21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα
Αργεντινη – Γαλλια προγνωστικα Παγκόσμιο κύπελλο
Το αστραφτερό τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 θα αποκτήσει κάτοχο την Κυριακή το απόγευμα στο Εθνικό Στάδιο Λουσαΐλ, καθώς η Αργεντινή και η πρωταθλήτρια Γαλλία προσπαθούν για διεθνή υπεροχή σε έναν λαχταριστό τελικό. Οι Γάλλοι θα βγουν στον αγωνιστικό χώρο ως οι πρώτοι κάτοχοι μετά από 24 χρόνια που θα συμμετάσχουν σε διαδοχικό τελικό, τον οποίο εξασφάλισαν με την νίκη με 2-0 επί της αφρικανικής εθνικής του Μαρόκου στον ημιτελικό.
Εν τω μεταξύ, οι παίκτες του Λάιονελ Σκαλόνι απέκλεισαν την Κροατία για μία δεύτερη διαδοχική εμφάνιση σε τελικό με νίκη 3-0 στον ημιτελικό και τα φώτα έπεσαν πριν από τον αγώνα επικεντρώθηκε χωρίς έκπληξη σε έναν παίκτη.
Ολοκληρώνεται η Αργεντινή με το τρόπαιο
Ένα βίντεο του Λιονέλ Μέσι κάνει τον γύρο των social media αυτή την εβδομάδα. Όχι ένα από τα υπέροχα χτυπήματα του ή τις ασίστ που προκαλούν δέος, αλλά από έναν δημοσιογράφο που λέει στιχουργικά για τις διαχρονικές ιδιότητες του 35χρονου και του υπενθυμίζει πόσο πολύ εμπνέει όλα τον κόσμο.
Ο επτά φορές νικητής της Χρυσής Μπάλας έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα που υπάρχει στη λίστα ελέγχου του ποδοσφαίρου, εκτός από το μεγάλο τρόπαιο του Μουντιάλ, και οι σεναριογράφοι είναι ήδη απασχολημένοι με τη σύνταξη του σεναρίου, ο Μέσι να σηκώνει το εμβληματικό τρόπαιο ψηλά στο ποιος θα είναι ο αποχαιρετιστήριος αγώνας του για το Παγκόσμιο Κύπελλο.
Όσο κομβικός και αν ήταν ο επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν κατά τη διάρκεια του τουρνουά, ένας άνθρωπος μόνος του δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα του στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός στον κόσμο. Ο Νικολάς Οταμέντι έχει γυρίσει πίσω τον χρόνο, αγωνιζόμενος στην άμυνα, ο Ένσο Φερνάντες θα μπορούσε να γίνει ο επόμενος ποδοσφαιριστής που θα εντυπωσιάσει και ο Χουλιάν Άλβαρες έχει ξεκάθαρα παρουσιάσει τις επιθετικές του ικανότητες.
Μπορεί να προβληματίστηκε η Αργεντινή όταν ο εντυπωσιακός Σαλέμ Αλ-Νταουσάρι έδωσε την νίκη στη Σαουδική Αραβία ή όταν ο Βάουτ Βέχορστ έκανε σχεδόν το αδύνατο δυνατό για την Ολλανδία στους προημιτελικούς, αλλά οι νικητές του Κόπα Αμέρικα είναι αποφασισμένοι να αποφύγουν κάθε εμπόδιο για να διεκδικήσει μέχρι τέλους το πολύτιμο τρόπαιο.
Η Κροατία που είχε ήδη αποκλείσει ένα από τα φαβορί πριν από το τουρνουά την Βραζιλία δεν αναμενόταν να είναι εύκολος αντίπαλος στους ημιτελικούς, αλλά έκανε την δουλειά απέναντι στους φιναλίστ του 2018, χάρη σε μεγάλο βαθμό στην επιθετική ποιότητα της και στον αρχηγό της.
Ο τερματοφύλακας Ντόμινικ Λιβάκοβιτς ανέτρεψε τον Άλβαρες, που ήταν έτοιμος να σκοράρει – έτσι ο Λιονέλ Μέσι εκτέλεσε άπιαστα από την άσπρη βούλα – και ο παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι διπλασίασε το πλεονέκτημα της ομάδας του απλά περνώντας μέσα από τις όλες γραμμές της Κροατίας και στάθηκε τυχερός με δυο κόντρες στην μεγάλη περιοχή.
Στη συνέχεια, ο Μέσι εξέθεσε τον Γιόσκο Γκβάρντιολ, περνώντας τον 20χρονο αμυντικό πριν προσφέρει την ασίστ στον Χουλιάν Άλβαρες διαμορφώνοντας το τελικό 3-0, οπότε πλέον η Αργεντινή θα παίξει στον έκτο τελικό στο Παγκόσμιο Κύπελλο και να διεκδικήσει τον τρίτο τίτλο μετά από αυτούς του 1978 και του 1986.
#SelecciónMayor ¡Cerramos las prácticas en #Qatar!
¡Qué alegría decir que estamos en la #final del mundo! ????
???? Mañana iremos #TodosJuntos como hasta ahora en busca de nuestro objetivo ????????
???? https://t.co/DqSnU7PL8G pic.twitter.com/YxaAnpdE8Y
— Selección Argentina ???????? (@Argentina) December 17, 2022
Χωρίς προβλήματα η Αργεντινή στον τελικό
Δύο Αργεντινοί αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν τον ημιτελικό εκτός αποστολής, λόγω τιμωρίας αφού είχαν δύο κίτρινες κάρτες στη διοργάνωση απέναντι στην Ολλανδία, αλλά οι Μάρκος Ακούνια και Γκονσάλο Μοντιέλ είναι για άλλη μια φορά στη διάθεση του Σκολόνι.
Ο Μοντιέλ δίνει μια χαμένη μάχη με τον Ναουέλ Μολίνα στα δεξιά, αλλά ο Ακούνια μπορεί να αισθάνεται σίγουρος ότι θα πάρει τη θέση του Νικολάς Ταγκλιάφικο σε μία πιθανότατα άμυνα τεσσάρων παικτών, καθώς ο Λισάντρο Μαρτίνες θα μείνει στον πάγκο.
Η Αλμπισελέστε θα έπρεπε να δουλεύει μόνο με μια αμφιβολία λόγω τραυματισμού, τον Αλεχάντρο Γκόμεζ, ο οποίος δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα του αστραγάλου και μπορεί μόνο να μείνει στον πάγκο στην καλύτερη περίπτωση, και δημιουργήθηκαν προβληματισμοί όταν ο Μέσι έπιανε τον οπίσθιο του μηριαίου, στον ημιτελικό.
Δεν υπάρχει τίποτα που να υποδηλώνει ότι ο Αργεντίνος αρχηγός δεν θα μπορέσει να πάρει την θέση του στην αρχική ενδεκάδα, όπου θα έπρεπε να γίνει ο απόλυτος κάτοχος του ρεκόρ για συμμετοχές σε Παγκόσμιο Κύπελλο με 26, και μια προσαρμογή στο σχηματισμό θα μπορούσε να τον δει να συνοδεύεται από άλλον έναν που βρίσκεται στο λυκόφως της διεθνούς καριέρας του τον Άνχελ Ντι Μαρία.
Ο Λεάντρο Παρέδες θα είναι αυτός που θα μπορούσε να ανοίξει δρόμο εάν ο Ντι Μαρία μπορέσει να αποδείξει τη φυσική του κατάσταση εγκαίρως, καθώς ο Πάουλο Ντιμπάλα και ο Λαουτάρο Μαρτίνες στοχεύουν να βελτιώσουν την απόδοση τους ως αλλαγές για άλλη μια φορά.
Πιθανή ενδεκάδα (4-3-3): Εμιλιάνο Μαρτίνες; Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνια; Ντε Πολ, Ένσο Φερνάντες, Μακ Άλιστερ; Ντι Μαρία, Μέσι, Αλβάρες
Για την διαδοχική κατάκτηση η Γαλλία
Η Αργεντινή έχει αποτύχει τρεις φορές σε τελικούς παγκοσμίου κυπέλλου – συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης του 2014 – και θα μπορούσαν τώρα να ισοφαρίσουν το ανεπιθύμητο ρεκόρ της Γερμανίας χάνοντας σε τέσσερις τελικούς Μουντιάλ, αλλά να το σκοράρει δύο γκολ σε κάθε παιχνίδι από τον πρώτο αγώνα, σίγουρα είναι ένα καθησυχαστικό στατιστικό.
Μόνο η Ισπανία το 2010 κατάφερε επίσης να φτάσει στη δόξα του Παγκοσμίου Κυπέλλου αφού έχασε τον πρώτο αγώνα της διοργάνωσης, αλλά η ομάδα του Σκαλόνι δεν έχει αντιμετωπίσει περισσότερα από έξι σουτ ανά παιχνίδι κατά μέσο όρο στο Κατάρ και θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσει τέτοια αμυντική τεχνογνωσία για να αντιμετωπίσει τον συμπαίκτη του Μέσι, Κιλιάν Μπαπέ. Σχεδόν όλα όσα θα μπορούσαν να πάνε στραβά για τη Γαλλία πήγαν στραβά πριν επιβιβαστούν στην πτήση τους για τη Μέση Ανατολή. Αμέτρητοι τραυματισμοί βασικών παικτών, αέναη διαμάχη εκτός γηπέδου και ένας σχεδόν αδιανόητος υποβιβασμός από το Nations League, τον οποίο σχεδόν κατάφεραν να αποτρέψουν την τελευταία στιγμή.
Η Γαλλία αποτελούσε ως έναν από τους διεκδικητές από την αρχή για να πάει μέχρι το τέλος στο Κατάρ, διαθέτει μία εξαιρετική φουρνιά παικτών, με περίσσεια ποιότητα, οι κάτοχοι αποδεικνύουν σε κάθε αγώνα ότι μπορεί το τρόπαιο να συνεχίζει να λάμπει στην τροπαιοθήκη τους.
Χωρίς τον Πολ Πογκμπά; χωρίς τον Νγκολό Καντέ; Δεν υπάρχει ο Καρίμ Μπενζεμά, ο νικητής της Χρυσής Μπάλας; Κανένα πρόβλημα για τον Ντιντιέ Ντεσάμο. Ο κάτοχος του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ως προπονητής και ως παίκτης – ένας από τους τρεις με τέτοιο τίτλο στο βιογραφικό τους – ρωτήθηκε ακόμη και για την προοπτική να φέρει τον Μπενζεμά πίσω για τον τον τελικό μετά την ανάρρωσή του από τραυματισμό στον μηρό, αλλά ο εξαντλημένος αναστεναγμός του και η άρνησή του να απαντήσει στην ερώτηση ήταν αυτή ενός ανθρώπου που έχει μυαλό μόνο για τους σημερινούς του πρωταγωνιστές.
Αφού απέκλεισε την Αγγλία, η Γαλλία αντιμετώπισε μια πραγματική σκληρή δοκιμασία των δυνατοτήτων της απέναντι στην πρώτη αφρικανική ομάδα που έφτασε στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και σίγουρα είχε μερικούς φόβους απέναντι στο Μαρόκου και τη διαρκώς θορυβώδη υποστήριξή του.
Οι επεμβάσεις του Ουγκό Λιορίς και οι ηρωικές επεμβάσεις του Ιμπραϊμά Κονατέ χρειάστηκαν στους Γάλλους, οι οποίοι αντιμετώπισαν μια ομάδα που δεν είχε ακόμη παραχωρήσει γκολ από αντίπαλο παίκτη στο τουρνουά, αλλά ο Τεό Ερναντέζ τα άλλαξε όλα αυτά με το ακροβατικό του, δίνοντας προβάδισμα στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης.
Ο Ραντάλ Κολό χρειάστηκε στη συνέχεια μόλις 44 δευτερόλεπτα μπαίνοντας ως αλλαγή για να διπλασιάσει το προβάδισμα της ομάδας του και να τελειώσει το Μαροκινό όνειρο, και οδήγησε να γίνουν οι πρώτοι πρωταθλητές που προκρίθηκαν στον τελικό μετά την ομάδα της Βραζιλίας του 1998.
Τελικά, το να καταφέρουν να κρατήσουν το πρώτο μηδέν στην άμυνα στο τουρνουά είναι ακριβώς αυτό που έπρεπε για τους άνδρες του Ντεσάμπ προτού συμμετάσχουν στον τέταρτο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, και τώρα προσπαθούν να ακολουθήσουν τα βήματα της Ιταλίας και της Βραζιλίας ως η τρίτη χώρα που κέρδισε ποτέ διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα.
Από τη φάση των ομίλων του 1978, οι κάτοχοι του 1998 και του 2018 δεν έχουν υποστεί οποιαδήποτε ήττα από μία εθνική της Νότιας Αμερικής στην κορυφαία διοργάνωση του πλανήτη, αν και αυτή ήταν εναντίον της Αργεντινής, και το ποδόσφαιρο θα βρίσκεται στο επίκεντρο για άλλα 90 ή 120 λεπτά στο Στάδιο Λουσαΐλ.
Οι οπαδοί θα ανατρέχουν με αγάπη στο τουρνουά του Κατάρ για την ικανότητά του να προκαλεί το ένα σοκ μετά το άλλο, με ομάδες όπως το Μαρόκο και η Ιαπωνία να αιχμαλωτίζουν τις καρδιές των ουδέτερων. Ωστόσο, τα επίμονα ζητήματα γύρω από τους θανάτους μεταναστών εργαζομένων, τη μεταχείριση της LGBT κοινότητας και άλλες ανησυχίες για τα ανθρώπινα δικαιώματα σημαίνουν ότι ένα πυκνό μαύρο σύννεφο θα επισκιάσει για πάντα μία διοργάνωση που ακόμη και ο Σεπ Μπλάτερ παραδέχτηκε ότι δεν έπρεπε να είχε πάει στο κράτος του Κόλπου.
???? Demain, c’est le ???????????????????? ???????????????? ! Vous êtes ????????????̂???????? ? ???? Nous oui ????
RDV à 16h00 sur @TF1 ????
????????-???????? #ARGFRA | #FiersdetreBleus pic.twitter.com/ZxXB6AEz1Z
— Equipe de France ⭐⭐ (@equipedefrance) December 17, 2022
Προβλήματα στην άμυνα της Γαλλίας
Στο στρατόπεδο της Γαλλίας, οι Νταγιό Ουπαμεκανό και Αντριέν Ραμπιό δεν αγωνίστηκαν στον ημιτελικό, ενώ ο Κινγκσλέι Κομάν τώρα φέρεται να είναι ασθενείς μαζί με τους Ραφαέλ Βαράν και Ιμπραϊμά Κονατέ.
Οι Ραμπιό και Ουπαμεκανό φέρονται ότι αισθάνονται καλύτερα και θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για θέσεις στην πρώτη ενδεκάδα. Ο πρώτος μπορεί να περιμένει να επιστρέψει κατευθείαν αντί του Γιουσούφ Φοφανά στην μεσαία γραμμή, αλλά ο Ντεσάμπ αντιμετωπίζει δίλημμα στα μετόπισθεν.
Ο Κονατέ κέρδισε επάξια υψηλούς επαίνους για την απόδοσή του ενάντια στο Μαρόκο, αλλά λέγεται ότι αισθάνεται χειρότερα από τον Βαράν, οπότε ο Γάλλος προπονητής θα πρέπει να επαναφέρει τον Νταγιό Ουπαμεκανό στη δοκιμασμένη φόρμουλα του, ενώ ο Κόμαν – που έχασε την προπόνηση την Πέμπτη – δεν ήταν ποτέ ούτως ή άλλως υποψήφιος για έναν αρχικό ρόλο.
Ο αριστερός μπακ Τεό Ερναντέζ δέχτηκε μερικά χτυπήματα στο γόνατο κόντρα στο Μαρόκο, αλλά αυτό δεν αναμένεται να θέσει σε κίνδυνο τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα για τον τελικό, ενώ ο Κιλιάν Μπαπέ θα συνεχίσει την ατομική του μάχη με τον συμπαίκτη του Μέσι, έχοντας από πέντε γκολ για το Χρυσή Παπούτσι.
Ο 23χρονος θα γινόταν ο νεότερος παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ σε περισσότερους από έναν τελικούς Παγκοσμίου Κυπέλλου, εάν οι επιθετικές προσπάθειές του αποδειχθούν επιτυχημένες και θα υποστηριχθεί από τον αρχιδημιουργό Αντουάν Γκριεζμάν, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα τουρνουά 21 τελικές ευκαιρίες για τους συμπαίκτες του μέχρι τώρα.
Πιθανή ενδεκάδα Γαλλία (4-2-3-1): Ουγκό Λιορίς; Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τεό Ερναντέζ; Τσουαμενί, Ραμπιό; Ντεμπελέ, Γκριεζμάν, Μπάπε; Ζιρού
Βασικά στατιστικά στοιχεία Αργεντινη – Γαλλια
- Η Αργεντινή θα συμμετάσχει στον έκτο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με μόνο τη Γερμανία (8) να έχει συμμετάσχει περισσότερες φορές. Θα επιδιώξουν να κατακτήσουν το τρόπαιο για τρίτη φορά, μαζί με το 1978 και το 1986, αλλά η αποτυχία τους θα τους έβλεπε με τις πιο πολλές ήττες σε τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου στην ιστορία (4, ίδιο επίπεδο με τη Γερμανία).
- Η Γαλλία έφτασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου για τέταρτη φορά στις τελευταίες επτά διοργανώσεις, όλες από το 1998 (1998, 2006, 2018, 2022). Είναι διπλάσιο από οποιοδήποτε άλλο έθνος κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, γεγονός που δείχνει την απόλυτη κυριαρχία τους στο πρόσφατο παρελθόν.
- Αργεντινή και Γαλλία θα αναμετρηθούν για τέταρτη φορά στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Η Αλμπισελέστε είχε κερδίσει δύο από τις τρεις προηγούμενες συναντήσεις. Συνολικά, αυτή θα είναι η 13η συνάντηση μεταξύ των δύο σε όλες τις διοργανώσεις, με τους Μπλε να κερδίζουν μόλις τρεις από τις προηγούμενες 12, αν και η πιο πρόσφατη ήταν η νίκη τους με 4-3 στους 16 για να αποκλείσουν τους Αργεντινούς στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2018.
- Η Γαλλία, στοχεύει να γίνει μόνο η τρίτη χώρα που κατακτά διαδοχικά Παγκόσμια Κύπελλα, από την Ιταλία (1934 και 1938) και τη Βραζιλία (1958 και 1962).
- Έχοντας χάσει 2-1 από τη Σαουδική Αραβία στην έναρξη του Μουντιάλ, η Αργεντινή θα μπορούσε να γίνει η δεύτερη ομάδα στην ιστορία του Παγκοσμίου Κυπέλλου που θα χάσει το πρώτο παιχνίδι μιας διοργάνωσης και κατάφερε να σηκώνει το τρόπαιο, ακολουθώντας τα βήματα της Ισπανίας το 2010.
Αργεντινη – Γαλλια προγνωστικα Μουντιαλ: Μπαπέ εναντίον Μέσι. Φερνάντεζ εναντίον Τσουαμενί. Γκριεζμάν εναντίον Μακ Άλιστερ. Αμέτρητες ατομικές μάχες θα πρέπει να κρίνουν τη μοίρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε έναν τελικό όπου τα γκολ είναι σίγουρα εγγύηση. Οι πάσχοντες από ασθένειες άνδρες του Ντεσάμπ σπάνια κατάφεραν να βρουν αυτή την τέλεια αμυντική φόρμουλα στο Κατάρ και θα μπορούσαν κάλλιστα να είχαν δεχτεί γκολ κόντρα στο Μαρόκο, αλλά η τάση τους για αντεπιθέσεις με γρήγορες εναλλαγές θα πρέπει να δημιουργήσει προβλήματα στην Αργεντινή.
Ωστόσο, μια ομάδα της Αργεντινής που έχει αποτύχει να σκοράρει πάνω από μία φορά μόνο εναντίον της Σαουδικής Αραβίας, μπορεί να αποκαλύψει τα μειονεκτήματα της οπισθοφυλακής των Γάλλων και να διοχετεύσει εξίσου την δική της αμυντική οξυδέρκεια. Το παραμυθένιο τέλος δεν αποτελεί ποτέ εγγύηση στο ποδόσφαιρο, αλλά οι θεατές σε όλο τον κόσμο μπορούν επιτέλους να περιμένουν να δουν τον Μέσι να κρατά με τα δύο χέρια του το χρυσό τρόπαιο των 18 καρατίων.
Θα ποντάρω στο γκολ γκολ σε απόδοση 1,95 στις εταιριες στοιχηματων και στην κατάκτηση της Αργεντινής στο 1,91, στην Stoiximan.gr
Αργεντινη – Γαλλια προγνωστικα Μουντιαλ @@ Goal Goal σε απόδοση 1,95 (Stoiximan.gr)
Προϊστορία μεταξύ Αργεντινής και Γαλλίας
Νίκες Αργεντινής: 6
Νίκες Γαλλίας: 3
Ισοπαλίες: 3
Γκολ Αργεντινής: 14
Γκολ Γαλλίας: 11
Δείτε επίσης
- Bet Builder στο Καλλιθεα – Πανσερραικος
- Χεταφε – Βαγιαδολιδ προγνωστικα 🔼 22/11/2024
- Μπαγερν Μοναχου – Αουγκσμπουργκ προγνωστικα 🔼 22/11/2024
- Παρι Σεν Ζερμεν – Τουλουζ προγνωστικα 🔼 22/11/2024
- Πλιμουθ – Γουοτφορντ προγνωστικα 🔼 22/11/2024
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
**ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ
21+. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: UKGC. ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ. Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777