Στοίχημα Πρέμιερ Λιγκ: Πρεμιέρα με 7 αγώνες!

 

14:45 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ – ΣΟΥΟΝΣΙ

 

Προϊστορία: 7-2-1

Πέρυσι: ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝ.-ΣΟΥΟΝΣΙ 2-0

 

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: Πέρυσι πραγματοποίησε μια από τις χειρότερες σεζόν τουλάχιστον των 25 τελευταίων χρόνων, τερματίζοντας 7η και καταϊδρωμένη, με κάκιστες επιδόσεις στο Ολντ Τράφορντ και για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό χωρίς έξοδο στην Ευρώπη. Το περσινό στοίχημα με τον Ντέιβιντ Μόγιες αποδείχτηκε μεγάλη φούσκα, με τη διοίκηση να καταφεύγει στη λύση του πολύπειρου Λουίς φαν Χάαλ, φλερτ που είχε ξεκινήσει πριν την παραίτηση του Μόγιες! Βοηθός του, με αυξημένες αρμοδιότητες ο Ράιαν Γκιγκς. Το υλικό ήταν επαρκές, αν και μπήκε βαθιά το χέρι στην τσέπη στις δύο μόνο μεταγραφές που πραγματοποίησε: 40 εκατ. ευρώ για τον αριστερό μπακ Λιούκ Σο της Σαουθάμπτον και άλλα 37 εκατ. για τον κεντρικό μέσο Αντέρ Χερέρα, παίχτη που είχε προσπαθήσει και πέρυσι να φέρει στο Ολντ Τράφορντ ο Μόγιες, αλλά η Μπιλμπάο είχε αρνηθεί τότε πρόταση 40 εκατ. Βάση σχεδιασμού του φαν Χάαλ κρίθηκε ότι τα άλλα δύο αριστερά μπακ της ομάδας ήταν πλεονάζοντα και έτσι ο Εβρά αποχώρησε για τη Γιουβέντους (1.5 εκατ.) και ο Ολλανδός Μπούτνερ στη Ντιναμό Μόσχας (5.5 εκατ.). Μαζί με αυτούς αποχώρησαν και οι δύο έμπειροι σέντερ μπακ Βίντιτς (το είχε ανακοινώσει από το χειμώνα), αλλά και ο Ρίο Φέρντιναντ. Ο πρώτος συνεχίζει στην Ίντερ, ο δεύτερος στην ΚΠΡ. Στην προετοιμασία της στην Αμερική διέσυρε τους ΛΑ Γκάλαξι με 7-0 και στη συνέχεια συμμετείχε στο δυνατό διεθνές τουρνουά InternationalChampionsCup (συμμετείχε και ο Ολυμπιακός), το οποίο κατέκτησε κερδίζοντας τη Λίβερπουλ στον τελικό με 3-1. Προηγουμένως είχε επικρατήσει της Ρόμα με 3-2, της Ίντερ στα πέναλτι (0-0 στα 90’) και της Ρεάλ με 3-1. Στο τελευταίο φιλικό της, επικράτησε στο Ολντ Τράφορντ της Βαλένθια με 2-1, αλλά δε μπορεί να χαρακτηριστεί πρόβα τζενεράλε, αφού έλειπαν αρκετοί παίχτες (φαν Πέρσι, Γουέλμπεκ, Έβανς, Βαλέντσια, Νάνι, Άντερσον, Ζάχα, Κάρικ). Ο Ολλανδός τεχνικός έδειξε στο συγκεκριμένο αγώνα ότι θα χρησιμοποιήσει παρόμοιο σύστημα με αυτό της Ολλανδίας, αφού παρέταξε την ομάδα με 3-5-2. Η έλευση του Αντέρ Χερέρα και το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε για τον Στρότμαν της Ρόμα, δεν αποκλείεται να σημαίνει ότι ο Μαρουάν Φελαϊνί να δει την πόρτα της εξόδου, με τη Νάπολι να έχει ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον της για τον Βέλγο άσο. Ενδιαφέρον όμως υπάρχει και για τον επιθετικό Χερνάντεζ, ο οποίος μάλλον δεν υπολογίζεται στα πλάνα του φαν Χάαλ, που τον χρησιμοποίησε μόνο ως αλλαγή σε δύο φιλικά ως τώρα, ενώ και ο ίδιος δε θα θέλει να περάσει ακόμα μία χρονιά στον πάγκο. Πρώτη υποψήφια να τον αποκτήσει η Ατλέτικο. Εκτός σήμερα ο νεοαποκτηθείς αριστερός μπακ Σο, ο δεξιός μπακ Ράφαελ, ο κεντρικός αμυντικός Έβανς, ο κεντρικός μέσος Άντερσον, ο αμυντικός χαφ Κάρικ, ο δεξιός εξτρέμ Αντόνιο Βαλέντσια και ο επιθετικός Γουέλμπεκ.

 

Τελευταία 5: 4-1-0

 

ΣΟΥΟΝΣΙ: Πρόπερσι εντυπωσίασε τους πάντες, κατακτώντας και τον πρώτο μεγάλο τίτλο της (Λιγκ Καπ), αλλά αυτό έφερε αναταράξεις και… αρκετά καρπούζια στην ίδια μασχάλη, τα οποία οι Ουαλοί έδειξαν ανέτοιμοι να διαχειριστούν. Στα μέσα της χρονιάς αποχώρησε ο Λάουντρουπ, με τον μέχρι τότε παίχτη-προπονητή (σέντερ μπακ) Γκάρι Μονκ να αναλαμβάνει τις τύχες της ομάδας. Παρουσιάστηκε πιο ορθολογική από κει και έπειτα και έτσι η διοίκηση αποφάσισε να του αναθέσει τις τύχες της ομάδας και φέτος. Αρκετές οι ανακατατάξεις και η αλλαγές στο ρόστερ, αφού έγινε ένα ξεσκαρτάρισμα της ισπανικής αποικίας, με τον μεσοεπιθετικό Πάμπλο Ερνάντεθ (Αλ Αραμπί, 5 εκατ.), τον κεντρικό αμυντικό Τσίκο Φλόρες (Λεκίουια, 5 εκατ.), τον κεντρικό μέσο Ποθουέλο (Βαγιεκάνο), τον μεσοεπιθετικό Μίτσου (Νάπολι, δαν.) και τον εξτρέμ Άλβαρο Βάσκεζ (Χετάφε), να αποτελούν παρελθόν, κάτι που ισχύει και για τον κίπερ Φορμ, ο οποίος συνεχίζει στην Τόττεναμ (6 εκατ.), μαζί με τον αριστερό μπακ Μπεν Ντέιβις (18 εκατ.), με τον μεσοεπιθετικό Σίγκουρντσον να έρχεται ως αντάλλαγμα. Στη θέση του Φορμ ήρθε ο Φαμπιάνσκι από την Άρσεναλ, ενώ πραγματοποίησε άλλες τρεις ποιοτικές μεταγραφές, τον επιθετικό Γκομίς της Λυόν, τον εξτρέμ Κι Σουνγκ-Γιόνγκ από τη Σάντερλαντ και τον επίσης επιθετικό Χέφερσον Μοντέρο της μεξικανικής Μονάρκας (5 εκατ.). Κράτησε επίσης και τον Ολλανδό επιθετικό Έμνες, που αγωνιζόταν στο δεύτερο μισό πέρυσι ως δανεικός από τη Μίντλεσμπρο (1.7 εκατ.). Στα φιλικά προετοιμασίας, που ήταν όλα, πλην ενός με υποδεέστερες αντιπάλους, κέρδισε Πλύμουθ (4-0), Έξετερ (2-0), Ρέντινγκ (3-1), έφερε ισοπαλία 1-1 με την Σίβας Ραγάδας (γ’ κατηγορία Μεξικού) και έχασε από τις Μινεσότα Γιουνάιτεντ με 0-2 (β’ κατηγορία ΗΠΑ), Μπόρνμουθ (1-3) και στο τελευταίο από τη Βιγιαρεάλ με 0-3.  Εκτός ο κεντρικός μέσος Μπρίτον, ο αριστερός μέσος Ράτλιτζ και ο επιθετικός Έμνες.

 

Τελευταία 5: 3-2-0

 

Πρόταση: Η Μάντσεστερ έπεισε στα φιλικά, με τον φαν Χάαλ να δείχνει ότι μπορεί να διορθώσει τα περσινά κακώς κείμενα. Είναι νωρίς για πειραματισμούς, αλλά δύσκολα να μην κερδίσουν οι «μπέμπηδες», στο επίσημο ντεμπούτο του φαν Χάαλ μπροστά στο κοινό της ομάδας. Άσος στο 1.36 (Stoiximan).

 

 

 

17:00 ΛΕΣΤΕΡ – ΕΒΕΡΤΟΝ

 

Προϊστορία: 28-28-34

Πέρυσι: –

 

ΛΕΣΤΕΡ: Επέστρεψε μετά από 10 χρόνια στην Πρέμιερ Λιγκ ως πρωταθλήτρια από την Τσάμπιονσιπ, τερματίζοντας 9 βαθμούς μπροστά από την Μπέρνλι. Απέδωσε καλό και ουσιαστικό ποδόσφαιρο την περσινή σεζόν και έτσι η διοίκηση προτίμησε να μην αλλάξει πολλά στην ομάδα, διατηρώντας σχεδόν απείραχτη την ομάδα, με εξαίρεση τον βασικό αριστερό μέσο Λόιντ Ντάιερ (Γουότφορντ). Σταθερά στον πάγκο ο Νάιτζελ Πίρσον, που κλείνει τρία χρόνια στην ομάδα. Πήρε δύο νεαρούς από τη Γιουνάιτεντ τους Μπάρμπι (αρ. εξτρέμ) και Ρόουλι (κ. αμυντ.), τον δεξιό μέσο της Βίλλα, Μαρκ Ολμπράιτον και τον 35χρονο κεντρικό αμυντικό Μάθιου Άπσον από την Μπράιτον. Μαζί του ήρθε και ο συμπαίχτης του επιθετικός Λεονάρντο Ουγιόα, ο μοναδικός για τον οποίο ξοδεύτηκαν χρήματα και μάλιστα αρκετά (10 εκατ., 14 γκολ πέρυσι στην Τσάμπιονσιπ). Με θετικό πρόσημο τελείωσε τα φιλικά προετοιμασίας, στα οποία κέρδισε με 1-0 Βέρντερ (πιο πρόσφατο) και τη σημερινή της αντίπαλο Έβερτον (27/07), 6-1 την Ίλκεστον, 3-2 την Γουόλσολ, 2-0 την ΜΚ Ντονς και 3-1 τη Ρόδεραμ. Εκτός ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Άπσον, ο αριστερός μπακ Μπακαγιόγκο, οι δεξιοί μέσοι Ολμπράιτον, Νόκερτ και ο επιθετικός Βέρντι.

 

Τελευταία 5: 4-1-0

 

ΕΒΕΡΤΟΝ: Η μετα-Μόγιες εποχή κρίθηκε απόλυτα επιτυχημένη, με την Έβερτον υπό τις οδηγίες του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ να τερματίζει 5η, μπροστά από Τόττεναμ και Γιουνάιτεντ και να παίρνει έτσι το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα, ενώ έφτασε μέχρι και τα προημιτελικά του κυπέλλου. Η συνταγή θεωρήθηκε πετυχημένη και έτσι τα «ζαχαρωτά» δεν άλλαξαν πολλά στο έμψυχο δυναμικό τους. Μάλιστα κατέβαλαν 35 εκατ. ευρώ στην Τσέλσι για να κρατήσουν την περσινή αποκάλυψη, τον επιθετικό Ρομέλο Λουκάκου, ενώ και ο έμπειρος Γκάρεθ Μπάρι, που πέρυσι έπαιζε δανεικός, έμεινε ελεύθερος τελικά από την Σίτι και θα παραμείνει και αυτός. Τίποτα ουσιαστικό στις αποχωρήσεις: Ο Βέλλιος έφυγε για τη Λιρς, ενώ ο Ντεουλοφέου επέστρεψε στη Μπαρτσελόνα. Ο Λασίνα Τραορέ, που δεν προσέφερε τίποτα επέστρεψε και αυτός στη Μονακό. Δεν κατάφερε να κερδίσει κανένα από τα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε: 1-1 με Πόρτο, 1-3 με Θέλτα, 2-2 με Τρανμίρ, 0-1 από τη Λέστερ και στο τελευταίο ηττήθηκε με 1-3 από την Πάντεμπορν. Προσθήκη της τελευταία στιγμής ο εξτρέμ Ατσού από την Τσέλσι, ο οποίος πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός στη Φίτεσε. Εκτός ο δεξιός μπακ Κόλμαν (από τους κορυφαίους πέρυσι), ο κεντρικός μέσος Γκίμπσον και ο αριστερός φουλ-μπακ Οβιέδο.

 

Τελευταία 5: 3-2-0

 

Πρόταση: Η Λέστερ πέρυσι ήταν από τις πιο σοβαρές ομάδες της κατηγορίας της, αλλά φέτος ο ανταγωνισμός είναι μεγαλύτερος και δε θα έχει το ίδιο εύκολο έργο. Είναι ερωτηματικό το αν το υλικό της είναι αρκετό για την Πρέμιερ. Βάση δεδομένων, για την Έβερτον δεν υπάρχουν εκπλήξεις, αρκεί να δούμε αν θα συνεχίσει με τον ίδιο καλό περσινό ρυθμό. Διπλό στο 2.35 (Mybet).

 

 

17:00 ΚΠΡ – ΧΑΛ

 

Προϊστορία: 2-5-1

Πέρυσι: –

 

ΚΠΡ: Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο απουσίας στα μεγάλα σαλόνια, παίρνοντας το εισιτήριο μέσα από τη διαδικασία των πλέι-οφ, κερδίζοντας στο τελευταίο παιχνίδι την Ντέρμπι με 1-0 (στην κανονική διάρκεια είχε τερματίσει 4η). Από τον Νοέμβριο το ’12 στον πάγκο της ο πολύ έμπειρος Χάρι Ρέντναπ, ο οποίος ανέλαβε μια ομάδα με πολλά προβλήματα από τον Μαρκ Χιούζ, δεν κατάφερε να τη σώσει στην πρώτη χρονιά, αλλά ξεπλήρωσε την εμπιστοσύνη της διοίκησης, επιστρέφοντας την ομάδα στην Πρέμιερ άμεσα. Ενισχύθηκε μάλιστα αρκετά, αφού έφερε δανεικό από τη Γιουβέντους τον Ίσλα, πήρε ελεύθερο τον Ρίο Φέρντιναντ και δαπάνησε 11 και 7.5 εκατ. ευρώ αντίστοιχα για τον κεντρικό αμυντικό Κόλκερ και τον κεντρικό μέσο Μουτς της Κάρντιφ. Επέστρεψε μάλιστα και από τον δανεισμό του στη Μίλαν ο μεσοεπιθετικός Αντέλ Τααράμπτ, ο οποίος μπορεί να τη βοηθήσει πολύ. Τον ίδιο δρόμο από τη Νιούκαστλ ακολούθησε και ο διεθνής γάλλος στράικερ, Λοΐκ Ρεμί, για τον οποίο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα το τοπίο για την παραμονή του, με τον Ρέντναπ να δηλώνει ότι θα κάνει ότι μπορεί για να τον κρατήσει στην ομάδα. Εξίσου σημαντική και αυτή του κίπερ της εθνικής Βραζιλίας, Ζούλιο Σέζαρ, από το Τορόντο. Αποχώρησαν οι κεντρικοί μέσοι Γκρανέρο (Σοσιεδάδ, 3.5 εκατ.), Γκάρι Ο’Νιλ (Νόριτς), Γιόσι Μπεναγιούν και Νίκο Κράνιτσαρ (επέστρεψε στη Ντιναμό Κιέβου).Τα παπούτσια τους κρέμασαν ο δεξιός μπακ Λιούκ Γιάνγκ και ο εξτρέμ Γιου Σου Παρκ. Στα φιλικά που έδωσε κέρδισε τις Ροτ-Βάις Έρφουρτ (1-0), Σάμροκ Ρόβερς (4-0) και Άθλον Τάουν (2-0), ήρθε ισόπαλη με Λέιτον Όριεντ (2-2) και Σάουθεντ (0-0), ενώ έχασε στο πρώτο από τη Λειψία με 0-2 και στο τελευταίο από τον ΠΑΟΚ, δίκαια με 0-1. Έχει αναμετρηθεί συνολικά 8 φορές με τη Χαλ, όλες με σε επίπεδο Τσάμπιονσιπ (2-5-1). Παραμένει αήττητη στα εντός έδρας (2-2-0). Χωρίς απουσίες.

 

Τελευταία 5: 2-2-1

 

ΧΑΛ: Ιστορική χρονιά πέρυσι για την Χαλ. Στο πρωτάθλημα έπαιζε με τον κίνδυνο στις χαμηλές θέσεις, τερματίζοντας με ένα κακό σερί 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Αλλά στο κύπελλο έφτασε για πρώτη φορά στην ιστορία της στον τελικό, παίρνοντας έτσι για επίσης για πρώτη φορά ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Είναι η μοναδική Αγγλική ομάδα που έχει ήδη στα πόδια της δύο επίσημα παιχνίδια, αφού συμμετείχε στον τρίτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα, όπου πήρε λευκή ισοπαλία στην έδρα της Τρέντσιν, επικρατώντας εντός έδρας στον επαναληπτικό με 2-1, ανατρέποντας το σκορ (0-1 στο 2’, 1-1 με Ελ Μοχαμαντί στο 27’, 2-1 με Αλούκο στο 80’). Την προσεχή Πέμπτη ταξιδεύει στο Βέλγιο για την πρώτη αναμέτρηση με τη Λόκερεν. Στην ομάδα ήρθαν ο δεξιός μπακ Σνόντγκρας (Νόριτς, 6.6 εκατ. £), ο αριστερός μπακ Ρόμπερτσον (Νταντί Γιουν., 3.2 εκατ.), ο κεντρικός αμυντικός Μαγκουάιρ (Σέφιλντ Γιουν., 2.8 εκατ.) και ελεύθερος ο αριστερός εξτρέμ Τόμας Ινς. Κράτησε και ένα εκ των κορυφαίων πέρυσι, Τζέικ Λίβερμορ, για τον οποίο δαπάνησε περίπου 9 εκατ. £ για τα δικαιώματα του στην Τόττεναμ. Μοναδική, αλλά σημαντική αποχώρηση, δύο μέρες πριν την έναρξη, αυτή του επιθετικού Σέιν Λονγκ (Σαουθάμπτον, 15 εκατ. ευρώ), ο οποίος προσέφερε πολλά στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας όταν ήρθε τον Ιανουάριο (8.5 εκατ. από Γουέστ Μπρομ), μαζί με τον Γέλαβιτς, ο οποίος πλέον καλείται να σηκώσει μόνος του το βάρος της επίθεσης φέτος. Ο Λονγκ προοριζόταν για βασικός αφού είχε παίξει και στα δύο ευρωπαϊκά παιχνίδια της ομάδας. Για τρίτη σεζόν ο Στιβ Μπρους στο τιμόνι της, με τη θητεία του να κρίνεται αρκετά επιτυχημένη ως τώρα (δευτεραθλήτρια Τσάμπιονσιπ την πρώτη περίοδο, Ευρώπη στη δεύτερη). Στα φιλικά προετοιμασίας έμεινε στο 1-1 με Φέριμπι και Μπάρνσλεϊ και επικράτησε της Γιόρκ (2-0) και στο πιο πρόσφατο της Στουτγάρδης με 2-1. Χωρίς απουσίες σήμερα.

 

Τελευταία 5: 3-2-0

 

Πρόταση: Η Χαλ μπορεί να έχει το μυαλό και στην Ευρώπη, αλλά πιθανότατα να μη διαφέρουν οι στόχοι της από αυτούς της ΚΠΡ για το πρωτάθλημα, που δεν είναι άλλοι από την παραμονή. Η ΚΠΡ σίγουρα δε θέλει να απογοητεύσει όπως πρόπερσι, υπάρχει σχετική ομοιογένεια και θέλει οπωσδήποτε ένα θετικό αποτέλεσμα. Παιχνίδι ρίσκου, αλλά τείνουμε προς το Χ (3.30 Championsbet).

 

 

 

17:00 ΣΤΟΟΥΚ – ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ

 

Προϊστορία: 27-24-45

Πέρυσι: ΣΤΟΟΥΚ-ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ 2-1

 

ΣΤΟΟΥΚ: Εκμεταλλευόμενη για ακόμα μια χρονιά τις επιδόσεις της εντός έδρας, όπου έχασε μόνο τρεις φορές και έκανε αρκετές ζημιές στους μεγάλους (από τις 7 κορυφαίες έχασε μόνο από Λίβερπουλ και Τόττεναμ, 10-6-3 συνολικά), κατάφερε να πετύχει μια άνετη παραμονή τερματίζοντας στην 9η θέση, κάτι που θα είναι και ο φετινός στόχος της. Λίγες και ουσιαστικές οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι, φέρνοντας τον Μπόγιαν Κρκιτς (5 εκατ.) και ελεύθερους τον δεξιό μπακ Μπάρντσλεϊ (Σάντερλαντ), τον κεντρικό μέσο Σίντγουελ (Φούλαμ) και τον επιθετικό Μαμέ Ντιούφ (Αννόβερο). Επέστρεψε στην Άρσεναλ ο δανεικός εξτρέμ Ασαϊντί (βασικός), ενώ έμεινε ελεύθερος ο επίσης βασικός αριστερός μέσος Εθέρινγκτον. Έδωσε αρκετά δυνατά φιλικά στη Γερμανία (Γκλάντμπαχ 1-1, Μόναχο 1860 0-2, Σάλκε 1-2), επί Αγγλικού εδάφους αντιμετώπισε τις Μπέρτον (0-0) και Μπλάκμπερν (1-1) και στα δύο πιο σοβαρά κέρδισε τη Μπέτις (2-0) και έμεινε στο 1-1 με τη Φράιμπουργκ. Για ακόμα ένα χρόνο στον πάγκο ο Μαρκ Χιούζ, που έχει δώσει μαχητικό πνεύμα στην ομάδα. Χωρίς απουσίες σήμερα.

 

Τελευταία 5: 1-3-1

 

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΛΑ: Η χρονιά πέρυσι ξεκίνησε με πολύ χαμηλά τον πήχη και χωρίς όρεξη να ξοδέψει πολλά για ενίσχυση, χτυπήθηκε πολλές φορές από τραυματισμούς βασικών στελεχών της, αλλά τελικά ο Πολ Λαμπέρτ (3η σεζόν φέτος) είδε την ομάδα του να τερματίζει με πέντε βαθμούς διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού, με τη βοήθεια όμως της ύπαρξης ομάδων χειρότερων από αυτή. Ενισχύθηκε στην άμυνα, παίρνοντας πακέτο από τη Βαλένθια τον κεντρικό αμυντικό Σεντέρος και τον αριστερό μπακ Αλί Σισοκό (2.2 εκατ.) και ως ελεύθερους τον μεσοεπιθετικό Τζο Κόουλ (Γουέστ Χαμ), τον αριστερό μέσο Ρίτσαρντσον (Φούλαμ) και τον συμπαίχτη του επιθετικό Ντάρεν Μπεντ, ως δανεικό. Εκτός του δεξιό μέσου Ολμπράιτον, αποχώρησαν δανεικοί κάποιοι παίχτες που είχαν λίγες συμμετοχές πέρυσι (Τόνεφ, Λούνα, Σιλά, Χελένιους). Στα φιλικά προετοιμασίας επικράτησε των Μάνσφιλντ (3-1), Ντάλας (2-0), Χιούστον (1-0), Γουόλσολ (1-0), έχασε από Τσέστερφιλντ (1-3) και Χρόνινχεν (1-4), ενώ έμεινε στο 0-0 στην πρόβα τζενεράλε κόντρα στην Πάρμα. Χωρίς νίκη στις 9 τελευταίες εξόδους της στο πρωτάθλημα (0-2-7). Εκτός ο αριστερός μέσος Τζο Κόουλ και οι επιθετικοί Μπεντεκέ (βασικός), Κόζακ (14 συμμ./4 γκ. πέρυσι).

 

Τελευταία 5: 2-1-2

 

Πρόταση: Βάση περσινών δεδομένων θα δίναμε ένα προβάδισμα στην έδρα της Στόουκ. Αλλά επειδή με τις «μετρίου επιπέδου» ομάδες της Πρέμιερ δε μπορείς να είσαι ποτέ σίγουρος, θα πάμε με το γκολ-γκολ (2.00 Goalbet), ελπίζοντας ότι από πέρυσι αμφότερες έχουν κρατήσει κάποιες από τις αμυντικές τους αδυναμίες.

 

 

17:00 ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ – ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ

 

Προϊστορία: 45-28-47

Πέρυσι: ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ 3-0

 

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Μόνο η ίδια και ο Θεός ξέρουν πως σώθηκε πέρυσι. Ειδικά στο τέλος έκανε ότι μπορούσε για να… πέσει, αλλά οι ομάδες από κάτω δεν εκμεταλλεύτηκαν τις τέσσερις ήττες στα 5 τελευταία (τρεις σερί στο τέλος) και έτσι η Άλμπιον θα βρεθεί και φέτος στην Πρέμιερ. Συνολικά είχε τις λιγότερες νίκες στην κατηγορία (7), αλλά και τις περισσότερες ισοπαλίες (15). Πολλές οι εναλλαγές στην απόδοσή της κατά τη διάρκεια της σεζόν, αλλά η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές δεν την ήθελε και η τύχη. Βίωσε μάλιστα και τρεις αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, με τον Στίβεν Κλαρκ να ξεκινάει, να αποχωρεί τον Δεκέμβριο και στη θέση του να κάθεται ο βοηθός Κιθ Ντάουνινγκ. Συζητήθηκε για το αν θα παραμείνει σε μόνιμη βάση, αλλά τελικά η διοίκηση προτίμησε τον Ισπανό Πέπε Μελ, ο οποίος μόνο καλό δεν έκανε (3-6-8 ο απολογισμός του). Έτσι φέτος η διοίκηση προτίμησε να δώσει την ευκαιρία στον Άλαν Ιρβάιν να κοουτσάρει την ομάδα, ο οποίος θα αναλάβει για πρώτη φορά σύλλογο της Πρέμιερ. Είχε βρεθεί στους πάγκους της Πρέστον και της Σέφιλντ Γουέν., ενώ τα τελευταία τρία χρόνια καθοδηγούσε τις ακαδημίες της Έβερτον. Στην ομάδα ήρθαν ο επιθετικός Ιντεγιέ (10 εκατ., Ντιναμό Κιέβου), ο κεντρικός μέσος Γκάρντνερ (Σάντερλαντ), ο αμυντικός μέσος Μπερντ (Μπέρνλι), ενώ ενισχύθηκε σημαντικά και η άμυνα με τον κεντρικό αμυντικό Λεσκότ (Μάν. Σίτι), τον δεξιό μπακ Γκαμπόα (2.4 εκατ., Ρόζενμποργκ) και τον αριστερό μπακ Ποκονιόλι (2.3 εκατ., Αννόβερο). Καλύφθηκαν έτσι τα κενά που άφησαν οι αποχωρήσαντες αμυντικοί Μπίλι Τζόουνς, Ρίτζγουελ, Λουγκάνο και Ριντ. Παρελθόν από την ομάδα και ο μεσοεπιθετικός Γκέρα, αλλά και οι δανεικοί Ποπόφ, Βίντρα, Αμαλφιτανό, Τιεβί. Κέρδισε και στα 4 πρώτα φιλικά που έδωσε (Μπέρι 2-0, Σριούσμπερι 2-1, Σακραμέντο Ρεπάμπλικ 1-0 και 3-1), αλλά έχασε στα 3 επόμενα (Νόττινχαμ 0-1, Πορτ Βέιλ 2-3, Πόρτο 1-3). Μετράει πέντε συνεχόμενες εντός έδρας νίκες κόντρα στη Σάντερλαντ. Εκτός οι κεντρικοί αμυντικοί Λεσκότ, ΜακΌλεϊ και ο μεσοεπιθετικός Μόρισον.

 

Τελευταία 5: 2-0-3

 

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Κινήθηκε μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας πέρυσι και δεν κατάφερε να βρει ρυθμό μέσα στη σεζόν, με αποτέλεσμα να τερματίσει 14η, 5 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Σε αυτό μεγάλη επιρροή είχε και ο γραφικός Πάολο Ντι Ματέο, ο οποίος δεν πρόλαβε να στεριώσει, με τον Γκας Πογέτ να αφήνει πολύ καλές εντυπώσεις, περίοδος όπου η Σάντερλαντ έδειχνε να παίζει περισσότερο ως «ομάδα». Της έλειπε όμως η σταθερότητα. Έχει πάντως να θυμάται την πολύ καλή πορεία της στο Λιγκ Καπ, όπου έφτασε μέχρι τον τελικό, χάνοντας από τη Σίτι με 1-3 και έχοντας αποκλείσει προηγουμένως Σαουθάμπτον, Τσέλσι και Γιουνάιτεντ. Αρκετά τα νέα πρόσωπα: ο μεσοεπιθετικός Ζόρντι Γκόμεζ (Γουίγκαν), ο διεθνής Ρουμάνος κίπερ Παντιλίμον (Μάν. Σίτι), ο δεξιό μπακ Μπίλι Τζόουνς (Γουέστ Μπρομ), ο αριστερός μπακ φαν Άανχολτ (Τσέλσι/Φίτεσε, 3 εκατ.), ο αριστερός εξτρέμ Μπάκλεϊ (Μπράιτον, 3 εκατ.) και ο κεντρικός μέσος Ρόντγουελ (Μάν. Σίτι, 9 εκατ.), ενώ επέστρεψαν από τους δανεισμούς τους οι αμυντικοί μέσοι Ν’ντιαγέ (Μπέτις), Καμπράλ (Τζένοα) και ο κεντρικός αμυντικός Ντιακιτέ (Φιορεντίνα). Πολλές και οι αποχωρήσεις, ελάχιστα επηρεάζουν: «πακέτο» στη Νιούελς ο κίπερ Ουστάρι και ο Σκόκο (3 εκατ.), που ήρθαν και δεν ακούμπησαν, οι αναπληρωματικοί κίπερ Γουέστγουντ (Σέφιλντ Γουέν.), Γκόρντον (Σέλτικ), ο κεντρικός αμυντικός Κουέγιαρ, ο αριστερός μπακ Ντοσένα, ο βασικός δεξιός μπακ Μπάρντσλεϊ (Στόουκ) και ο αναπληρωματικός κεντρικός μέσος Γκάρντνερ (Γουέστ Μπρομ). Στα φιλικά προετοιμασίας κέρδισε Ντάρλινγκτον (5-1), Καρλάιλ (1-0), Χάρτπουλ (3-0), Ουέλβα (1-0), έχασε από την πορτογαλική Νασιονάλ (0-1) και στο τελευταίο έμεινε στο 0-0 με τη Σετούμπαλ. Overοι 6 από τις 7 τελευταία αναμετρήσεις με τη Γουέστ Μπρομ, οι 4 από αυτές ήταν και γκολ-γκολ. Εκτός ο δεξιός μπακ Μπίλι Τζόουνς ο μεσοεπιθετικός Τζιακερίνι και ο επιθετικός Άλτιντορ.

 

Τελευταία 5: 3-1-1

 

Πρόταση: Άγνωστο το τι θα δούμε φέτος από τη Γουέστ Μπρομ, ειδικά με τον νέο και άπειρο προπονητή που θα την καθοδηγεί, ο οποίος καλείται να της δώσει πιο μαχητικό πνεύμα φέτος. Συμπαθητική η Σάντερλαντ πέρυσι, που ενισχύθηκε κιόλας. Θα ρισκάρουμε στο να αποφύγουν την ήττα οι «μαυρόγατες». Χ2 στο 1.61 (Meridianbet).

 

 

17:00 ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ – ΤΟΤΤΕΝΑΜ

 

Προϊστορία: 36-23-43

Πέρυσι: ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΤΟΤΤΕΝΑΜ 2-0

 

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Έπαιξε με τη φωτιά στις τελευταίες αγωνιστικές πέρυσι (3 νίκες, 8 ήττες), αλλά τελικά κατάφερε να παραμείνει άνετα στην κατηγορία, αφού δεν απειλήθηκε από τις υπόλοιπες ομάδες. Φέτος θέλει να αποφύγει τέτοιες καταστάσεις, ποντάροντας αρκετά στα νέα πρόσωπα με πρώτο και καλύτερο τον επιθετικό από το Εκουαδόρ, Ένερ Βαλέντσια, που άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στο Μουντιάλ (Πατσούκα, 15 εκατ.) και καλείται να δώσει λύσεις στον επιθετικό τομέα, εκεί όπου «πονούσε» αρκετά η ομάδα πέρυσι. Σε αυτό πρόκειται να βοηθήσει και ο πρώην επιθετικός της Λάτσιο, Μάουρο Ζάρατε (Βελέζ, ελεύθ.), ενώ μαζί τους ήρθαν και ο κεντρικός αμυντικός Κουγιατέ (Άντερλεχτ, 9 εκατ.), ο αριστερός μπακ Κρέσγουελ (Ίπσουιτς, 2.5 εκατ.) και ο επιθετικός Ντιαφρά Σακό (Μετζ, 4.5 εκατ.). Δανεικός θα παίζει ο δεξιός μπακ της Άρσεναλ Καρλ Γιένκινσον. Αποχώρησαν οι δανεικοί Αρμέρο (Νάπολι), Νοτσερίνο (Μίλαν), Μποριέλο (Ρόμα), αλλά και ο Τζο Κόουλ. Στα φιλικά έφερε ισοπαλίες με Σάλκε (0-0), Στίβενεϊτζ (2-2), Ίπσουιτς (0-0), ηττήθηκε από Γουέλινγκτον Φίνιξ (1-2) και Σύδνεϋ (1-3) σε τουρνέ στην Αυστραλία, το ίδιο και από τη Μάλαγα στη συνέχεια, κερδίζοντας μόνο το τελευταίο κόντρα στη Σαμπντόρια (3-2). Πέρυσι κατάφερε να πετύχει τρεις νίκες κόντρα στην Τόττεναμ: 2-0 εντός και 3-0 εκτός για το πρωτάθλημα, ενώ την απέκλεισε και στα προημιτελικά του Λιγκ Καπ (2-1). Εκτός οι αμυντικοί Γιένκινσον, Ντεμέλ, Κρέσγουελ και ο επιθετικός Άντι Κάρολ.

 

Τελευταία 5: 1-1-3

 

ΤΟΤΤΕΝΑΜ: Φέτος φαίνεται από την αρχή ότι πηγαίνει με τελείως διαφορετική πολιτική για να κάνει την υπέρβαση και να πετύχει μία θέση στην τετράδα. Αρχικά, μετά από τις περιπέτειες στον πάγκο τα τελευταία δύο χρόνια και τα πειράματα με Βίλας-Μπόας και Σέργουντ πέρυσι, προσέλαβε τον Μαουρίτσιο Ποκετίνο, άνθρωπο που του αρέσει η σκληρή δουλειά και μπορεί να πάρει από τους παίχτες του το κάτι παραπάνω, όπως έδειξε με τη εξαιρετική πορεία της Σαουθάμπτον πέρυσι. Κατά δεύτερον δε δαπανήθηκαν τα μεγάλα ποσά που ξόδευε τα τελευταία χρόνια. Κρίθηκε ότι υπάρχει ο κορμός για να πετύχει το μεγάλο στόχο της, αν και πάλι έκανε κάποιες προσεγμένες κινήσεις, φέρνοντας τον κίπερ της Σουόνσι Φορμ (6 εκατ.), τον συμπαίχτη του αριστερό μπακ Μπεν Ντέιβις (18 εκατ.) και τον κεντρικό αμυντικό της Σπόρτινγκ Λ., Έρικ Ντίερ (5 εκατ.). Μοναδική αποχώρηση αυτή του μεσοεπιθετικού Σίγκουρντσον, που δόθηκε ως αντάλλαγμα στη Σουόνσι. Εισέπραξε πάντως χρήματα από παίχτες που δεν υπολόγιζε: 4 εκατ. από την Τζένοα για τον Φαλκέ (Ράγιο πέρυσι) και άλλα 9 για να κρατήσει τον Λίβερμορ η Χαλ (δανεικός πέρυσι). Σε τουρνέ που βρέθηκε στις ΗΠΑ αντιμετώπισε τους Σιάτλ Σάουντερς (3-3), το Τορόντο (3-2) και το Σικάγο (2-0), ενώ επί ευρωπαϊκού εδάφους, διέσυρε τη Σέλτικ (6-1) και επικράτησε της Σάλκε με 2-1. Εκτός ο δεξιός μπακ Γουόλκερ, οι κεντρικοί αμυντικοί Τσίριτσες (βασικοί), Ντόουσον (ενίοτε βασικός) και ο μέσος Ντεμπελέ.

 

Τελευταία 5: 4-1-0

 

Πρόταση: Περιμένουμε τη Γουέστ Χαμ ενισχυμένη μεσοεπιθετικά. Κόντρα σε μια ομάδα με έφεση στο σκοράρισμα, όπως φάνηκε και από τα φιλικά της, αλλά χωρίς να έχει διορθώσει τις παθογένειες στο αμυντικό κομμάτι, περιμένουμε να δούμε και από τις δύο γκολ. Στο 1.75 το γκολ-γκολ (Playbet).

 

 

19:30 ΑΡΣΕΝΑΛ – ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ

 

Προϊστορία: 18-8-2

Πέρυσι: ΑΡΣΕΝΑΛ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ 2-0

 

ΑΡΣΕΝΑΛ: Πολλοί στην Αγγλία μιλάνε για την καλύτερα Άρσεναλ της δεκαετίας. Και οι ελπίδες για «μεγάλα» πράγματα μεγιστοποιήθηκαν ακόμα περισσότερο με την κατάκτηση του Τσάριτι Σιλντ την περασμένη Κυριακή, όπου επικράτησε με 3-0 της Σίτι. Είχε καλή εικόνα, αλλά το σκορ είναι λίγο μαγική εικόνα. Με σουτ του Καθόρλα το 1-0 (21’), στο 42’ ο Ράμσεϊ το 2-0, το τελικό σκορ έγραψε ο Ζιρού στο 61’. Η περσινή στροφή στην οικονομική πολιτική των κανονιέρηδων με την έλευση του Εζίλ (50 εκατ.), είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση του κυπέλλου, πρώτος τίτλος της ομάδα μετά από 8 χρόνια, ενώ στο πρωτάθλημα, παρότι οδηγούσε την κούρσα μέχρι τα Χριστούγεννα, τερμάτισε 4η με 7 βαθμούς διαφορά από την κορυφή. Αυτό φαίνεται πως άνοιξε την όρεξη και φέτος στους ιθύνοντες, που θέλησαν να ενισχύσουν κι άλλο την ομάδα, ξοδεύοντας περίπου 80 εκατομμύρια για να φέρουν στο Λονδίνο τον Αλέξις Σάντσεζ (Μπαρτσελόνα, 38 εκατ.), τον κίπερ της Κολομβίας Οσπίνα, που έκανε εξαιρετικό Μουντιάλ (Νις, 4 εκατ.), τον αριστερό μπακ Ντεμπουσί (Νιούκαστλ, 15 εκατ.) και τον 19χρονο δεξιό μπακ Καλούμ Τσέιμπερς (Σαουθάμπτον, 20 εκατ.). Στα νέα πρόσωπα συγκαταλέγεται και ο Τζόελ Κάμπελ, που μετά την πολύ καλή χρονιά με τον Ολυμπιακό, ήρθε επιστέγασμα η εικόνα του στο Μουντιάλ, για να αναγκάσει το Βενγκέρ να τον συμπεριλάβει στα πλάνα της πρώτης ομάδας. Από την άλλη αποχώρησαν ο Κέλστρομ, που ήταν δανεικός από την Σπαρτάκ Μόσχας, οι κίπερ Φαμπιάνσκι, Βιβιάνο, ο αριστερός μπακ Σανιά και ο κεντρικός αμυντικός Βερμάλεν, που συνεχίζει στη Μπαρτσελόνα έναντι 15 εκατ. Μεταγραφή της τελευταίας στιγμής ο επιθετικός Μπέντνερ, ο οποίος συνεχίζει στη Βόλφσμπουργκ (ελεύθερος). Με την έλευση του Τσέιμπερς, ο έτερος δεξιός μπακ Γιένκινσον δόθηκε δανεικός στη Γουέστ Χαμ. Στα φιλικά που έδωσε κέρδισε την ημιερασιτεχνική Μπόρχαμ Γουντ (2-0) και έχασε από τη Νέα Υόρκη του Ανρί με 0-1. Στο Έμιρεϊτς Καπ, που διοργάνωσε η μεγάλη χορηγός της Φλάι Έμιρεϊτς, διέλυσε 5-1 τη Μπενφίκα και έχασε με 0-1 από τη Μονακό. Είναι αήττητη από την Κρίσταλ Πάλας σε 9 αναμετρήσεις (7 πρωτ., 2 Λιγκ Καπ) με απολογισμό 7-2-0. Συνολικά έχει πολύ καλή παράδοση, μετρώντας 21 νίκες και 9 ισοπαλίες σε 32 αναμετρήσει σε όλες τις διοργανώσεις. Πέρυσι επικράτησε εντός-εκτός με 2-0. Εκτός ο κίπερ Οσπίνα, ο κεντρικός μέσος Γκνάμπρι, ο αριστερός εξτρέμ Μιγιαΐτσι και ο επιθετικός Γουόλκοτ.

 

Τελευταία 5: 3-2-0

 

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Η περσινή σωτηρία ήταν καθαρά έργο Πούλις. Ξεκίνησε ως ομάδα που δε θα απέφευγε το μοιραίο, αλλά από τον χειμώνα και έπειτα κατάφερε να αλλάξει πολύ τη φιλοσοφία της, με τον Τόνι Πούλις να εφαρμόζει πολλά από τα χαρακτηριστικά που είχαμε συνηθίσει να βλέπουμε στη δική του Στόουκ και τελικά με ένα ντεμαράζ πέντε σερί νικών λίγο πριν το τέλος τερμάτισε στην τιμητική 11η θέση. Πολύ λίγες οι κινήσεις που έκανε φέτος: έφερε τον επιθετικό Φρέιζερ Κάμπελ (Κάρντιφ, 1.7 εκατ.), τον δεξιό μπακ Μάρτιν Κέλι (Λίβερπουλ, 2.2 εκατ.) και τον κεντρικό αμυντικό Χάνγκελαντ (Φούλαμ), ενώ αποχώρησαν ο κεντρικός μέσος Καμπάνια (Σαμπντόρια, 2 εκατ.), ο κεντρικός αμυντικός Γκάμπιντον και ο αμυντικός μέσος Ντικατσόι (Κάρντιφ). Η ανύπαρκτη ουσιαστικά ενίσχυση της ομάδας φαίνεται πως έφερε ρήξη στις σχέσεις του Πούλις με τη διοίκηση, ο οποίος παραιτήθηκε αιφνιδίως την Πέμπτη. Έτσι η Κρίσταλ Πάλας είναι σε εύρεση νέου τεχνικού, με τον βοηθό Κιθ Μίλεν να αναλαμβάνει χρέη υπηρεσιακού. Στα φιλικά που έδωσε έκανε ρεκόρ συλλόγου, διασύροντας την ΑΚ Γκράτσερ (γ’ κατηγορία Αυστρίας) με 13-1 (!), έμεινε στο 2-2 με την Κολόμπους Κρου, επικράτησε των Φιλαδέλφια Γιούνιον (1-0) και Ρίτσμοντ Κίκερς (3-0) σε περιοδεία στις ΗΠΑ και τέλος έχασε από τη Μπρέντφορντ με 2-3. Εκτός σήμερα ο κεντρικός αμυντικός Ντιλέινι, ο δεξιός μπακ Μαριάπα, ο μεσοεπιθετικός Γουίλιαμς και ο αριστερός εξτρέμ Ζερόμ Τόμας.

 

Τελευταία 5: 3-1-1

 

Πρόταση: Μας «γέμισε» το μάτι περισσότερο από ποτέ η Άρσεναλ φέτος. Περιμένουμε η Κρίσταλ Πάλας να έχει συγκεκριμένη τακτική φέτος και να προσπαθεί να κλέψει ότι μπορεί, από όπου μπορεί, αλλά αποκλείεται να μην επηρεαστεί από την αρνητική εξέλιξη με τον Πούλις. Στο 1.75 το over (Stoiximan), που μπορεί να το φέρει και μόνη της η Άρσεναλ.

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις