Προγνωστικά Προκριματικά Euro 2016 1ος όμιλος: Υπ’ ατμόν ο Χίντινκ, ντέρμπι κορυφής στο Πλζεν

19:00 ΟΛΛΑΝΔΙΑ – ΛΕΤΟΝΙΑ

Προϊστορία: 1-0-0

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Κανείς δε θα περίμενε τόσο μεγάλη αλλαγή μετά την αποχώρηση του φαν Χάαλ, αλλά τελικά ήρθε και προς το πολύ χειρότερο, με την τριταθλήτρια κόσμου να μη θυμίζει σε τίποτα το καλοδουλεμένο σύνολο που είδαμε στα γήπεδα της Βραζιλίας. Ο κυριότερος λόγος είναι η έλευση του Γκους Χίντινκ, που δε του λείπει η εμπειρία, αλλά έχει προσεγγίσει την ομάδα πολύ διαφορετικά από τον προκάτοχό του. Δεν είναι άλλωστε και λίγοι που ήδη μιλούν για πρόωρη αποχώρηση, με τον Χίντινκ να μετράει ήδη 4 ήττες σε 5 αγώνες που βρίσκεται στον πάγκο, κερδίζοντας μόνο το Καζακστάν στο ίδιο διάστημα. Τελευταίο παιχνίδι της ομάδας ήταν το φιλικό κόντρα στο Μεξικό την προηγούμενη Τετάρτη, όπου οι Οράνιε ηττήθηκαν με 2-3 στο Άμστερνταμ, έχοντας την κατοχή, αλλά βγάζοντας πολλά προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Στον όμιλο των προκριματικών, εκτός της νίκης επί του Καζακστάν, έχει ηττηθεί από Τσεχία και Ισλανδία και βρίσκεται στην 3η θέση με 6 βαθμούς να τη χωρίζουν από τις δύο ομάδες. Με την παρουσία της Λετονίας και του Καζακστάν, αλλά και την Τουρκία να βρίσκεται σε διαρκή κρίση, εύκολα η δύσκολα θα τερματίσει –τουλάχιστον- στην πρώτη τριάδα. Αλλά σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο για μία ομάδα, που παρότι αουτσάιντερ, κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στα δύο τελευταία Μουντιάλ, φτάνοντας ως τον τελικό στη Ν. Αφρική και κατακτώντας την 3η θέση στη Βραζιλία. Έχει αντιμετωπίσει άλλη μία φορά τη Λετονία, στα τελικά του Euro 2004, όπου επικράτησε με 3-0. Στην αποστολή και πάλι ο Αφελάι του Ολυμπιακού. Εκτός σε σχέση με το φιλικό με το Μεξικό λόγω τραυματισμών έμειναν ο αμυντικός Μάρτινς Ίντι και οι μέσοι ντε Γιόνγκ, Κλάασεν, φαν ντερ Φάαρτ.

Τελευταία 5: 1-0-4

Τερματοφύλακες: Σίλεσεν (Άγιαξ), Κρουλ (Νιούκαστλ), Φέρμερ (Φέγενορντ)
Αμυντικοί: φαν ντερ Βιλ (ΠΣΖ), Φλάαρ (Άστον Βίλλα), ντε Φράι (Λάτσιο), Βίλεμς (PSV), φαν Ράιν (Άγιαξ), Μπρούμα (PSV), Φέλτμαν (Άγιαξ), Ρέκικ (PSV)
Μέσοι: Σνάιντερ (Γαλατάσαραϊ), Αφελάι (Ολυμπιακός), Μπλιντ (Μάντσεστερ Γιουν.), Βαϊνάλντουμ (PSV), Φερ (ΚΠΡ), Κλάσι (Φέγενορντ)
Επιθετικοί: φαν Πέρσι (Μάντσεστερ Γιουν.), Ρόμπεν (Μπάγερν), Χούντελααρ (Σάλκε), Μέμφις Ντεπάι (PSV), Νάρσινχ (PSV), ντε Γιόνγκ (PSV), Πρόμες (Σπαρτάκ Μόσχας)

ΛΕΤΟΝΙΑ: Δίκαιο το αποτέλεσμα με την Τουρκία στην τελευταία αγωνιστική, όπου πήρε το βαθμό εντός έδρας (1-1) και συνέχισε να ελπίζει για την τρίτη θέση. Πιο απειλητικοί οι φιλοξενούμενοι που είχαν και δοκάρι στο πρώτο μέρος, ανοίγοντας τελικά το σκορ στο 47’. Η ισοφάριση ήρθε με το εύστοχο πέναλτι του Σάμπαλα εφτά λεπτά αργότερα και μπόρεσε να γίνει πιο απειλητική στη συνέχεια, χωρίς να πάρει κάτι παραπάνω, μένοντας και με 10 στις καθυστερήσεις, λόγω της αποβολής του μπακ Φρεϊμάνις. Έφτασε έτσι τους δύο βαθμούς και έμεινε 4η, ένα βαθμό πίσω από την Ολλανδία, αλλά αντικειμενικά δεν έχει πολλές τύχες για να κάνει την έκπληξη. Νέο πρόσωπο στην αποστολή ο κίπερ Ίκστενς. Σημαντικές οι επιστροφές στην εθνική αυτές του αμυντικού Μακσιμένκο, των μέσων Κάουνα, Λαϊζάνς και του επιθετικού Ρούντνεφς. Νο goal και under τα 5 από τα 6 τελευταία, επίσημα και μη.

Τελευταία 5: 2-2-1

Τερματοφύλακες: Κολίνκο (Μπαλτίκα), Ίκστενς (Γιελγκάβα), Στέινμπορς (Γκόρνικ)
Αμυντικοί: Γκορκς ( – ), Μπουλβίτις (Ααράου), Γκαμπόβς (Σκόντο Ρίγα), Μακσιμένκο (Φένλο), Ντούμπρα (Βέντσπιλς), Κουράκινς (Βέντσπιλς), Τιμοφέγιεφς (Βέντσπιλς), Γιαγκοντίνσκις (Χοβέρλα Ουζχόροντ)
Μέσοι: Αλεξέις Βισνακόφς (Ζιμπρού), Κάουνα (ΤΣΣΚΑ Μόσχας), Τζιγκάγιεβς (Βέντσπιλς), Φερτόφς ( – ), Λαϊζάνς (Γενισέι Κράσνογιασκ), Κοβάλοφς (Ντάτσια), Ικαουνίεκς (Λιεπάγια)
Επιθετικοί: Ρούντνεφς (Αμβούργο), Σάμπαλα (Ανόρθωση), Έντουαρντς Βισνακόφς (Ρουχ Χουρζόφ), Ράκελς (Κρακόβια)

Προγνωστικά: Δεν είναι στα καλά της η Ολλανδία. Θα το παλέψει η Λετονία όσο μπορεί και ίσως αποφύγει τη συντριβή. Ρίσκο στα 2-3 γκολ στο 2.35 (Stoiximan).


 

 Είστε φίλαθλος που αγαπά να τοποθετεί στοιχήματα; Ελάτε και παίξτε τώρα στο NetBet!

 

21:45 ΤΣΕΧΙΑ – ΙΣΛΑΝΔΙΑ

Προϊστορία: 2-0-1

ΤΣΕΧΙΑ: Έδειξε τη δυναμική της και τη σοβαρότητα της, παίρνοντας τα δύο πρώτα ντέρμπι κόντρα σε Ολλανδία και Τουρκία, αμφότερα με 2-1, ενώ στο τελευταίο κέρδισε αρκετά εύκολα το Καζακστάν εκτός έδρας με 4-2, δεχόμενη και τα δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, έχοντας κάνει το 3-0 στην αρχή του πρώτου ημιχρόνου (Ντοτσκάλ 13’, Λαφάτα 44’, Κρεϊτσί 56’). Η μείωση στο 84’ και στις καθυστερήσεις, ο Νέσιντ είχε κάνει το 4-1 στο 88’. Εξαιρετική η λειτουργία της μεσοεπιθετικά και οδηγεί την κούρσα στον όμιλο, βάζοντας πολύ γερές βάσεις για την πρόκριση στα τελικά του Euro. Απαράλλαχτη η αποστολή σε σχέση με αυτή κόντρα στο Καζακστάν. Λείπει μόνο ο μέσος Κολάρ και στη θέση του ήρθε ο Χοράβα. Μετράει δύο νίκες σε ισάριθμες φορές που φιλοξένησε την Ισλανδία. Το 1996 σε φιλικό (2-1) και το 2000 στα προκριματικά του Μουντιάλ 2002 (4-0).

Τελευταία 5: 3-0-2

Τερματοφύλακες: Τσεχ (Τσέλσι), Βατσλίκ (Βασιλεία), Μπίτσικ (Σπάρτα Πράγας)
Αμυντικοί: Κάντλετς (Φενέρμπαχτσε), Σίβοκ (Μπεσικτάς), Λιμπερσκί (Βικτόρια Πλζεν), Πούντιλ (Γουότφορντ), Σουτσί (Βασιλεία), Προτσάζκα (Βικτόρια Πλζεν), Καντεράμπεκ (Σπάρτα Πράγας), Ρεζνίκ (Βικτόρια Πλζεν)
Μέσοι: Ροσίτσκι (Άρσεναλ), Πλαζίλ (Μπορντό), Νταριντά (Φράιμπουργκ), Πίλαρ (Βικτόρια Πλζεν), Ντοτσκάλ (Σπάρτα Πράγας), Κρεϊτσί (Σπάρτα Πράγας), Βάτσα (Σπάρτα Πράγας), Χοράβα (Βικτόρια Πλζεν)
Επιθετικοί: Λαφάτα (Σπάρτα Πράγας), Νέσιντ (Τσβόλε), Βίντρα (Γουότφορντ)

ΙΣΛΑΝΔΙΑ: Είχε δείξει ότι έχει πολύ καλή φουρνιά παιχτών και ότι γίνεται πολύ καλή δουλειά, φτάνοντας μία ανάσα από τα τελικά του Μουντιάλ, αλλά αποκλείστηκε από την Κροατία στα μπαράζ. Με τον αέρα που είχε συνεχίζει και τώρα, εντυπωσιάζοντας άπαντες κάνοντας το 3 στα 3, με αποκορύφωμα το καθαρό 2-0 επί της Ολλανδίας στην τελευταία αγωνιστική. Ομάδα με τα όλα της, ενδεικτικό εκτός του σερί, έχει κρατήσει και στα τρία παιχνίδια της το μηδέν. Την Τετάρτη έδωσε φιλικό με το Βέλγιο, όπου γνώρισε την ήττα με 1-3. Πίσω στο σκορ στο 11’, αλλά ο Φινμπόγκασον ισοφάρισε σε δύο λεπτά. Ισορροπημένο το παιχνίδι, με τις δύο ομάδες να δημιουργούν αρκετές φάσεις, αλλά τελικά οι Βέλγοι είχαν το κάτι παραπάνω και έφτασαν στη νίκη σκοράροντας άλλες δύο φορές στην επανάληψη. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι σε σχέση με τα προηγούμενα ματς των προκριματικών δεν υπάρχουν αλλαγές. Οι μόνες είναι αυτές του κίπερ Γκουνλέιφσον και του μέσου Βαλντίμαρσον, που δεν επηρεάζουν, που τους αντικατέστησαν ο Κρίστινσον και ο Μαγκνούσον (έκανε ντεμπούτο με το Βέλγιο). Τρεις οι αναμετρήσεις της με την Τσεχία, όλες συνοδεύτηκαν από over, 2 εξ αυτών ήταν over 3.5 και άλλες τόσες γκολ-γκολ.

Τελευταία 5: 4-0-1

Τερματοφύλακες: Χαλντόρσον (Σάντνες), Κρίστινσον (Ράντερς), Γιόνσον (Στιάρναν)
Αμυντικοί: Σέβαρσον (Μπραν), Ράγκναρ Σίγκουρντσον (Κράσνονταρ), Άρνασον (Ρόδεραμ), Ότεσεν (Ουράλ), Άρι Φρέιρ Σκούλασον (Οντένσε), Τέοντορ Έλμαρ Μπιάρνασον (Ράντερς), Γιόνασον (Σοντερίσκε), Εϊγιόλφσον (Ρόζενμποργκ), Μαγκνούσον (Τσεζένα)
Μέσοι: Γκούναρσον (Κάρντιφ), Χάλφρεντσον (Βερόνα), Μπιρκίρ Μπιάρνασον (Πεσκάρα), Γκουντμούντσον (Τσάρλτον), Ντανιέλσον (Άαρχους), Γκίσλασον (Κοπεγχάγη), Γκίφλι Πορ Σίγκουρντσον (Σουόνσι), Όλαφουρ Ίνγκι Σκούλασον (Ζούλτε)
Επιθετικοί: Σιγκπόρσον (Άγιαξ), Φινμπόγκασον (Σοσιεδάδ), Μπέντβαρσον (Βίκινγκ), Κιάρτανσον (Βαλερένγκα)

Προγνωστικά: Ντέρμπι κορυφής, με το νικητή να παίρνει σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στα τελικά. Επιθετικές ομάδες αμφότερες, περιμένουμε να δούμε γκολ και από τις δύο πλευρές. Γκολ-γκολ στο (2.00 Mybet).


 

 Stoiximan.GR: Αναλήψεις σε μόνο 24 ώρες & κάθε μέρα ματς με 0% γκανιότα

 

21:45 ΤΟΥΡΚΙΑ – ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ

Προϊστορία: 4-0-0

ΤΟΥΡΚΙΑ: Απογοητευτικό το ξεκίνημα της στα προκριματικά και έχει μείνει ήδη πολύ πίσω. Στο μοναδικό παιχνίδι που θα μπορούσε να τη βάλει στο παιχνίδι, κόντρα στη Λετονία, ήταν καλύτερη, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κερδίσει, μένοντας στο 1-1. Είχε δοκάρι στο πρώτο μέρος, άνοιξε το σκορ στο 47’ με τον Κίσα, ισοφαρίστηκε στο 54’ από πέναλτι και μέχρι το τέλος θα μπορούσε να έχει πάρει τη νίκη, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα μπορούσε να το δεχτεί. Την Τετάρτη υποδέχτηκε τη Βραζιλία σε φιλικό, έδειξε «λίγη» και γνώρισε εύκολα την ήττα με 0-4. Σήμερα θέλει να πετύχει την πρώτη της νίκη, για να κρατήσει όποιες ελπίδες της για πρόκριση ζωντανές. Δεν υπάρχουν αλλαγές σε σχέση με το φιλικό κόντρα στη Βραζιλία. Σε σχέση με τον αγώνα με τη Λετονία λείπουν ο αμυντικός Τοπράκ και ο μέσος Τσαλχάνογλου, αμφότεροι της Λεβερκούζεν. Μετράει το απόλυτο στις 4 αναμετρήσεις της με το Καζακστάν. Δύο νίκες στα προκριματικά του προηγούμενου Euro (2-1 εντός, 3-0 εκτός) και άλλες δύο στα προκριματικά του Μουντιάλ 2006 (6-0 εκτός, 4-0 εντός).

Τελευταία 5: 1-1-3

Τερματοφύλακες: Ντεμιρέλ (Φενέρμπαχτσε), Μπαμπατσάν (Ισταμπούλ ΒΒ), Τεκίν (Μπούρσασπορ)
Αμυντικοί: Γκιουνιούλ (Φενέρμπαχτσε), Ερκίν (Φενέρμπαχτσε), Καγιά (Γαλατάσαραϊ), Κεϊμπάσι (Μπεσικτάς), Ιρτεγκιούν (Φενέρμπαχτσε), Τσαμντάλ (Γαλατάσαραϊ), Αϊχάν (Σάλκε), Αζίζ (Μπούρσασπορ)
Μέσοι: Αλτιντόπ (Γαλατάσαραϊ), Τουράν (Ατλέτικο), Τοπάλ (Φενέρμπαχτσε), Ινάν (Γαλατάσαραϊ), Τερέ (Μπεσικτάς), Σαχάν (Μπεσικτάς), Ποτούκ (Φενέρμπαχτσε), Εζιακούπ (Μπεσικτάς), Εκίτσι (Τραμπζονσπόρ), Τουφάν (Μπούρσασπορ), Κισά (Ακισάρ), Μπουγιούκ (Κασίμπασα), Σεν (Μπούρσασπορ)
Επιθετικοί: Γιλμάζ (Γαλατάσαραϊ), Μπουλούτ (Γαλατάσαραϊ), Έρντινκ (Σεντ Ετιέν), Πεκτεμέκ (Μπεσικτάς)

ΚΑΖΑΚΣΤΑΝ: Ομάδα χαμηλού βεληνεκούς, δεν περίμενε κανείς να γίνει κάτι περισσότερο από το να έχει ρόλο κομπάρσου και πάλι. Μοναδικός της βαθμός το εντός έδρας 0-0 με την Λετονία, ακολούθησαν οι ήττες από Ολλανδία, που δεν ήταν κακή, και άλλη μία από την Τσεχία (2-4), σώζοντας τα προσχήματα στο τέλος με τα δύο γκολ που πέτυχε με τον Λογκβινένκο στο 84’ και 91’. Χωρίς αλλαγές σε σχέση με τα προηγούμενα η αποστολή της ομάδας. Μόνο ο επιθετικός Κιζνιτσένκο δεν παίζει στο πρωτάθλημα του Καζακστάν. Μόλις μία φορά έχει σκοράρει εις βάρος της Τουρκίας σε 4 αναμετρήσεις. Όλες συνοδεύτηκαν από over.

Τελευταία 5: 2-1-2

Τερματοφύλακες: Σιντέλνικοφ (Ακτόμπε), Μόκιν (Σαχτέρ Καραγκαντί), Λιγκινόφσκι (Αστάνα), Ποκατίλοφ (Σαχτέρ Καραγκαντί)
Αμυντικοί: Σμακόφ (Καϊράτ Αλμάτι), Κίροφ (Σαχτέρ Καραγκαντί), Λογκβινένκο (Ακτόμπε), Αμπντούλιν (Ατιράου), Γκορμάν (Καϊράτ Αλμάτι), Σόμκο (Αστάνα), Ντμιτρένκο (Αστάνα), Μιροσνιτσένκο (Ακτόμπε), Βοροτνίκοφ (Ταράζ), Σουγιουμπάγεφ (Ορντάμπασι), Μπεϊσέμπεκοφ (Αστάνα)
Μέσοι: Κάρποβιτς (Ατιράου), Νουργκάλιεφ (Ορντάμπασι), Κονισμπάγεφ (Σαχτέρ Καραγκαντί), Μπογκντάνοφ (Τομπόλ), Κορόμπκιν (Ακτόμπε), Ισλαμχάν (Καϊράτ Αλμάτι), Νταραμπάεφ (Καϊράτ Αλμάτι), Ταγκιμπέργκεν (Ακτόμπε), Λούνιν (Καϊράτ Αλμάτι), Κοστρούμπ (Ατιράου), Ροζιμπακίεφ (Καϊσάρ), Μουρταζάεφ (Σαχτέρ Καραγκαντί), Ζουκόφ (Αστάνα)
Επιθετικοί: Κιζνιτσένκο (Κορόνα Κίελτσε), Φινοντσένκο (Σαχτέρ Καραγκαντί), Νουσερμπάγεφ (Αστάνα), Ντζολτσίεφ (Αστάνα), Σχετκίν (Ταράζ)

Προγνωστικά: Η Τουρκία θα την πάρει τη νίκη και χρωστάει μία καλή εμφάνιση. Κόντρα στο αδύναμο Καζακστάν μπορεί να την πάρει και με χάντικαπ (1.66 Novibet).

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις