Πρέμιερ Λιγκ (μέρος α’): Ποιος στην 5η, ποιος στην 6η, ποιος στο Νευροκόπι;

Λίβερπουλ, Τόττεναμ και Σαουθάμπτον μάχονται για την 5η και 6η θέση που οδηγούν στο Γιουρόπα Λιγκ. Λίβερπουλ είναι στο +2 και η Τόττεναμ στο +1 από την Σαουθάμπτον.

 

17:00 ΕΒΕΡΤΟΝ – ΤΟΤΤΕΝΑΜ

Προϊστορία: 48-49-57
Α’ γύρος: ΤΟΤΤΕΝΑΜ-ΕΒΕΡΤΟΝ 2-1

ΕΒΕΡΤΟΝ: Μπορεί να ήταν αδιάφορη βαθμολογικά, αλλά έφυγε με τη νίκη από το Μπόλεϊν Ρόουντ, επικρατώντας της Γουέστ Χαμ και πλέον στοχεύει να τερματίσει στην πρώτη δεκάδα. Συνολικά ήταν καλύτερη, αν και θα έπρεπε να δοθεί πέναλτι στους γηπεδούχους για χέρι του Κόλμαν στα πρώτα λεπτά. Πίσω στο σκορ στο 62’, απάντησε γρήγορα (Όσμαν 68’) και στο τέλος έκανε την ανατροπή με τον Λουκάκου. Μαζί με τη Γουέστ Χαμ ήταν στις υποψήφιες για μία θέση στο Γιουρόπα μέσω fair play, αλλά με τις 4 κίτρινες που δέχθηκε στον αγώνα μάλλον χάνει την ευκαιρία της. Αήττητη στις 7 τελευταίες φορές που υποδέχτηκε την Τόττεναμ (3-4-0). Εκτός ο αρχηγός Μπέινς (31 συμμ./2 γκ./9 ασίστ), ο αριστερός μπακ Οβιέδο (6 συμμ.), ο δεξιός μπακ Χίμπερτ (4 συμμ.), ο αμυντικός μέσος Γκίμπσον (9 συμμ.) και ο αριστερός μέσος Πίενααρ (9 συμμ./2 ασίστ).

Εντός: 7-7-4
Γκολ: 27-20
Τελευταία 5: 3-0-2

ΤΟΤΤΕΝΑΜ: Έκανε το χρέος της κόντρα στη Χαλ και πήρε τη νίκη, που τη διατήρησε σε πλεονεκτική θέση για την 6η θέση. Το έργο της πάντως δεν ήταν εύκολο, αφού στο 18’ οι φιλοξενούμενοι είχαν δοκάρι και μπορούσαν να έχουν προηγηθεί. Στο πρώτο μέρος είχε πάντως αρκετές καλές ευκαιρίες, στην επανάληψη όμως το εκμεταλλεύτηκε, με τον Τσαντλί να ανοίγει το σκορ στο 54’, μετά από εξαιρετική ασίστ του Λαμέλα και στο 61’ ο Ρόουζ της έδωσε σημαντικό προβάδισμα, το οποίο κράτησε παρά τις χαμένες ευκαιρίες που είχε η Χαλ στη συνέχεια. Στόχος της σήμερα να φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από την Σαουθάμπτον, για να εξασφαλίσει την 6η θέση και την έξοδο στο Γιουρόπα. Μπορεί ακόμα και την 5η θέση, αν δεν κερδίσει η Λίβερπουλ και κερδίσει η ίδια. Αήττητη από την Έβερτον στις 4 τελευταίες αναμετρήσεις τους, ανεξαρτήτου έδρας (2-2-0). Εκτός ο δεξιός μπακ Γουόκερ (15 συμμ.), ο αριστερός μπακ Μπεν Ντέιβις (14 συμμ./1 ασίστ) και ο επιθετικός Αντεμπαγιόρ (13 συμμ./2 γκ./1 ασίστ).

Εκτός: 8-4-6
Γκολ: 26-29
Τελευταία 5: 2-1-2

Προβλέψεις πάμε στοίχημα: Αψυχολόγητη ομάδα η Έβερτον, που στο τελευταίο έδειξε ότι θέλει να κλείσει θετικά τη χρονιά. Από αυτή εξαρτάται η έκβαση του ματς. Εμείς πάντως θα προτιμήσουμε το σύνηθες 2-3 γκολ στις εκτός έδρας αναμετρήσεις της Τόττεναμ (2.10 Betshop).


 

 

17:00 ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ – ΣΟΥΘΑΜΠΤΟΝ

Προϊστορία: 20-17-21
Α’ γύρος: ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ 0-3

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Κλείνει με φόρα τη χρονιά, αφού με τις 5 σερί νίκες που μετράει, εκτός του ότι εξασφάλισε τη 2η θέση, θέλει να αφήσει τα φετινά κακώς κείμενα. Μπορεί να «σίγασε» ο Αγουέρο μετά από καιρό, αλλά και πάλι οι Σίτιζενς ήταν επιθετικοί και πέτυχαν 4 γκολ σε ένα χορταστικό ματς κόντρα στη Σουόνσι. Δύο από τα γκολ πέτυχε ο -προς αποχώρηση- Τουρέ (21’, 74’), ο Μίλνερ είχε κάνει το 2-0 με ασίστ του Αγουέρο (36’) και στο τέλος ο Μπόνι πλήγωσε την πρώην ομάδα του (δεν το πανηγύρισε), διαμορφώνοντας το τελικό 4-2 (92’). Οι γηπεδούχοι είχαν καταφέρει να μειώσουν στην εκπνοή του ημιχρόνου και να ισοφαρίσουν προσωρινά στο 64’. Σίγουρο ότι ο Πελεγκρίνι δε θα συνεχίσει και του χρόνου, οπότε είναι το αποχαιρετιστήριο παιχνίδι του Χιλιανού, που πέρυσι στην πρώτη του χρονιά με την ομάδα, είχε πανηγυρίσει το 4ο πρωτάθλημα στην ιστορία της. Έχει την καλύτερη επίθεση στην Πρέμιερ (81). Over οι 6 από τις 7 τελευταίες αναμετρήσεις της με τη Σαουθάμπτον. Εκτός ο μεσοεπιθετικός Νασρί (24 συμμ./2 γκ./6 ασίστ).

Εντός: 13-3-2
Γκολ: 42-14
Τελευταία 5: 5-0-0

ΣΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Έκανε πάρτι κόντρα στην Άστον Βίλλα, την οποία διέσυρε εντός έδρας με 6-1 και παρέμεινε ζωντανή στο κυνήγι της Ευρώπης. Ο Μανέ έγραψε ιστορία, αφού πέτυχε σε λιγότερο από τρία λεπτά το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία της Πρέμιερ (13’, 14’, 16’). Το 2ο και 3ο ήρθαν με ασίστ του Λονγκ, ο οποίος σημείωσε άλλα δύο πριν το ημίχρονο (26’, 38’). Το γκολ της τιμής από τους φιλοξενούμενους στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, με τον Πελέ να κλείνει το ματς με ακόμα ένα γκολ για την ομάδα του (81’). Έχει το δυσκολότερο έργο από τις τρεις ομάδες που κυνηγάνε την 5η και 6η θέση, αφού καλείται να πάρει θετικό αποτέλεσμα μέσα στο σπίτι της Σίτι, που ακόμα και νίκη να είναι, μπορεί να μην της φτάνει για να τερματίσει σε μία από τις δύο θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη, γιατί θα περιμένει αρνητικά αποτελέσματα από τις άλλες δύο. Μαζί με την Τσέλσι, έχει την καλύτερη άμυνα στο πρωτάθλημα (31). Επέστρεψε μετά από ένα χρόνο ο επιθετικός Τζέι Ροντρίγκες, εκ των πρωταγωνιστών την περσινή σεζόν και από τους λίγους καλούς παίχτες που δεν πήραν μεταγραφή (λόγω του τραυματισμού βασικά). Εκτός ο κίπερ Φόρστερ (30 συμμ.), ο εξτρέμ Τάντιτς (31 συμμ./4 γκ./7 ασίστ) και ο επιθετικός Μαγιούκα (5 συμμ.).

Εκτός: 7-2-9
Γκολ: 17-18
Τελευταία 5: 1-2-2

Πρόταση: Με φόρα η Σίτι, αλλά και η Σαουθάμπτον έδειξε ξανά το καλύτερο πρόσωπο της και πηγαίνει για αποτέλεσμα στο «Σίτι οφ Μάντσεστερ». Η φόρμα τους μας οδηγεί στο γκολ-γκολ με απόδοση 1.55 στις αδειοδοτημένες στοιχηματικές εταιρίες.


 

 

17:00 ΣΤΟΟΥΚ – ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Προϊστορία: 18-27-48
Α’ γύρος: ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ-ΣΤΟΟΥΚ 1-0

ΣΤΟΟΥΚ: Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, έμεινε δίκαια στο 0-0 εκτός έδρας με την υποβιβασμένη Μπέρνλι. Οι γηπεδούχοι είχαν τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά ο Μπάκλαντ δήλωσε παρών όποτε χρειάστηκε. Προσπάθησε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις, αλλά συνολικά λίγα πράγματα. Κράτησε για 2ο σερί ανέπαφη την εστία της, με τον Μπάκλαντ να προορίζεται για βασικός του χρόνου, αφού ο Μπέγκοβιτς αναμένεται να αποχωρήσει. Η χρονιά πάντως κρίνεται πολύ ικανοποιητική, αφού κατάφερε να τερματίσει 9η , ενώ έκανε και ρεκόρ συγκομιδής πόντων στην ιστορία της στην Πρέμιερ, με τους 51 που μάζεψε. Εκτός ο εξτρέμ Μπόγιαν (16 συμμ./4 γκ./1 ασίστ) και ο μεσοεπιθετικός Μόουζες (19 συμμ./3 γκ./3 ασίστ).

Εντός: 9-3-6
Γκολ: 26-21
Τελευταία 5: 2-2-1

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Με πολύ συγκίνηση ξεκίνησε και τελείωσε το παιχνίδι κόντρα στην Κρίσταλ Πάλας, αφού ήταν το τελευταίο του ηγέτη Στίβεν Τζέραρντ, ο οποίος αποχωρεί για τις ΗΠΑ. Το παιχνίδι φάνηκε πως πέρασε σε δεύτερη μοίρα και το πλήρωσε, αφού έκανε πολύ κακή εμφάνιση και ηττήθηκε δίκαια με 1-3, μπαίνοντας πλέον σε περιπέτειες σχετικά με την έξοδο της στο Γιουρόπα. Έχει πάντως να αισθάνεται αδικημένη, αφού παρότι προηγήθηκε στο 26’ με τον Λαλάνα, η Πάλας ισοφάρισε στο 43’, στο 60’ έκανε το 1-2 με δύο παίχτες να είναι σε καθαρή θέση οφσάιντ, ενώ στις καθυστερήσεις το πέναλτι που δόθηκε ήταν φάουλ εκτός περιοχής. Αν σήμερα καταφέρει να χάσει και κερδίσουν Τόττεναμ και Σαουθάμπτον θα έχει κάνει μεγάλη… αυτοκτονία, αφού θα μείνει εκτός Ευρώπης. Στο ίδιο σενάριο, ούτε η ισοπαλία τη βολεύει, αφού δεν ευνοείται στην ισοβαθμία με τη Σαουθάμπτον. Με νίκη φυσικά καθάρισε. Με ισοπαλία και νίκη της Σαουθάμπτον μένει εκτός. Μετράει μόλις δύο νίκες στα 8 τελευταία παιχνίδια της (2-2-4). Στο ίδιο διάστημα μετράει και τον αποκλεισμό στα ημιτελικά του κυπέλλου από την Άστον Βίλλα. Μετράει τρεις σερί νίκες κόντρα στη Στόουκ. Εκτός ο δεξιός μπακ Φλάναγκαν και ο επιθετικός Στάριτζ (12 συμμ./4 γκ./1 ασίστ).

Εκτός: 8-3-7
Γκολ: 21-22
Τελευταία 5: 1-2-2

Πρόταση: Η χρονιά τελείωσε για τη Στόουκ, αλλά δείχνει διάθεση να την τελειώσει με θετικό πρόσημο. Για τη φανέλα και μόνο θα πάμε με το διπλό (2.15 Novibet), αλλά δεν μας «τρελαίνει» κιόλας.

Αφήστε μια απάντηση

Νόμιμες στοιχηματικές

Παίξε νόμιμα τώρα στην Bet365.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Novibet.gr

 

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi

Παίξει νόμιμα στην Betsson.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Betshop.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα τώρα στην Pamestoixima.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Παίξε νόμιμα στην Sportingbet.gr

T&Cs Apply

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | Παίξε υπεύθυνα *Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις