Βιγιαρεαλ vs Μαντσεστερ Γιουναιτεντ, τελικός Europa League

Βιγιαρεαλ vs Μαντσεστερ Γιουναιτεντ, προγνωστικα τελικoυ Europa League

Δύο προπονητές με διαφορετικά βιογραφικά επιτυχίας στον Ευρωπαϊκό διαγωνισμό προετοιμάζουν τις ομάδες τους για μάχη στο Γκντανσκ, όπου η Βιγιαρεάλ αντιμετωπίζει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό του Europa League την Τετάρτη. Το Κίτρινο Υποβρύχιο απέκλεισε την Άρσεναλ για να βρεθεί στον τελικό, ενώ η Μαντσεστερ Γιουνάϊτεντ απέκλεισε την Ρόμα στην ημιτελική φάση, με τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ να ψάχνει για το πρώτο του τίτλο από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του. Η πορεία της Βιγιαρεάλ, στην La Liga κατέληξε σε απογοήτευση με ήττα 2-1 από την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο, ενώ η Γιουναϊτεντ εξασφάλισε τη νίκη στην Πρέμιερ Λιγκ με το ίδιο σκορ επί της Γουλβς. Ας δούμε αναλυτικά τα σημερινά Βιγιαρεαλ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ προγνωστικα κυπελλου.

Γνωρίζει τον τρόπο η Ουναϊ Έμερι

Η σκηνή ήταν έτοιμη για τον πολυετή νικητή του Europa League, Ουνάι Εμέρι, για να εκδικηθεί την Άρσεναλ αφού απολύθηκε από την ομάδα του Βόρειου Λονδίνου, και ο κάτοχος του Europa League απέκλεισε τον Ευρωπαίο αρχάριο Μικέλ Αρτέτα για να πετάξει την πρώην του σύλλογο από το τουρνουά.

Η Βιγιαρεάλ αναμφισβήτητα ήταν ανώτερη στο πρώτο σκέλος του ημιτελικού, καθώς τα γκολ του πρώτου ημιχρόνου από τον Μανουέλ Τριγκέρος και τον Ραούλ Αλμπιόλ την έβαλαν σε θέση οδηγού ενάντια στην Άρσεναλ, αλλά η μείωση του σκορ από τον Νικολά Πεπέ έδωσε στην Άρσεναλ ελπίδα. Ωστόσο, το Κίτρινο Υποβρύχιο εκδικήθηκε για τις δύο προηγούμενες εξόδους της από το Champions League μένοντας, χωρίς σκορ στο Βόρειο Λονδίνο, στο στάδιο Έμιρεϊτς – κατά τη διάρκεια του οποίου ο Πιερ-Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ έχασε δύο ευκαιρίες – και η Βιγιαρεάλ απέχει μόλις 90 λεπτά από το τέλος της αγωνιστικής αναμονής για μια παρθενική μεγάλη τιμή, με ένα τίτλο.

Ούτε ένας τραυματισμός του επιθετικού Σάμιουελ Τσουκουέζε δεν θα μπορούσε να μετριάσει την χαρά της Βιγιαρεάλ, και όπως έκανε ξανά και ξανά με τη Σεβίλλη, ο Έμερι θα προσπαθήσει να σφραγίσει την εξουσία του στην δευτερογενή διοργάνωση της Ευρώπης καθώς επιδιώκει τον τέταρτο τίτλο του Europa League από το 2014. Δεν είναι μόνο το προσωπικό ρεκόρ του Ισπανού αυτή τη εβδομάδα, καθώς η ήττα του Βιγιαρεάλ με 2-1 από τη Ρεάλ Μαδρίτης το Σαββατοκύριακο, ενώ είχε προηγηθεί, σημαίνει ότι θα αγωνιστεί στο νέο UEFA Conference League, εκτός εάν σηκώσει το τρόπαιο στο Γκντανσκ και να επιστρέψει στο Champions League.

Καλή προϊστορία για τις Ισπανικές ομάδες

Με ένα εκπληκτικό ρεκόρ με 12 νίκες και δύο ισοπαλίες στους 14 αγώνες του Europa League μέχρι στιγμής, η Βιγιαρεάλ μπορεί να είναι αουτσάιντερ για τον σημερινό τελικό, αλλά ο Έμερι φαίνεται να έχει αυτή τη μυστική φόρμουλα επιτυχίας στην Ευρωπαϊκή σκηνή και η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ θα δεσμευτεί να επιβληθεί του αντίπαλου προπονητή. Έχοντας φτάσει στους ημιτελικούς του Europa League τρεις φορές στο παρελθόν, η Βιγιαρεάλ έχει γίνει τώρα η 11η διαφορετική Ισπανική ομάδα που θα πάρει μέρος σε έναν Ευρωπαϊκό τελικό, και η προϊστορία την ευνοεί επίσης, καθώς οι Αγγλικές ομάδες έχουν τώρα χάσει εννέα φορές όταν αντιμετωπίζουν Ισπανικές ομάδες στον τελικό.

Επιπλέον, η συναρπαστική συγκομιδή της ομάδας του Έμερι έχει βρει το πίσω μέρος των διχτυών σε 13 από τους 14 αγώνες της Europa League μέχρι στιγμής φέτος – με τη μόνη εξαίρεση η ισοπαλία χωρίς γκολ στο Έμιρεϊτς – και ο Ζεράρ Μορένο ήταν στο επίκεντρο όλων με έξι γκολ και τέσσερις ασίστ στο δρόμο προς το Γκντανσκ.

Ο Έμερι απέτυχε να εξασφαλίσει το τρόπαιο στο Europa League με την Άρσεναλ, αφού ηττήθηκε με 4-1 από την Τσέλσι στον τελικό του 2018-19, αλλά έχοντας ήδη κατακτήσει το τρόπαιο εναντίον ενός Αγγλικού συλλόγου, η Βιγιαρεάλ πρέπει να έχει το σεβασμό που αξίζει από μια ομάδα που δεν είναι ξένη στο τουρνουά.

Περιμένει με την τελευταία στιγμή τον Σάμιουελ Τσουκουέζε

Ο τεχνικός της Βιγιαρεάλ Έμερι δεν απέκλεισε τις πιθανότητες του Σάμιουελ Τσουκουέζε να πάρει μέρος τον τελικό αυτής της εβδομάδας, αλλά ο επιθετικός εξακολουθεί να είναι μια μεγάλη αμφιβολία για την εκδήλωση του τελικού. Ο δανεικός από την Τότεναμ, Χουάν Φοΐθ, αντιμετωπίζει επίσης δίνει έναν αγώνα ενάντια στον χρόνο για να είναι κατάλληλος για τον τελικό λόγω ενός προβλήματος που αντιμετωπίζει, οπότε ο Μάριο Γκασπάρ μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά.

Ο Έμερι έχει ένα μεγάλό δίλλημα για την θέση ανάμεσα στα δοκάρια, καθώς ο Χερόνιμο Ρούλι δεν έδειξε καθόλου πειστικός στα δύο σκέλη του ημιτελικού, οπότε ο Σέρχιο Ασένχο μπορεί να κερδίσει την θέση του τερματοφύλακα στον τελικό.

Να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί

Ήταν η Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ του Ζοσέ Μουρίνιο που έσπασε την καυτή σειρά του Έμερι με τρεις διαδοχικές κατακτήσεις Europa League στη σεζόν 2016-17, όπου επιβλήθηκαν του Άγιαξ στον τελικό και οι Κόκκινοι Διάβολοι θα προσπαθήσουν τώρα να βυθίσουν το Κίτρινο Υποβρύχιο και να προσθέσουν έναν ακόμα τρόπαιο στην γεμάτη τροπαιοθήκη της για πρώτη φορά μετά από αυτό το θρίαμβο πριν από τέσσερα χρόνια.

Έχοντας καταφέρει να καθυστερήσει την στέψη της Μάντσεστερ Σίτι για λίγες εβδομάδες στο τέλος, η αναπόφευκτη δεύτερη θέση της Γιουναϊτεντ στην Πρέμιερ Λιγκ επιβεβαιώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα καθώς η ομάδα του Σόλσκιερ δεν μπόρεσε να πάρει ανάσες έχοντας τρία παιχνίδια σε πέντε ημέρες. Με τα περισσότερα μάτια στον τελικό του Γκντανσκ, ο Νορβηγός έδωσε πίστη στα ταλέντα της ακαδημίας του ενάντια στην Γουλβς την τελευταία αγωνιστική της σεζόν της Πρέμιερ Λιγκ, και απέδωσε καθώς η κεφαλιά του Άντονι Ελάνγκα προηγήθηκε του γκολ από τον Χουάν Μάτα έτσι τελείωσε την σεζόν με μια νίκη.

Οι Κόκκινοι Διάβολοι είχαν πάρει μόνο ένα βαθμό από τα εννέα που είχαν προσφερθεί προτού επιβληθεί της ομάδας του Νούνο Εσπίριτο Σάντο στο Μολινό, και το πιο πρόσφατο παιχνίδι της στο Europa League έληξε επίσης με ήττα από την Ρόμα, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει κατά τη διάρκεια ενός κυρίαρχου πρώτου αγώνα στο Όλντ Τράφορντ. Τρεις τραυματισμοί σε διάστημα 37 λεπτών για τους Ιταλούς – οι οποίοι κατάφεραν είχαν το προβάδισμα με 2-1 στο ημίχρονο στο Μάντσεστερ – εμπόδισαν σημαντικά τις πιθανότητές τους, με την αντίπαλο της να κερδίζει με 6-2.

Κομβικός τίτλος για τους Κόκκινους Διαβόλους

Οι Κόκκινοι Διάβολοι ήταν αναμφίβολα φαβορί για να προχωρήσει στο Europa League από τότε που τελείωσε η κακοτυχία στο Champions League και τώρα μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα της Τσέλσι, που το 2013 έγινε το πρώτη και μοναδική Αγγλική ομάδα που κέρδισε το Europa League μετά την αποχώρησή της από το Champions League. Ο Νορβηγός είχε οδηγήσει την ομάδα του σε πέντε νίκες από επτά νοκ-άουτ ματς πριν από την πρόσφατη ήττα στη Ρώμη – ένα εντυπωσιακό επίτευγμα – και η προημιτελική επιτυχία επί της Γρανάδα σημαίνει ότι σίγουρα ξέρει πώς να πάρει το καλύτερο από τις Ισπανικές ομάδες στην Ευρώπη.

Ο Σόλσκιερ εξακολουθεί να έχει επικριτές, των οποίων οι φωνές σίγουρα θα σιωπηθούν εάν η ξηρασία των τροπαίων σταματήσει αυτήν την εβδομάδα, ανυψώνοντας το Ευρωπαϊκό τρόπαιο ψηλά και θα πείσει τους δυσαρεστημένους οπαδούς – που συνεχίζουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους απέναντι στους ιδιοκτήτες Γκλέιζερ – ότι αυτός είναι ο σωστός άνθρωπος για να ηγηθεί του συλλόγου.

Το Νορβηγικό κύπελλο του 2013 αντιπροσωπεύει τον μοναδικό τίτλο τιμή του τεχνικού κατά τη διάρκεια της σχετικά σύντομης καριέρας του μέχρι στιγμής, και δεν θα είναι εύκολο κατόρθωμα ενάντια στον λάτρη του Europa League, Έμερι, ο οποίος θα προσπαθήσει να οδηγήσει την Βιγιαρεάλ σε μια νέα εποχή με τον πρώτο μεγάλο τρόπαιο στα 98 χρόνια ιστορίας.

Απώλεια ο βασικός Χάρι Μαγκουάιρ

Όσο για την Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ, ο Σόλσκιερ προσέφερε μια απαισιόδοξη ενημέρωση σχετικά με τη διαθεσιμότητα του Χάρι Μαγκουάιρ, ο οποίος συνεχίζει να έχει τραυματισμό στον αστράγαλο, αλλά τώρα θεωρείται απίθανο να είναι κατάλληλος για τον τελικό. Ο Ερίκ Μπαϊγί και ο Βίκτορ Λίντελοφ συνεπώς να συνεργαστούν στην άμυνα, ενώ ο Φιλ Τζόουνς παραμένει μη διαθέσιμος για άλλη μια φορά, και ο Νταβίντ ντε Χέα αναμένεται να πάρει θέση κάτω από δοκάρια έναντι του Ντιν Χέντερσον.

Ο Φρεντ δεν συμμετείχε λόγω ενός μικρού χτυπήματος στο ματς με την Γουλβς, αλλά θα είναι έτοιμος για να καλύψει την μεσαία γραμμή μαζί με τον Σκοτ ΜακΤόμινεϊ. Η επιθετική γραμμή δεν αναμένεται να αλλάξει, αν και οι Μέισον Γκρίνγουντ και Έντινσον Καβάνι είναι και οι δύο ξεκούραστοι και απελπισμένοι για την ευκαιρία να ηγηθούν της επίθεσης.

Βιγιαρεαλ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ προγνωστικα κυπελλου Europa League: Ένας αγώνας που θα οδηγήσει ιστορικά σε ένα τρόπαιο μετά από 90 λεπτά ή 120 θα έχει τελικά έναν νικητή και έναν ηττημένο αυτή τη φορά, καθώς 9.500 θεατές ετοιμάζονται να παρακολουθήσουν τον μεγάλο τελικό στο Γκντανσκ. Οι δύο σύλλογοι σε κάθε περίπτωση θα τα δώσουν όλα για την κατάκτηση, πιστεύω ότι οι  Κόκκινοι Διάβολοι, έχουν την ποιότητα και την εμπειρία να κατακτήσουν τον τίτλο. Θα πάω με το διπλό της Μάντσεστερ Γιουναϊτεντ σε απόδοση 1,80 στην νόμιμη στοιχηματική ιστοσελίδα Stoiximan.gr.

Βιγιαρεαλ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ προγνωστικα κυπελλου @@ 2 σε απόδοση 1,80 (Stoiximan.gr)

Head To Head προϊστορία Βιγιαρεαλ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ

  • Ο τελικός της Τετάρτης αντιπροσωπεύει την πέμπτη συνάντηση μεταξύ Μαντσεστερ Γιουνάιτεντ και Βιγιαρεάλ από το 2005, και απίστευτα, και οι τέσσερις προηγούμενες συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών έχουν τελειώσει ισόπαλες.
  • Οι δύο ομάδες είχαν τις δύο πρώτες ισοπαλίες τους με 0-0 στην σεζόν του Champions League 2005-06, όπου η Βιγιαρεάλ έφτασε στους ημιτελικούς
  • Η Γιουνάιτεντ δεν αντιμετώπισε ποτέ έναν αντίπαλο χωρίς να σημειώσει γκολ περισσότερες φορές από ό, τι είχε έναντι της Βιγιαρεάλ.

Δείτε επίσης Βιγιαρεαλ – Μαντσεστερ Γιουναιτεντ προγνωστικα κυπελλου Europa League

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

**ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ «ΝΙΚΗΤΗΣ ΑΓΩΝΑ» ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΣΕ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΔΕΙΞΗ

21+. ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: UKGC. ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: ΕΕΕΠ. Η ΣΥΧΝΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΠΑΙΓΝΙΑ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ ΣΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΕΘΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ: 2109237777

Team of the Week provided by SofaScore LiveScore

Νόμιμες στοιχηματικές

Ενίσχυση Στοιχήματος Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

25 δώρα* κάθε μέρα

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

MEGA DEAL!!! Εσύ διαλέγεις το ΔΩΡΟ σου

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Τριπλή προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Tριπλή Προσφορά* Γνωριμίας

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις