Προκριματικά Euro 2016 6ος όμιλος: Μονόδρομος η νίκη για Ελλάδα-Ρανιέρι

19:00 ΡΟΥΜΑΝΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ

Προϊστορία: 5-5-2

ΡΟΥΜΑΝΙΑ (26η): Ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά, φεύγοντας δίκαια με το διπλό στην Αθήνα, χάρη σε γκολ-πέναλτι του Μαρικά στο 10’. Ακόμα και όταν ο σκόρερ αποβλήθηκε στο 53’, δεν ανησύχησε ιδιαίτερα, απόλυτο δίκαιο το αποτέλεσμα. Είναι σε όμιλο χωρίς μεγάλο φαβορί και αφού κατάφερε να κερδίσει την Ελλάδα, που ήταν… λίγο πιο φαβορί από τις υπόλοιπες, πλέον έχει θέσει στόχο την πρωτιά. Στην αποστολή σήμερα οι αμυντικοί Ρατς (ΠΑΟΚ), που είναι και αρχηγός και Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης). Σε σχέση με την αποστολή κόντρα στην Ελλάδα λείπουν οι αμυντικοί Ταμάς (Γουότφορντ), Γκρέκου (Ντιναμό Βουκ.), Μιτρέα (Βιτορούλ) – μόνο ο πρώτος βασικός – και οι επιθετικοί Νικουλάε ( – ), Μπουκούρ (Κούμπαν Κράσνονταρ), που λογικά τελείωσαν από την εθνική, λόγω ηλικίας. Τιμωρημένος ο επιθετικός Μαρικά. Δώδεκα συνολικά οι αναμετρήσεις της στο παρελθόν με την Ουγγαρία, με την παράδοση να είναι με το μέρος της (5-5-2). Οι τελευταίες ήταν για τα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όπου κέρδισε 3-0 στο Βουκουρέστι και έμεινε στο 2-2 εκτός έδρας. Συνολικά αήττητη στις 8 πιο πρόσφατες αναμετρήσεις τους (5-3-0). Την Τρίτη φιλοξενείται από την Φινλανδία.

Τελευταία 5: 2-2-1

Τερματοφύλακες: Ταταρουσάνου (Φιορεντίνα), Παντιλίμον (Σάντερλαντ), Σίλβιου Λουνγκ Τζούνιορ (Άστρα Γκιούργκιου)
Αμυντικοί: Ρατς (ΠΑΟΚ), Γκοϊάν (Αστέρας Τρίπολης), Τσίριτσες (Τόττεναμ), Γκαρντός (Σαουθάμπτον), Λούτσιν (Στεάουα), Λατοβλεβίτσι (Στεάουα), Γκριγκόρε (Τουλούζ), Μότσι (Λουντογκόρετς)
Μέσοι: Τόρζε (Κόνιασπορ), Τανάσε (Στεάουα), Πιντίλιι (Αλ-Χιλάλ), Μαξίμ (Στουτγάρδη), Τσίπτσιου (Στεάουα), Χόμπαν (Χαποέλ Μπιρ Σίβα), Σανμαρτεάν (Στεάουα), Ενάτσε (Άστρα Γκιούργκιου), Πρεπελίτσα (Στεάουα)
Επιθετικοί: Στάνκου (Γκεντσλερμπιρλιγκί), Ρουσέσκου (Στεάουα), Κεσερού (Στεάουα)

ΟΥΓΓΑΡΙΑ (54η): Η καλή πορεία στα προκριματικά του Μουντιάλ της Βραζιλίας, που τερμάτισε δύο βαθμούς πίσω από τη σημερινή της αντίπαλο, της άνοιξε την όρεξη για διάκριση, αλλά η εντός έδρας ήττα στην πρεμιέρα την προσγείωσε απότομα. Ακόμα περισσότερο ο τρόπος που ήρθε, αφού παιδεύτηκε να προηγηθεί σε στημένη φάση με τον Πρίσκιν στο 75’, αλλά οι φιλοξενούμενοι κατάφερε να να γυρίσουν το ματς μέχρι το 88’. Η ήττα και ο τρόπος που ήρθε έφεραν την παραίτηση του Αττίλα Πίντερ, με τον βοηθό Πολ Νταρντάι, να αναλαμβάνει υπηρεσιακός. Υπάρχει πάντως αισιοδοξία ότι μπορεί να πάρει θετικό αποτέλεσμα σήμερα. Στην αποστολή ο Μέγιερι του Ολυμπιακού, ο οποίος ακόμα δεν έχει λάβει το βάπτισμα του πυρός. Σε αυτή επέστρεψε και ο έμπειρος μέσος Γκέρα, μετά από τον πολύμηνο τραυματισμό του, αλλά και ο γνωστός μας Ντάνιελ Τόζερ (πρώην ΑΕΚ). Κόπηκε στην προεπιλογή ο μέσος του Λεβαδειακού, Πίντερ. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στη Β. Ιρλανδία, εκτός έμειναν οι τραυματίες κίπερ Μπογκντάν (Μπόλτον), Γκουλάκσι (Σάλτσμπουργκ) και ο έμπειρος αμυντικός Βαντσάκ (Σιόν). Την Τρίτη παίζει πάλι εκτός, αλλά το έργο της αναμένεται να είναι πιο εύκολο στα Νησιά Φερόε.

Τελευταία 5: 2-1-2

Τερματοφύλακες: Κιράλι (Φούλαμ), Ντιμπούζ (Φερεντσβάρος), Μέγερι (Ολυμπιακός)
Αμυντικοί: Γιουχάζ (Βίντεοτόν), Γιόζεφ Βάργκα (Ντέμπρετσεν), Κορτσμάρ (Γκρόιτερ Φιρτ), Καντάρ (Ντιόσγκιορ), Κορχούτ (Ντέμπρετσεν), Ουίπεστ (Σίμον), Φιόλα (Πακς), Ταμάς (Βαρέζε)
Μέσοι: Γκέρα (Φερεντσβάρος), Τζούτζακ (Ντιναμό Μόσχας), Έλεκ (Ντιόσγκιορ), Τόζερ (Γουότφορντ), Γκιουρκσό (Βίντεοτον), Κοβάκς (Βίντεοτον), Στίμπερ (Αμβούργο), Καλμάρ (Λειψία)
Επιθετικοί: Πρίσκιν (Γκιόρ), Ζαλάι (Χόφενχαϊμ), Νίκολιτς (Βίντεοτον), Λόβρενκσικς (Λεχ Πόζναν), Ρολάντ Βάργκα (Γκιόρ)

Πρόταση: Δυνατή αναμέτρηση ανάμεσα σε Ρουμανία και Ουγγαρία, με την πρώτη να δείχνει να πατάει καλύτερα από κάθε άλλη ομάδα του ομίλου και τη δεύτερη να ψάχνει αντίδραση μετά από το σοκ της πρεμιέρας. Γκολ-γκολ στο 2.05 (Goalbet).


 

Θέλεις LIVE betting με ταχύτητα; Παίξε τώρα στη Nokibet.gr για μία μοναδική στοιχηματική εμπειρία!

 

21:45 ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Προϊστορία: 3-2-7

ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ (65η): Έκανε το αυτονόητο στην εκτός έδρας αναμέτρηση με τα Φερόε και έφυγε με τη νίκη (3-1), αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 41’, σε ένα κακό για την ίδια πρώτο ημίχρονο. Ισορρόπησε νωρίς με τον Ρίκου Ρίσκι, ο οποίος έκανε την ανατροπή στο 78’, με τον Ερεμένκο να τελειώνει το ματς τέσσερα λεπτά αργότερα. Αυτό ήταν ένα πρώτο καλό δείγμα, αλλά όλα θα κριθούν για τις δυνατότητες της στα δύο κολλητά παιχνίδια με τα δύο φαβορί του ομίλου. Σε σχέση με τον αγώνα κόντρα στα Φερόε δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Ραϊτάλα (Χέρενφεν), Χέικιλα (Ελσίνκι) και ο μέσος Πέτερι Φορσέλ (Μάριεχαμν), που δεν επηρεάζουν. Και στις 12 αναμετρήσεις της με την Ελλάδα ποτέ δεν έχει κερδίσει φιλοξενούμενος. Δέκα νίκες για την γηπεδούχο και μόλις δύο οι ισοπαλίες. Την Τρίτη φιλοξενεί τη Ρουμανία.

Τελευταία 5: 3-1-1

Τερματοφύλακες: Μαένπαα (Φένλο), Χραντέτσκι (Μπρόντμπι), Γιορόνεν (Φούλαμ)
Αμυντικοί: Μοϊσάντερ (Άγιαξ), Αρκίβουο (Χάκεν), Λάμπι (Ελσίνκι), Τοΐβιο (Μόλντε), Ογιάλα (Τέρεκ Γκρόζνι), Χούρμε (Οντ), Ουρόνεν (Χέλσινμποργκ), Σόρσα (Ελσίνκι)
Μέσοι: Ταΐνιο (Ελσίνκι), Ερεμένκο (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Χαμαλάινεν (Λεχ Πόζναν), Σπαρβ (Μίντιλαντ), Περπαρίμ Χετεμάι (Κιέβο), Ρινγκ (Καίζερσλάουτερν), Ρίσκι (Ρόζενμποργκ), Χάλστι (Μάλμε), Καούκο (ΦΣΒ Φρανκφούρτη), Ματίλα (Άαλεσουντ)
Επιθετικοί: Πούκι (Μπρόντμπι), Ποχιανπάλο (Φορτούνα Ντ.), Μαρκάνεν (Ρεάλ Β’)

ΕΛΛΑΔΑ (14η): Άλλη ομάδα είδαμε στην πρεμιέρα με τη Ρουμανία, χάνοντας τελείως όσα τη χαρακτήριζαν τα τελευταία χρόνια. Πίσω στο σκορ μόλις στο 10’ από πέναλτι. Ακόμα και όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα στο 53’, δεν έπεισε ότι μπορεί να κάνει την ανατροπή. Δώδεκα οι αναμετρήσεις μας με τη Φινλανδία. Τελευταία ήταν η νίκη σε φιλικό με 2-1. Η αμέσως προηγούμενη επίσημη ήταν στο ντεμπούτο του Ότο Ρεχάγκελ, όπου η Ελλάδα γνώρισε τη συντριβή στο Ελσίνκι με 5-1. Την Τρίτη φιλοξενεί στο Καραϊσκάκης τη Β. Ιρλανδία. Αμφίβολος σήμερα ο Τοροσίδης, αν και οι πιθανότητες είναι με το μέρος του. Τραυματίας ο Χολέβας και έτσι κλήθηκε στη θέση του ο Γιαννούλης. Απόντες οι Τζαβέλλας (ΠΑΟΚ), Κ. Παπαδόπουλος (Λεβερκούζεν), Κονέ (Ουντινέζε), Χριστοδουλόπουλου (Βερόνα), Α. Παπαδόπουλος (Τραμπζονσπόρ), που είναι τραυματίες. Δεν κλήθηκε ο φορμαρισμένος Γκέκας. Πρώτη κλήση έλαβαν ο κίπερ Διούδης (Κλαμπ Μπριζ) και ο επιθετικός του ΠΑΟ, Νίκος Καρέλης. Δεν αποτελεί πλέον έκπληξη η κλήση εκ νέου του μεσοεπιθετικού της ΑΕΚ, Πέτρου Μάνταλου, ο οποίος είχε ξεκινήσει βασικός κόντρα στη Ρουμανία. Ο Καραγκούνης κρέμασε τα παπούτσια του, αλλά δεν άφησε την εθνική ομάδα, ανέλαβε χρέη τεχνικού διευθυντή.

Τελευταία 5: 1-2-2

Τερματοφύλακες: Καρνέζης (Ουντινέζε), Γλύκος (ΠΑΟΚ), Καπίνο (Μάιντς), Διούδης (Κλαμπ Μπριζ)
Αμυντικοί: Τοροσίδης (Ρόμα), Παπασταθόπουλος (Ντόρτμουντ), Βίντρα (Λεβάντε), Μόρας (Βερόνα), Μανωλάς (Ρόμα), Γιαννούλης (Ολυμπιακός), Σταφυλλίδης (Φούλαμ), Σκόνδρας (ΠΑΟΚ)
Μέσοι: Τζιόλης (ΠΑΟΚ), Μανιάτης (Ολυμπιακός), Φορτούνης (Ολυμπιακός), Σάμαρης (Μπενφίκα), Ταχτσίδης (Βερόνα), Μαυρίας (Σάντερλαντ), Μάνταλος (ΑΕΚ)
Επιθετικοί: Σαλπιγγίδης (ΠΑΟΚ), Σαμαράς (Γουέστ Μπρομ), Μήτρογλου (Ολυμπιακός), Αθανασιάδης (ΠΑΟΚ), Καρέλης (Παναθηναϊκός)

Πρόταση: Πριν τον Ρανιέρι, θα πηγαίναμε στο διπλό. Αλλά με τα υπάρχοντα δεδομένα και τις αλλαγές που έφερε ο Ιταλός, δεν πείθει η Εθνική και θα πρέπει να δούμε πως θα πάνε τα πράγματα στην πορεία. Η Φινλανδία δε φημίζεται για τις επιθετικές της αρετές, η Ελλάδα θα είναι προσεχτική και θα κοιτάξει να αποφύγει δεύτερη γκέλα. Πιθανό το under στο 1.65 (Playbet).


 

 Ο Γκουρού του Στοιχήματος είναι ΕΔΩ. Γρήγορες και Ασφαλείς Πληρωμές.

 

21:45 Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ

Προϊστορία: 2-2-0

Β. ΙΡΛΑΝΔΙΑ (71η): Σπάνια εμφανίζεται τόσο σοβαρή, αλλά με την εμφάνιση της το 2-1 μέσα στην Ουγγαρία είναι απόλυτα δίκαιο. Και παλικαρίσιο, αφού σκόραρε και τα δύο τέρματα στο τελευταίο δεκάλεπτο (ΜακΓκιν 81’, Κάιλ Λάφερτι 88’), έχοντας δεχθεί το γκολ στο 75’. Από το πουθενά λοιπόν στο κόλπο της πρόκρισης και με μία άνετη νίκη σήμερα, έχει την ευκαιρία να μείνει μόνη πρώτη. Περίεργο κράμα παιχτών στη Β. Ιρλανδία, στην οποία 7 παίζουν στην Πρέμιερ Αγγλίας και άλλοι τόσοι στην Πρέμιερ Λιγκ Σκωτίας, ενώ οι υπόλοιποι αγωνίζονται σε ομάδες της Τσάμπιονσπι και Λιγκ 1 της Αγγλίας. Αήττητη από τα Νησιά Φερόε στις 4 προηγούμενες συναντήσεις τους (2-2-0). Οι δύο ισοπαλίες ήταν με 1-1, μία εντός, μία εκτός. Οι δύο νίκες με ευρύ σκορ (4-0, 5-0). Μικρές οι αλλαγές στην αποστολή, σε σχέση με αυτή με την Ουγγαρία, από την οποία λείπουν οι αμυντικοί Ντάνιελ Λάφερτι (Μπερνλι), Μπρους (Χαλ), ο μέσος Ντάλας (Μπρέντφορντ) και ο επιθετικός Λιτλ (Πρέστον).

Τελευταία 5: 1-1-3

Τερματοφύλακες: Ρόι Κάρολ (Νοτς Κάουντι), Μανούς (Σεντ Τζόνστον), ΜακΓκόβερν (Χάμιλτον)
Αμυντικοί: Χιούζ (Μπράιτον), Μπερντ (Γουέστ Μπρομ), ΜακΌλεϊ (Γουέστ Μπρομ), Τζόνι Έβανς (Μάν. Γιουν.), ΜακΓκίβερν (Πορτ Βέιλ), Κάθκαρτ (Γουότφορντ), Κόνορ ΜακΛόχλιν (Φλίτγουντ), ΜακΚάλοχ (Ντονκάστερ), Ράιαν ΜακΛόχλιν (Λίβερπουλ)
Μέσοι: Ντέιβις (Σαουθάμπτον), Μπραντ (Γουέστ Μπρομ), Κλίγκαν (Κιλμάρνοκ), Κόρι Έβανς (Μπλάκμπερν), Νόργουντ (Ρέντινγκ), Σέιν Φέργκιουσον (Νιούκαστλ), ΜακΚόρτ (Μπράιτον), Πάτον (Νταντί Γιουν.), Ριβς (ΜΚ Ντονς)
Επιθετικοί: Κάιλ Λάφερτι (Νόριτς), ΜακΓκιν (Αμπερντίν), Γουάρντ (Ντέρμπι), ΜακΚέι (Ινβερνές), Μαγκένις (Κιλμάρνοκ), Γκριγκ (ΜΚ Ντονς)

ΝΗΣΟΙ ΦΕΡΟΕ (179η): Αναμενόταν να παίξει το ρόλο του κομπάρσου στον όμιλο και το επιβεβαίωσε με το καλημέρα, χάνοντας εντός έδρας από τη Φινλανδία. Έκανε πάντως ένα καλό πρώτο ημίχρονο, όπου κατάφερε να προηγηθεί στο τέλος (41’). Πιέστηκε στην επανάληψη και ισοφαρίστηκε στο 53’, τα άλλα δύο τα δέχθηκε προς το τέλος. Από το γνωστές πολύ αδύναμες ομάδες της Ευρώπης. Το αποδεικνύουν άλλωστε και οι 16 ήττες στα 18 τελευταία παιχνίδια της, επίσημα και μη. Αρκετές αλλαγές για τον Λαρς Όλσεν, που κάλεσε νέα πρόσωπα να δοκιμάσει, ενώ από αυτούς που έμειναν εκτός μοναδική αξιοσημείωτη απουσία είναι αυτή του επιθετικού Σάμουελσεν.

Τελευταία 5: 1-1-3

Τερματοφύλακες: Νίλσεν (Μάδεργουελ), Γκέστσον (ΗΒ), Τόμσεν (Β36)
Αμυντικοί: Τορ Νες (ΕΒ), Γκρέγκερσεν (Βίκινγκουρ), Μπαλντβίνσον (Άλγκαρντ), Ντάβιντσεν (Βέιλε), Νάτεσταντ (Χόρσενς), Γιόνσον (Σίλκεμποργκ), Μπαρντούρ Χάνσεν (Βίκινγκουρ)
Μέσοι: Μπενιάμινσεν (ΗΒ), Χάνσον (Βίκινγκουρ), Βάτνσνταλ (ΗΒ), Γιάκομπσεν (Β36), Όλσεν (Κοπεγχάγη U19), Γιουστίνουσεν (ΝSI), Χολστ (Φρέμαντ Άμαγκερ), Βατνχάμαρ (Βίκινγκουρ)
Επιθετικοί: Σόρενσεν (Άαλμποργκ), Μπαρταλστόβου (Λεβάνγκερ), Έντμουντσον (ΗΒ), Άρνμπιορν Χάνσεν (ΕΒ), Κλετσκάρο (ΚΙ)

Πρόταση: Η καλή εικόνα της Β. Ιρλανδίας μας οδηγεί άφοβα στον άσο με χάντικαπ (1.80 Stoiximan).

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις