Κροατια – Βραζιλια προγνωστικα Μουντιαλ | 09/12/2022

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Κροατια – Βραζιλια προγνωστικα Παγκόσμιο κύπελλο

Η Βραζιλία θα προσπαθήσει να κρατήσει ζωντανές τις ελπίδες της για την κατάκτηση του έκτου παγκόσμιου τίτλου που αποτελεί ρεκόρ, όταν θα παίξει με την Κροατία στους προημιτελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 στο στάδιο Education City την Παρασκευή. Η Σελεσάο έστειλε μια δήλωση για το υπόλοιπο του τουρνουά όταν πέρασε εύκολα από την Νότια Κορέα στους 16 τελευταίους, ενώ οι Κροάτες πιέστηκαν μέχρι το τέλος από την Ιαπωνία πριν περάσουν στην διαδικασία των πέναλτι. Στα ημιτελικά θα συναντήσουν την ομάδα που θα περάσει από το ζευγάρι Ολλανδία – Αργεντινή.

Θα δυσκολευτεί αρκετά πάλι η Κροατία

Για δεύτερο συνεχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο και για τρίτη φορά στην ιστορία της, η Κροατία θα αγωνιστεί στα προημιτελικά στην μεγαλύτερη διεθνή διοργάνωση, αφού κέρδισε την Ιαπωνία με 3-1 στα πέναλτι στους «16» την Δευτέρα.

Αφού ο Ίβαν Πέρισιτς ισοφάρισε το γκολ του Ντάιζεν Μαέντα στο πρώτο ημίχρονο, τα δύο έθνη αναγκάστηκαν να πάνε στην παράταση και στην συνέχεια στα πέναλτι, όπου οι Κροάτες επικράτησαν στην διαδικασία με τον τερματοφύλακα Ντομινίκ Λιβάκοβιτς να αποκρούει τρία από τις τέσσερις εκτελέσεις της Ιαπωνίας για να βοηθήσει την ομάδα του Ζλάτκο Ντάλιτς να εξασφαλίσει την θέση της στους τελευταίους οκτώ.

Η Κροατία δεν είναι ξένη στο δράμα στο υψηλότερο επίπεδο του διεθνούς ποδοσφαίρου, καθώς έχει οδηγηθεί στην παράταση σε επτά από τους οκτώ τελευταίους αγώνες νοκ άουτ σε μεγάλα τουρνουά από τότε που τερμάτισε τρίτη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1998.

Τέσσερις από τους πέντε τελευταίους αγώνες νοκ άουτ της Κροατίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο πήγαν στην παράταση και τρεις από τους οποίους έδωσαν λόγους να θριαμβεύουν στα πέναλτι – η ήττα 4-1 από τη Γαλλία στον τελικό του 2018 είναι η μοναδική φορά σε αυτό το σερί που η αναμέτρηση της Κροατία κρίθηκε σε 90 λεπτά.

Ο Ντάλιτς και οι παίκτες του είναι αήττητοι στις 10 τελευταίες διεθνείς τους αγώνες και έχουν χάσει μόνο ένα από τα τελευταία 20 παιχνίδια τους σε όλες τις διοργανώσεις από το Euro 2020, αλλά αυτή η εντυπωσιακή πορεία πρόκειται να δοκιμαστεί από μια φανταχτερή Βραζιλιάνικη ομάδα όταν κατευθύνεται στον αγώνα της Παρασκευής, ειδικά έπειτα από την καλύτερη της εμφάνιση στο φετινό τουρνουά στο Κατάρ κόντρα στη Νότια Κορέα.

Ένας αμφίβολος στην Κροατία

Το δίδυμο της Κροατίας Μπόρνα Σόσα και Τζόσιπ Στάνισιτς έχασαν και οι δύο την νίκη επί της Ιαπωνίας λόγω ασθένειας και μυϊκού τραυματισμού αντίστοιχα. Ο πρώτος θα πρέπει να είναι διαθέσιμος για επιστροφή και θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον Μπόρνα Μπάρισιτς στο αριστερό μπακ, ενώ ο δεύτερος παραμένει αμφίβολος και θα αξιολογηθεί πριν από την έναρξη.

Ο Ντάλιτς είναι απίθανο να κάνει πολλές αλλαγές στην αρχική του ενδεκάδα, με τους μαέστρους της μεσαίας γραμμής Λούκα Μόντριτς, Μαρσέλο Μπρόζοβιτς και Ματέο Κόβατσιτς να αναμένεται να διατηρήσουν τις θέσεις τους την Παρασκευή – τόσο ο Μόντριτς όσο και ο Κόβατσιτς απέχουν μόλις μία κάρτα από την τιμωρία μαζί με τους Μπάρισιτς και Ντέγιαν Λόβρεν.

Πράγματι, ο Λόβρεν πρόκειται να συνεχίσει τη συνεργασία του στην άμυνα μαζί με τον περιζήτητο στάρ Γιόσκο Γκβάρντιολ, ενώ ο Μάρκο Λιβάγια και ο Άντε Μπούντιμιρ θα παλέψουν για να εκτοπίσουν τον Μπρούνο Πέτκοβιτς ως κεντρικό επιθετικό. Ο Πέρισιτς και ο Αντρέι Κράμαριτς, εν τω μεταξύ, είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν ξανά στα πλάγια.

Πιθανή ενδεκάδα Κροατία (4-3-3): Λιβάκοβιτς; Γιουράνοβιτς, Λοβρέν, Γκβάρντιολ, Σόσα; Μόντριτς, Μπρόζοβιτς, Κόβατσιτς; Κράμαριτς, Πέτκοβιτς, Πέρισιτς

Πανίσχυρο φαβορί η Βραζιλία

Η Βραζιλιάνικη όρεξη που έχουν συνηθίσει οι οπαδοί του ποδοσφαίρου σε όλο τον κόσμο βλέποντας τους πέντε φορές παγκόσμιους πρωταθλητές εμφανίστηκε τη Δευτέρα, καθώς η ομάδα του Τίτε πήγε στα προημιτελικά χάρη στη νίκη με 4-1 επί της Νότιας Κορέας στους τελευταίους 16.

Η Σελεσάο σημείωσε προβάδισμα τεσσάρων τερμάτων στα πρώτα 36 λεπτά με τους Βινίσιους Ζούνιορ, Μέϊμαρ, Ρισάρλισον και Λούκας Πακετά όλοι να σκοράρουν αγώνα, πριν ένα εκπληκτικό παρηγορητικό τέρμα από τον Σέουνγκ-Χο Πάικ που έδωσε στους οπαδούς της Νότιας Κορέας κάτι να ζητωκραυγάσουν στα τελευταία 15 λεπτά.

Ο Ρίτσαρλισον είχε ήδη πετύχει ένα γκολ του τουρνουά με μια ακροβατική προσπάθεια στη φάση των ομίλων, αλλά τώρα σημείωσε ένα άλλο αφού τελείωσε ένα εξωφρενικά επιδέξιο γκολ ομάδας που αποτελεί την επιτομή του ποδοσφαίρου της Βραζιλίας και αποδεικνύει γιατί η ομάδα του Τίτε έχει τα διαπιστευτήρια να πάει μέχρι τέλους στο Κατάρ.

Η Βραζιλία αποπνέει αυτοπεποίθηση αυτή την στιγμή και τώρα προετοιμάζεται για τον έβδομο διαδοχικό προημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά θα είναι επιφυλακτική για το πρόσφατο ρεκόρ της σε αυτή την φάση της διοργάνωσης. Οι Βραζιλιάνοι έχουν αποκλειστεί στην προημιτελική φάση στα τρία από τα τέσσερα τελευταία Παγκόσμια Κύπελλα, χάνοντας από το ευρωπαϊκό τρίο της Γαλλίας, Ολλανδίας και Βέλγιο το 2006, το 2010 και το 2018 αντίστοιχα.

Από τότε που κέρδισε την Γερμανία με 2-0 στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002, η Βραζιλία έχει χάσει κάθε έναν από τους τελευταίους πέντε αγώνες νοκ άουτ εναντίον ευρωπαϊκών εθνών στην διοργάνωση. Ωστόσο, η Σελεσάο δεν έχει χάσει ποτέ σε τέσσερις προηγούμενες αναμετρήσεις με την Κροατία, ενώ η ήττα με 1-0 από το Καμερούν στην φάση των ομίλων την περασμένη εβδομάδα είναι η μοναδική τους ήττα στους 19 τελευταίους διεθνείς αγώνες τους, η οποία προοιωνίζεται καλή πορεία για την σύγκρουση της Παρασκευής.

Ποιότητα σε όλες τις γραμμές η Βραζιλία

Όσο για την Βραζιλία, θα είναι χωρίς τους Γκάμπριελ Ζεσούς και Άλεξ Τέλες, οι οποίοι αποκλείονται για το υπόλοιπο του Μουντιάλ με τραυματισμούς στο γόνατο, ενώ αμφίβολος με πρόβλημα στο ισχίο είναι ο Άλεξ Σάντρο.

Ο 31χρονος προπονείται μόνος του με τον προπονητή της ομάδας αφού έχασε τους δύο τελευταίους αγώνες και αν δεν κριθεί ικανός να ξεκινήσει, ο συμπαίκτης του στη Γιουβέντους, Ντανίλο, πιθανότατα θα συνεχίσει στο αριστερό μπακ, μαζί με τους Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιο και Έντερ Μιλιτάο στους τέσσερις πίσω.

Ο Μιλιτάο είναι ένα από τα τρία αστέρια της Βραζιλίας μαζί με τους Φρεντ και Μπρούνο Γκιμαράες που απέχουν μόνο μία κίτρινη κάρτα από το να χάσουν έναν πιθανό ημιτελικό αγώνα και οι δύο τελευταίοι αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά στον πάγκο των αναπληρωματικών, με τους Καζεμίρο και Πακετά να προτιμώνται από τον προπονητή τους στο κέντρο της μεσαίας γραμμής.

Ο αστέρας επιθετικός Νεϊμαρ ανέκαμψε από έναν τραυματισμό στον αστράγαλο για να ξεκινήσει και να σκοράρει εναντίον της Νότιας Κορέας, και είναι έτοιμος να συνεχίσει σε προχωρημένο ρόλο μεταξύ των εξτρέμ Ραφίνια και Βινίσιους Ζούνιορ, ενώ ο Ρισάρλισον θα ηγηθεί της επιθετικής γραμμής μπροστά.

Πιθανή ενδεκάδα Βραζιλία (4-2-3-1): Άλισον; Μιλιτάο, Τιάγκο Σίλβα, Μαρκόνιος, Ντανίλο; Καζεμίρο, Πακετά; Ραφίνια, Νεϊμάρ, Βινίσιους Τζούνιορ; Ριτσάρλισον

Βασικά στατιστικά στοιχεία Κροατια – Βραζιλια

  • Η Βραζιλία και η Κροατία έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την Σελεσάο αήττητη σε αυτούς τους αγώνες. Η αναμέτρηση της Παρασκευής θα είναι η πρώτη τους συνάντηση μετά τη νίκη με 2-0 για τη Βραζιλία τον Ιούνιο του 2018.
  • Η Κροατία έχει χάσει τέσσερα από τα πέντε παιχνίδια της στο Παγκόσμιο Κύπελλο εναντίον ομάδων της Νότιας Αμερικής, με τη νίκη με 3-0 επί της Αργεντινής το 2018 να αποτελεί την εξαίρεση. Οι δύο από αυτές τις τέσσερις ήττες ήταν από τη Βραζιλία – 1-0 το 2006 και 3-1 το 2014 (και οι δύο φάσεις των ομίλων).
  • Από τότε που κέρδισε τη Γερμανία με 2-0 στον τελικό το 2002, η Βραζιλία έχει χάσει κάθε παιχνίδι της νοκ άουτ του Παγκοσμίου Κυπέλλου από ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένων τριών προημιτελικών σε εκείνη τη σειρά (Γαλλία το 2006, Ολλανδία το 2010 και Βέλγιο το 2018).
  • Σε μια σειρά από το UEFA Euro 2008, επτά από τα οκτώ τελευταία παιχνίδια νοκ άουτ της Κροατίας σε μεγάλες διοργανώσεις (Παγκόσμιο Κύπελλο και Euro) πήγαν στην παράταση, με τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2018 να αποτελεί την εξαίρεση. Έχουν προχωρήσει και στα τέσσερα τέτοια παιχνίδια στο Παγκόσμιο Κύπελλο, τρία μέσω της διαδικασίας των πέναλτι.
  • Ο Νεϊμάρ συμμετείχε σε 15 γκολ στις τελευταίες 11 εμφανίσεις του για τη Βραζιλία σε όλες τις διοργανώσεις (οκτώ γκολ, επτά ασίστ), με κάθε ένα από τα πιο πρόσφατα έξι γκολ του για την εθνική ομάδα να προέρχεται από το σημείο του πέναλτι. Εναντίον της Νότιας Κορέας, έγινε ο πρώτος Βραζιλιάνος σε ρεκόρ (από το 1966) που σκόραρε και έδωσε ασίστ σε τρία διαφορετικά τουρνουά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Κροατια – Βραζιλια προγνωστικα Μουντιαλ: Μετά την άνετη πρόκριση επί της Νότιας Κορέας στους 16 τελευταίους, η Βραζιλία είναι γεμάτη αυτοπεποίθηση, αλλά η μονομαχία της Παρασκευής μπορεί να μην είναι μια εύκολη αναμέτρηση ενάντια σε ένα έθνος του διαμετρήματος και της ποιότητας της Κροατίας. Πράγματι, η Κροατία έχει απογοητεύσει πολλούς αντιπάλους στην μεγαλύτερη ποδοσφαιρική διοργάνωση, αλλά μια αναμέτρηση με την Βραζιλία θα μπορούσε να είναι ένα βήμα πολύ μακριά και μπορούμε να δούμε τους πέντε φορές παγκόσμιους πρωταθλητές να προκρίνονται στους ημιτελικούς στα 90 λεπτά. Η νίκη της Βραζιλίας μας προσφέρεται στο 1,40, ενώ ο συνδυασμός με το under 3,5 στο 2,00 στις Ελληνικες στοιχηματικες εταιριες.

Κροατια – Βραζιλια προγνωστικα Μουντιαλ @@ 2 & Under 3,5 σε απόδοση 2,00 (Novibet.gr)

Δείτε επίσης

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

**ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ

21+. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: UKGC. ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ. Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777

Νόμιμες στοιχηματικές

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

 

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Bwin.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Combo Προσφορά Χωρίς Κατάθεση

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

680 Δώρα Εντελώς Δωρεάν

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

ΣΟΚ!!! προσφορά* χωρίς κατάθεση

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi