Προκριματικά Euro 2016 6ος όμιλος: Ντέρμπι με τους πρωτοπόρους η Εθνική

21:45 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ – ΡΟΥΜΑΝΙΑ

Προϊστορία: 0-2-6

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (65η): Σε ένα αρκετά μοιρασμένο παιχνίδι, έμεινε στο 1-1 εντός έδρας με την Ελλάδα, βαθμός που την έφερε στη 2η θέση του ομίλου. Καλύτερη η Ελλάδα στο πρώτο μέρος, όπου προηγήθηκε στο 24’, με τους Φινλανδούς ωστόσο να έχουν την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στην αρχή, όταν πλασέ του Σπαρβ έφυγε ξυστά δίπλα από το δοκάρι του Καρνέζη. Μπήκε δυνατά στην επανάληψη και έφερε το παιχνίδι στα ίσια, με τον Χούρμε να εκτελεί με μονοκόμματο σουτ, μετά από ωραία συνεργασία. Μέτριας ποιότητας το υπόλοιπο του παιχνιδιού, με το 1-1 να κρίνεται δίκαιο αποτέλεσμα. Δεν είναι ομάδα που προκαλεί φόβο, αλλά οι μονάδες της είναι σε θέση να σταθούν σε καλό επίπεδο και έτσι έχει βάλει σοβαρή υποψηφιότητα για μία από τις τρεις πρώτες θέσεις του ομίλου. Καμία αλλαγή στην αποστολή σε σχέση με το ματς κόντρα στην Ελλάδα, με τον να μην αναμένεται να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Τελευταία 5: 2-2-1

Τερματοφύλακες: Μαένπαα (Φένλο), Χραντέτσκι (Μπρόντμπι), Γιορόνεν (Φούλαμ)
Αμυντικοί: Μοϊσάντερ (Άγιαξ), Αρκίβουο (Χάκεν), Λάμπι (Ελσίνκι), Τοΐβιο (Μόλντε), Ογιάλα (Τέρεκ Γκρόζνι), Χούρμε (Οντ), Ουρόνεν (Χέλσινμποργκ), Σόρσα (Ελσίνκι)
Μέσοι: Ταΐνιο (Ελσίνκι), Ερεμένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χαμαλάινεν (Λεχ Πόζναν), Σπαρβ (Μίντιλαντ), Περπαρίμ Χετεμάι (Κιέβο), Ρινγκ (Καίζερσλάουτερν), Ρίσκι (Ρόζενμποργκ), Χάλστι (Μάλμε), Καούκο (ΦΣΒ Φρανκφούρτη), Ματίλα (Άαλεσουντ)
Επιθετικοί: Πούκι (Μπρόντμπι), Ποχιανπάλο (Φορτούνα Ντ.), Μαρκάνεν (Ρεάλ Β’)

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (26η): Ισόπαλο 1-1 ήταν το γειτονικό ντέρμπι με την Ουγγαρία, που σημαδεύτηκε ωστόσο από εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων. Ελάχιστες οι καλές φάσεις και για τις δύο πλευρές, αλλά κατάφερε να προηγηθεί στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους, όταν ο Ρατς του ΠΑΟΚ έβγαλε συρτή σέντρα, την οποία δεν πρόλαβε ο Τσίπτσιου, αλλά ο Ρουσέσκου που ήρθε ως τρέιλερ, δεν άφησε να πάει χαμένη. Και εκεί που το ματς έμοιαζε πως θα οδηγούσε την Ρουμανία στο 2 στα 2, δέχτηκε το γκολ στο 82’ από απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 82’, με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Βασικός ξεκίνησε ο πρώην άσος του ΠΑΟ, Λουτσιάν Σανμαρτεάν, που πήρε πάνω του τι περισσότερες επιθετικές προσπάθειες των Ρουμάνων. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει τη νίκη η Ρουμανία, αλλά με τη μορφή που έχει πάρει ο όμιλος και δείχνοντας το πιο σοβαρό πρόσωπο από τις υπόλοιπες ομάδες του ομίλου, είναι από τα πρώτα φαβορί για τις δύο πρώτες θέσεις. Στο ματς με την Ουγγαρία ο Γκοϊάν του Αστέρα Τρίπολης ξεκίνησε βασικός, αλλά τραυματίστηκε μόλις στο 5’ και έτσι έμεινε εκτός αποστολή για σήμερα. Τραυματίας παραμένει και ο έμπειρος επιθετικός Μαρικά. Παραμένει αήττητη από τη Φινλανδία σε 8 αναμετρήσεις (6-2-0). Τελευταία φορά ήταν για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006, όπου είχε κερδίσει και στις δύο αναμετρήσεις της.

Τελευταία 5: 2-2-1

Τερματοφύλακες: Ταταρουσάνου (Φιορεντίνα), Παντιλίμον (Σάντερλαντ), Σίλβιου Λουνγκ Τζούνιορ (Άστρα Γκιούργκιου)
Αμυντικοί: Ρατς (ΠΑΟΚ), Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Τσίριτσες (Τόττεναμ), Γκαρντός (Σαουθάμπτον), Λούτσιν (Στεάουα), Λατοβλεβίτσι (Στεάουα), Γκριγκόρε (Τουλούζ), Μότσι (Λουντογκόρετς)
Μέσοι: Τόρζε (Κόνιασπορ), Τανάσε (Στεάουα), Πιντίλιι (Αλ-Χιλάλ), Μαξίμ (Στουτγάρδη), Τσίπτσιου (Στεάουα), Χόμπαν (Χαποέλ Μπιρ Σίβα), Σανμαρτεάν (Στεάουα), Ενάτσε (Άστρα Γκιούργκιου), Πρεπελίτσα (Στεάουα)
Επιθετικοί: Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Ρουσέσκου (Στεάουα), Κεσερού (Στεάουα)

Πρόταση: Δεν εντυπωσιάζουν με τις επιθετικές τους επιδόσεις, αλλά έστω και δύσκολα βρίσκουν τη μπάλα προς τα δίχτυα αμφότερες. Το ίδιο περιμένουμε να δούμε και σήμερα, με το παιχνίδι όμως να μη ξεφύγει στο σκορ. Λογικό το 2-3 γκολ στο 1.97 (Stoiximan).


 

 

Στην Μπάλα είναι Γκουρού. Παίξε με 100% bonus εώς 100 ευρώ

 

21:45 ΕΛΛΑΔΑ – Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ

Προϊστορία: 4-0-1

ΕΛΛΑΔΑ (14η): Ούτε τώρα κατάφερε η Ελλάδα να πάρει την πρώτη της νίκη μένοντας στο 1-1 με την Φινλανδία στο Ελσίνκι. Εκπλήξεις έκρυβε η ενδεκάδα που κατέβασε ο Ρανιέρι, ο οποίος χρησιμοποίησε για πρώτη φορά τριπλέτα στην επίθεση του Μαυρία, Καρέλη και Αθανασιάδη. Εκτός αγώνα έμοιαζαν οι Μαυρίας, Αθανασιάδης, ο Καρέλης όμως τον δικαίωσε με το παραπάνω, αφού κατάφερε να πετύχει ένα πολύ όμορφο γκολ στο 24’, με το οποίο προηγήθηκε η Ελλάδα, στο ντεμπούτο του με τα εθνικά χρώματα. Οι Φινλανδοί ανταπέδωσαν στο 55’ με εξίσου ωραίο γκολ και το ματς κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις μέχρι το τέλος. Αυτός ήταν ο πρώτος βαθμός της Ελλάδας στον όμιλο, αν και άπαντες δείχνουν αισιόδοξοι ότι παρότι η Εθνική έχει μείνει πίσω, η πρόκριση δε θα χαθεί. Αυτόματα ο σημερινός αγώνας αποκτά χαρακτήρα πρόωρου τελικού, αφού έτσι θα κόψει τη φόρα της Β. Ιρλανδίας που έχει κάνει το δύο στα δύο. Η ομοσπονδία πάντως, πριν ξεκινήσουν να «χτυπούν» οι καμπάνες για τον Ρανιέρι, έσπευσε να τον στηρίξει, ενώ με επίσημη δήλωση, γνωστοποιήθηκε η πρόθεση να παραμείνει ο Ρανιέρι μέχρι το 2018 και όχι μέχρι το 2016, όταν και λήγει το συμβόλαιο του. Το μόνο που είναι ωστόσο σίγουρο είναι ότι ο Ρανιέρι «ψάχνεται» κάτι που θα σημαίνει πιθανότατα κι άλλες αλλαγές στο σημερινό παιχνίδι. Πέντε φορές έχουμε αναμετρηθεί με τη Β. Ιρλανδία, με την οποία μετράμε 4 νίκες και μία ήττα στο μακρινό 1961. Πιο πρόσφατες αναμετρήσεις ήταν για τα προκριματικά του Euro 2004, όπου είχαμε κερδίσει και στα δύο παιχνίδια (1-0 εντός, 2-0 εκτός). Καμία αλλαγή στην αποστολή σε σχέση με τον αγώνα με την Φινλανδία.

Τελευταία 5: 1-2-2

Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Ουντινέζε), Γλύκος (ΠΑΟΚ), Καπίνο (Μάιντς), Διούδης (Κλαμπ Μπριζ)
Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βίντρα (Λεβάντε), Μόρας (Βερόνα), Μανωλάς (Ρόμα), Γιαννούλης (Ολυμπιακός), Σταφυλλίδης (Φούλαμ), Σκόνδρας (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Μπενφίκα), Ταχτσίδης (Βερόνα), Μαυρίας (Σάντερλαντ), Μάνταλος (ΑΕΚ)
Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Σαμαράς (Γουέστ Μπρομ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Καρέλης (Παναθηναϊκός)

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (71η): Ονειρικό ξεκίνημα για του βορειοϊρλανδούς, που μετά τη νίκη στην πρεμιέρα επί της Ουγγαρίας, κατάφεραν να επικρατήσουν και στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου κόντρα στα νησιά Φερόε, πατώντας έτσι στην κορυφή της βαθμολογίας. Πολύ νωρίς μπροστά στο σκορ με πλασέ του αμυντικού ΜακΌλεϊ (6’), μετά από κόρνερ, εδραιώνοντας τη νίκη της στο 20’ με δεύτερο γκολ από προβολή του Λάφερτι. Για να το σιγουρέψει όμως χρειάστηκε και τη συμβολή του Ρόι Κάρολ, με τον πρώην κίπερ των Ολυμπιακού, ΟΦΗ να πιάνει πέναλτι στο 36’. Δεν είναι η νέα έκπληξη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, αλλά με το πείσμα που έδειξε κόντρα στην Ουγγαρία και τα πλέον απαραίτητα που χρειάστηκε να κάνει κόντρα στα Φερόε, έχει βάλει και αυτό υποψηφιότητα για την πρόκριση. Είναι ακόμα νωρίς πάντως και θα χρειαστεί να δούμε αν αυτό το πολύ θετικό ξεκίνημα έχει και συνέχεια. Καμία αλλαγή στην αποστολή σε σχέση με τον αγώνα με τα Νησιά Φερόε.

Τελευταία 5: 2-1-2

Τερματοφύλακες: Ρόι Κάρολ (Νοτς Κάουντι), Μανούς (Σεντ Τζόνστον), ΜακΓκόβερν (Χάμιλτον)
Αμυντικοί: Χιούζ (Μπράιτον), Μπερντ (Γουέστ Μπρομ), ΜακΌλεϊ (Γουέστ Μπρομ), Τζόνι Έβανς (Μάν. Γιουν.), ΜακΓκίβερν (Πορτ Βέιλ), Κάθκαρτ (Γουότφορντ), Κόνορ ΜακΛόχλιν (Φλίτγουντ), ΜακΚάλοχ (Ντονκάστερ), Ράιαν ΜακΛόχλιν (Λίβερπουλ)
Μέσοι: Ντέιβις (Σαουθάμπτον), Μπραντ (Γουέστ Μπρομ), Κλίγκαν (Κιλμάρνοκ), Κόρι Έβανς (Μπλάκμπερν), Νόργουντ (Ρέντινγκ), Σέιν Φέργκιουσον (Νιούκαστλ), ΜακΚόρτ (Μπράιτον), Πάτον (Νταντί Γιουν.), Ριβς (ΜΚ Ντονς)
Επιθετικοί: Κάιλ Λάφερτι (Νόριτς), ΜακΓκιν (Αμπερντίν), Γουάρντ (Ντέρμπι), ΜακΚέι (Ινβερνές), Μαγκένις (Κιλμάρνοκ), Γκριγκ (ΜΚ Ντονς)

Πρόταση: «Μονόδρομος», «τελικός» και όλα τα συναφή για την Εθνική, που πρέπει επειγόντως να καλύψει το χαμένο έδαφος. Χαμηλός ο άσος, αλλά παίζεται (οριακά) στο 1.50 (Championsbet).

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις