρόμπιν Χρανάτς και κατέληξε στα δίχτυα του.

Στη συνέχεια, η Πορτογαλία πήρε και τους τρεις πόντους χάρη στον δραματικό νικητήριο γκολ του 92ου λεπτού από τον αναπληρωματικό Φρανσίσκο Κονσεϊσάο, ο οποίος σκόραρε μόλις τρία λεπτά αφότου ήρθε από τον πάγκο για να κάνει το ντεμπούτο του, σκοράροντας 24 χρόνια αφότου ο πατέρας του και πρώην προπονητής της Πόρτο, Σέρχιο Κονσεϊσάο, σκόραρε χατ-τρικ κόντρα στη Γερμανία στο Euro 2000.

Τόσο ο Ρονάλντο όσο και ο Πέπε έσπασαν τα ρεκόρ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σε μια αξέχαστη νίκη για την Πορτογαλία και μια “άξια” νίκη σύμφωνα με τον προπονητή Ρομπέρτο ​​Μαρτίνεθ, ο οποίος ήταν ευχαριστημένος με την αντίδραση των παικτών του μετά από ένα γκολ σε έναν “σκληρό” εναρκτήριο αγώνα εναντίον της Τσεχίας.

Καθώς βρίσκεται ισόβαθμη με την Τουρκία στην κορυφή του ομίλου, η Πορτογαλία κράτησε μόνο μία φορά την εστία της ανέπαφη στους τελευταίους έξι διεθνείς αγώνες της, κάτι που θα είναι μια μικρή αιτία ανησυχίας για τον Μαρτίνεθ. Ωστόσο, θα πρέπει να έχει αυτοπεποίθηση για την επιτυχία το Σάββατο, καθώς κέρδισε κάθε μία από τις έξι τελευταίες συναντήσεις με την Τουρκία, σκοράροντας τουλάχιστον δύο φορές σε τέσσερις από αυτές τις περιπτώσεις.

Αγωνιστικά νέα Πορτογαλιας

Όσο για την Πορτογαλία, ο Μαρτίνεθ θα μπορούσε να επιμείνει στο σύστημα 3-4-3 που εφαρμόστηκε εναντίον της Τσεχίας, το οποίο θα μπορούσε να δει τον Νούνο Μέντες να λειτουργεί στην αριστερή πλευρά, δίπλα στον Πέπε και τον Ρούμπεν Ντίας, καθώς οι Ντιόγκο Νταλότ και Ζοάο Κανσέλο καταλαμβάνουν τις ακραίες θέσεις.

Ο Βιτίνια αναμένεται να διατηρήσει την αρχική του θέση στη μεσαία γραμμή δίπλα στον Μπρούνο Φερνάντες, αναγκάζοντας τους Ζοάο Παλίνια, Ζοάο Νέβες και Ρούμπεν Νέβες να ξεκινήσουν ξανά ως αλλαγή.

Σε ηλικία 39 ετών, ο Ρονάλντο θα επιδιώξει να γίνει ο γηραιότερος σκόρερ στην ιστορία του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής μεταξύ του Μπερνάρντο Σίλβα στα δεξιά και του Ραφαέλ Λεάο στην αριστερή πλευρά της επίθεσης.

Αποστολή της Πορτογαλίας

Τερματοφύλακες: Ντιόγκο Κόστα (Πόρτο), Ζοζέ Σα (Γουλβς), Ρούι Πατρίσιο (Ρόμα)

Αμυντικοί: Αντόνιο Σίλβα (Μπενφίκα), Ντανίλο Περέιρα (Παρί Σεν Ζερμέν), Ντιόγκο Νταλότ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Γκονσάλο Ινάσιο (Σπόρτινγκ), Ζοάο Κανσέλο (Μπαρτσελόνα), Νέλσον Σεμέδο (Γουλβς), Νούνο Μέντες (Παρί Σεν Ζερμέν), Πέπε (Πόρτο), Ρούμπεν Ντίας (Μάντσεστερ Σίτι)

Μέσοι: Μπρούνο Φερνάντες (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), Ζοάο Νέβες (Μπενφίκα), Ζοάο Παλίνια (Φούλαμ), Ματέο Νούνιες (Μάντσεστερ Σίτι), Ρούμπεν Νέβες (Αλ-Χιλάλ), Βιτίνια (Παρί Σεν Ζερμέν)

Επιθετικοί: Μπερνάρντο Σίλβα (Μάντσεστερ Σίτι), Κριστιάνο Ρονάλντο (Αλ Νασρ), Ντιόγκο Ζότα (Λίβερπουλ), Φρανσίσκο Κονσεϊσάο (Πόρτο), Γκονσάλο Ράμος (Παρί Σεν Ζερμέν), Ζοάο Φέλιξ (Μπαρτσελόνα), Πέδρο Νέτο (Γουλβς), Ραφαέλ Λεάο (Μίλαν)

Ενδεκάδα Πορτογαλια (3-4-3)

Κόστα; Πέπε, Ντιάς, Μέντες; Νταλότ, Φερνάντες, Βιτίνια, Κανσέλο; Μπερνάρντο, Ρονάλντο, Λεάο

Στατιστικά Τουρκια -Πορτογαλια

  • Η Τουρκία είχε χάσει το εναρκτήριο παιχνίδι της στις προηγούμενες πέντε εμφανίσεις της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα πριν νικήσει τη Γεωργία την τελευταία φορά.
  • Η Πορτογαλία κράτησε μόνο μία εστία ανέπαφη στους τελευταίους έξι διεθνείς αγώνες της.
  • Η Τουρκία έχει χάσει μόνο δύο από τα τελευταία 15 ανταγωνιστικά παιχνίδια της.
  • Η Τουρκία μπήκε στο Euro 2024 μετά από πέντε αγώνες χωρίς νίκη, αλλά ξεκίνησε με νίκη.
  • Η Πορτογαλία έχει κερδίσει κάθε μία από τις τελευταίες έξι αγωνιστικές της συναντήσεις εναντίον της Τουρκία.

Τουρκια – Πορτογαλια προγνωστικα Euro 2024

Goal Goal @@ 1,78 (Novibet.gr)

Eίναι βέβαιο ότι θα παρακινηθούν από την προοπτική να διεκδικήσουν τους τρεις βαθμούς που χρειάζονται για να κερδίσουν το εισιτήριό τους για τους γύρους νοκ άουτ με ένα παιχνίδι να απομένει. Θα μπορούσε να επιφυλάσσεται ένας διασκεδαστικός αγώνας με άφθονη δράση μεταξύ δύο επιθετικών ομάδων, οι οποίες φαίνονται επίσης με αδυναμίες στα μετόπισθεν στα πρόσφατα ματς. Αναμένω να δούμε από ένα γκολ και θα ποντάρω στο γκολ γκολ σε απόδοση 1,78 στην Novibet.gr

Δείτε επίσης

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

**ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ

21+. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ. ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ. Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777

Νόμιμες στοιχηματικές

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Bwin.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Combo Προσφορά Χωρίς Κατάθεση

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

680 Δώρα Εντελώς Δωρεάν

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΣΟΚ!!! προσφορά* χωρίς κατάθεση

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi